• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Vali Köşger başkanlığında genel asayiş toplantısı gerçekleştirildi

26 Eylül 2024, Perşembe 05:51
26 Eylül 2024, Perşembe 05:51
Vali Köşger başkanlığında genel asayiş toplantısı gerçekleştirildi
Tarih: 05:51 - 26 Eylül 2024
Güncelleme: 05:51 - 26 Eylül 2024

Genel Asayiş ve Emniyet Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda oda başkanları ile kentte faaliyet gösteren iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Adana genelinde asayiş ve emniyeti sağlamak üzere gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirildi.

"Asayiş birinci öncelikli gündemimiz oldu"

Toplantıda yapılan çalışmalarla ilgili bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, Adana'da görevde bulunduğu bir yıllık sürede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vereceğini belirterek, "Adana, vali olarak görev yaptığım 5. vilayet. Bulunduğum her ilde önceliğim genellikle ekonomi, ticaret, bulunduğumuz şehrin kalkındırılması, eğitim, kültür, turizm… Bu ilde de vazifeye bu niyetle başladık. Ancak Adana'da enteresan bir portreyle karşılaştık. Adana'nın gündemi farklıydı. Burada göreve başladığımda günde 1-2 cinayet işleniyordu. Bu çok fazla bir rakamdı. Dolayısıyla Adana'da ekonomi, ticaret, eğitimin yanı sıra asayiş de birinci öncelikli gündemimiz oldu. Bütün bileşenleriyle bu konu üzerine de eğilmeye başladık." dedi.

Vali Köşger,  "Güvenliği, asayişi, can ve mal güvenliğini sağlamadan daha sonraki aşamalara geçemiyorsunuz. İnsan olmanın fıtratında bu var. İnsan önce temel ihtiyaçlarını temin ettikten sonra can ve malını güvende hissetsin ki sonraki aşamaya geçebilsin." diye konuştu.

"Herkesin belinde kaçak, ruhsatsız silah olduğunu gördük"

Adana'nın ticaret ve ekonomisinin son derece canlı olduğunu, Türkiye'nin ekonomik bakımdan üst sıralarda yer alan önemli bir şehri olduğunu sözlerine ekleyen Vali Köşger, "Öncelikle tarımsal kültürü olan sonrasında sanayileşen ve bununla birlikte kent kültürü olan, oturmayı kalkmayı bilen, görgülü, bilgili, sanat zevkine sahip insanların yaşadığı bir şehir aslında Adana. Bu hale nasıl geldi bilmiyoruz. Bir dönemde bir sıkıntı olmuş. Biz görev başına geldiğimizde durum buydu. Herkesin belinde kaçak, ruhsatsız silah olduğunu gördük. Kavga başlayınca herkesin eli belindeki silaha gidiyor ve sonuçta kan dökülüyor. Elimizde 23 Ekim 2022'den 23 Ekim 2023'e kadar rakamlar var. O arada bir uygulamaya başladık. Bu konuyu bütün açılarıyla değerlendirip başka bir uygulama boyutuna geçtiğimiz için bu tarihi esas aldık." ifadelerine yer verdi.

"Millete ve devlete karşı işlenen suçlarda bir artış var"

Ellerinde 2023 yılının tam rakamlarının olduğunu ifade eden Vali Köşger "O zamandan bu zamana kişiye karşı işlenen suçlar 25 bin 260 suçtan 22 bine düşmüş. Mal varlığına karşı işlenen suçlar da 16 bin 333'ten 10 bin 281'e düşmüşüz. Bu rakamlarda yüzde 60 gibi ciddi bir oranda düşüş var. Aydınlatma oranları da ciddi bir şekilde artıyor. Yani bu konuda faili meçhul kalmıyor. Topluma karşı işlenen suçlarda da düşüş var. Millete ve devlete karşı işlenen suçlarda bir artış var. Bunlar zimmet, rüşvet, iftira gibi memur suçları burada bir sıkıntı var.   Bunun da üzerine gideceğiz. Takibi gereken olaylarda da düşüş var. İl genelinde ateşli silahlarla öldürme ve yaralama oranları 23 Ekim'den önceki bir yılda toplam 91 olay sayısı var, 23 Ekim'den bugüne kadar 52 olay var. Burada yüzde 42'lik bir azalma var. Yani Adana'da 40 kişinin hayatta kalmasını sağlamışız. Yaralama olaylarında da 862'den 560'a yüzde 35'lik bir azalma var burada da. Ele geçirilen silah-şüpheli sayısında da ciddi şekilde konunun üzerine gidiyoruz. Mal varlığına karşı meydana gelen olaylarda da tekrar orada bir detay vermemiz gerekirse mesela evlerde hırsızlıkta Bin 498'den 786'ya düşmüşüz. Yani bu konuyu yarı yarıya azaltmışız. İş yerinde hırsızlık 1021'den 534'e düşmüş, oto hırsızlığı 158'den 70'e, otogar hırsızlığında da düşme var. Aydınlanma oranlarında da yüzde 70'ten yüzde 76'ya çıkma durumumuz var." açıklamalarında bulundu.

"Milleti yaşat ki, devlet yaşasın"

Asayiş ve güvenliği sağlamak üzere yapılan çalışmalarda öncelikle ekiplerin motivasyonunu sağladıklarını belirten Vali Köşger, "Gittiğim her yerde sağlamaya çalıştığım en önemli şey devletin bütün kurumlarının birbiriyle uyum içinde olmasını ve uyum içinde çalışmasını sağlamak. Birbiriyle çekişen, çatışan, sürtüşen, kişisel kaprisleri yüzünden birbiriyle didişen bir devlet yönetimi istemiyorum. Bazı yöneticiler var birbiriyle çatıştırır, kavga ettirir, arada hakemlik yapar kendisini çok daha kıymetli konuma getirir, vazgeçilmez insan olur. Ancak benim öyle bir hevesim yok. Devletin bütün kurumlarına bu makamın ve mevkinin devlet tarafından vatandaşa hizmet edilmesi için verildiğini belirtiyorum. Bu makam kimseye kapris yapması için verilmedi. Bizim her zamanki temel prensibimiz 'Milleti yaşat ki, devlet yaşasın.' anlayışıdır." diye belirtti.

"2025 yılı Adana'da huzurun ve esenliğin hakim olduğu bir yıl olacak"

Vali Köşger konuşmasını "Adana'da can ve mal güvenliğini sağlamazsak burada ticaret, sanayi, iş hayatı sekteye uğrar. İlimizin daha da ileriye gitmesine engel olur. Şunu size temin ediyorum ki; bu yıl bitmeden Adana'daki suç oranlarını olabileceği en iyi düzeye indireceğiz. Önümüzdeki yıl yani 2025 yılı Adana'da huzurun ve esenliğin hakim olduğu bir yıl olacak.  Bunu sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu konuda endişeniz olmasın." ifadeleriyle sonlandırdı.

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu. (İLKHA)

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu