• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Vali Köşger: Depreme karşı planlanmış şehirler kurulmalı

06 Şubat 2025, Perşembe 00:19
06 Şubat 2025, Perşembe 00:19
Vali Köşger: Depreme karşı planlanmış şehirler kurulmalı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

6 Şubat depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, depreme karşı alınması gereken tedbirlere değinerek "Planlanmış şehirler kurulmalı" diye konuştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana ile birlikte 11 ili de etkileyen büyük deprem felaketinin üzerinden iki yıl geçti.

Yıkım gücü ve illerde meydana getirdiği tahribatla, depremde 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş, 100 bini aşkın kişi yaralanmış, evsiz ve yuvasız kaldı.

Yaşanan felakette Adana’da 13 bina yıkıldı, 687 kişi Hakk’ın rahmetine kavuştu. Bin 627 kişi de yaralandı.

Depremin ikinci yılında mesaj yayımlayan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum." dedi.

"Adana depremde sağlık üssü olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmıştır"

Adana Valisi Köşger, "Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen iki büyük depremin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bakanlıklarımız, AFAD, Jandarma, UMKE, Kızılay, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerimiz, afetzedelerimize yardım etmek için yoğun çaba harcamış; milletimiz, vatanın her köşesinden deprem bölgesine uzanan dayanışma ve yardımlaşma köprüsü ile tüm dünya medeniyetlerine örnek olacak bir tutum sergilemiş, o zorlu süreçte Adana'mız da depremde sağlık üssü olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmıştır. Zor zamanlarımızda Adana’mızın ve depremi yaşamış şehirlerimizin yanında olan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum." açıklamalarına yer verdi.

Adana'da  6 bin 817 konut ve iş yerinin teslim edildiğini dile getiren Köşger, "Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran 6 Şubat depremlerinin izlerini devletimiz ve milletimiz ile birlikte siliyoruz. İlimizde şu ana kadar 6 bin 817 konut ve iş yeri teslim edildi. 11 bin 899 konut, 89 iş yeri ve 534 köy evi olmak üzere toplam 12 bin 522 bağımsız bölüm teslim edilecek olup hak sahibi olan vatandaşlarımızın konut yapım süreçleri bu yıl içerisinde tamamlanmış olacaktır. Bu süreçte bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek, ona karşı dirençli yapılar inşa etmek ve toplumda bilinç oluşturacak eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürmek hayati açıdan önem taşıdığını belirten Köşger, "Doğal bir afet olan depremin büyük bir felakete dönüşmesini önlemek için doğayla uyumlu, bilimsel veriler ışığında planlanmış şehirler kurmalı ve gerekli tüm tedbirleri eksiksiz bir şekilde hayata geçirmeliyiz." diye konuştu.

Vali Köşger son olarak, "Unutmamalıyız ki depremi engellemek mümkün olmasa da bilinçli ve hazırlıklı olarak can ve mal kayıplarını en aza indirmek bizim elimizdedir. Bu vesileyle, depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.  Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden korusun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu