GÜNDEM 26.01.2025 15:28:55 0

Vali Şıldak tarihi alanlarda devam eden çalışmaları yerinde inceledi

Vali Şıldak tarihi alanlarda devam eden çalışmaları yerinde inceledi
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları kapsamında Karahantepe, Göbeklitepe ve Urfa Kalesi'ni ziyaret ederek bölgede devam eden bina yapımı, çevre düzenlemeleri, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın tarihi alan ve yapılara yönelik incelemeleri sürüyor. Benzer bölgelerin korunarak turizme kazandırılması için hayata geçirilen projelere öncülük eden Şıldak, bugün de İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile birlikte Karahantepe, Göbeklitepe ve Urfa Kalesi'ni ziyaret ederek bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak Karahantepe’ye giden Vali Şıldak, tarihi alanı gezerek Karahantepe Ören Yeri Kazı Evi ve Araştırma Merkezi ile üst örtü çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Yapımı tamamlanan taş yolunu inceledi. Daha sonra Göbeklitepe’ye geçen ve burada ziyaretçi karşılama merkezi ile otopark çalışmalarını inceleyen Vali Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamındaki iki bölgedeki tüm uygulamaları birebir takip ettiklerini ifade etti.

Çalışmalar hakkında bilgi almasının ardından değerlendirmede bulunan Şıldak, Göbeklitepe ve Karahantepe’de tüm sosyal donatı alanlarının sağlanması için çalışmaların titizlikle devam ettiğine dikkat çekti. Özellikle Göbeklitepe’nin 2024 yılında 700 bin ziyaretçi ağırladığını belirten Vali Şıldak, 2025 yılı hedeflerinin ise 1 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi. 2 aydan bu yana süren çalışmalar kapsamında kafe, restoran ve otopark gibi alanlarla birlikte ziyaretçilere daha modern ve kullanışlı alanlar oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa, tarihin ilk izlerini taşıyan ve bunları dünyaya en iyi şekilde yansıtan önemli bir merkez. Bilindiği gibi Göbeklitepe ve Karahantepe bu merkezlerin de en önemli adresi. Bu değerlerimize sahip çıkmak ve gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için gerekli tüm sosyal donatı alanlarını hayata kazandırıyoruz. 2025 yılında her iki arkeolojik alanımızı daha güçlü ve turizme hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Yine bu çerçevede yeni yürüyüş yolları ile bu çalışmayı daha da verimli hale getiriyoruz. Bizzat çalışmaları takip ediyor ve ilimizin turizm potansiyelinin daha da iyi hale getirilebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi. 

Vali Şıldak, açıklamasında Germuş Kilisesi ve Siverek Kalesi ile ilgili iki önemli detayı da paylaştı. Germuş Kilisesi ve Siverek Kalesi’nin restorasyon ve güçlendirme projelerinin Cumhurbaşkanlığı onayı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı 2025 Yılı Yatırım Programına alındığını belirten Vali Hasan Şıldak, “Bu iki önemli adresimizin de hak ettiği yere gelebilmesi ve kültürel miras listemizde en iyi şekilde yansıtılarak turizme kazandırılmasını son derece önemli buluyoruz. Tüm bu desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklarımıza bütün Şanlıurfa adına şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

Vali Şıldak, gün içerisindeki ziyaretlerini Urfa Kalesi ile sürdürdü. Büyük depremde bazı bölümleri hazar gören Urfa Kalesi’nde devam eden güçlendirme çalışmalarını inceleyen ve teknik heyetten bilgiler alan Vali Şıldak, “Bilindiği üzere 6 Şubat depremlerinde zarar gören ve bazı kısımları ziyaretçilere kapatılmak zorunda kalan Urfa kalemizdeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Urfa Kalesi tarihten gelen bir miras. Bizler de bu mirasa sahip çıkmak ve onu en güzel şekilde koruyarak geleceğe aktarma hususunu bir görev olarak görüyoruz. Alanda çok verimli çalışmalar gerçekleştiriliyor ve bizler de gelişmeleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Yükleniyor