• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Vali Şıldak’ın eğitim rotası bu kez Birecik oldu

21 Şubat 2024, Çarşamba 14:20
21 Şubat 2024, Çarşamba 14:20
Vali Şıldak’ın eğitim rotası bu kez Birecik oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vali Şıldak’ın eğitim rotası bu kez Birecik oldu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi.
Eğitim hassasiyetinin bütün eğitim camiasında hakim kılınması için kararlılığını sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın bugünkü adresi Birecik oldu. Geçtiğimiz ay Viranşehir’de ikincisini gerçekleştirdiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te düzenleyen Vali Şıldak, tüm Şanlıurfa’ya seslenerek her bireyin birer eğitim neferi olması yönünde çağrıda bulundu.
İlçede ilk olarak Birecik Atatürk Anadolu Lisesi’nde Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, Kaymakam Mustafa Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, müdür yardımcıları ve bütün ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek son bir aylık gelişmeleri değerlendiren Vali Şıldak ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eğitimde A’dan Z’ye tüm konular ele alındı
Değerlendirmesinde, “Şanlıurfa’da eğitimi birinci öncelik alarak yolumuza devam edeceğiz” sözlerini yineleyen Vali Şıldak, “Bugünkü çalışmamızda BİGEP çerçevesinde yaptığımız deneme sınavları çerçevesindeki gelişmeler, okullarımızda sorun olarak karşımıza çıkan unsurlar, yatırımlarımız, ihtiyaçlarımız, okullaşma oranımız ve devamsızlık sorunlarımız gibi pek çok konu başlıklarını ele alıp aslında bütün bir eğitim alanının tüm konularını inceleme ve değerlendirme fırsatı buluyoruz. BİGEP aslında eğitimin aktörleri olan öğretmenlerimizi, okul idarelerimizi harekete geçirmeyi, verilerimizle bütünleşerek topyekun bir eğitim seferberliğini Şanlıurfa topraklarında hakim kılmayı, okullarımızı hareketlendirmeyi, canlandırmayı, okullarımızın statik mekanlar değil tamamen canlı mekanlar olmasını sağlamaya yönelik faaliyetleri daha da artırmaya yönelik bir projedir. Bunu başaracağız ve yıl sonuna kadar 4 toplantı daha yapmış olacağız ve gelişmeleri görmüş olacağız. İlimizde çok güzel bir uyum içerisinde, bürokrasimizin ve başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Bekir Bozdağ’ın destekleri ile bakanlarımızla çok güzel bir irtibat halinde yatırımların güçlendirilmesi, eğitimdeki açıklarımızın kapatılması konusunda güzel hamleler yapıyoruz” dedi.

Vali Şıldak, değerlendirmesinin devamında Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile 3 aylık zaman zarfında eğitim ortamında büyük bir canlılık elde ettiklerini de sözlerine ekledi. Toplantıda tüm katılımcıların fikir ve önerilerinin değerlendirildiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi, iyileştirilmesi ve içinde bulunduğu olumsuzlukların her geçen gün azaltılması konusunda kararlıyız. Şu anda ilimizde 154 okulumuzun yapımı devam ediyor. Bu çok mutluluk verici bir tablo. Bu tablonun önümüzdeki yıllarda da sürmesi ve devamının gelmesi için gayret içerisindeyiz. Hem okullardaki derslik ihtiyaçlarımızın, hem öğretmen ihtiyacımızın kapatılması ve bizim de eğitimin insan unsuruna yönelik bu motive edici çalışma ile destekleyerek oradaki kazandıracağımız hareket ve canlılıkla inanıyoruz ki eğitim Şanlıurfa’nın yükselen yıldızları arasında yer alacaktır. Nasıl ki tarım alanında, ekonomide ve turizm alanında gelişiyorsak şehrimiz eğitimde de örnek gösterilecektir. Buna inanıyoruz ve inanan bir kadro ile çalışıyoruz. Tüm kaymakamlarımız, öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz bunun bir parçasıdır. Biz bu takım çalışmasına aynı zamanda bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi dahil ediyoruz. Velilerimizden de destek istiyoruz. Çocuklarının geleceğine olan düşkünlükleri ve katkıları çok önemli. Şanlıurfa’da bu konuda eksik olduğumuz alanları hızla kapatmak içim yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ve inanıyorum ki ilimizin nüfusunun 3’te birine tekabül eden öğrenci sayımız ile Türkiye’nin en çok öğrenci sayısına sahip 3’üncü ili olan ve en genç nüfusa sahip olan ili Şanlıurfa’da eğitim alanındaki bu hamlenin sonuçları olacaktır. Kısa, orta ve özellikle uzun vadede bu sonuçları hep birlikte göreceğiz. İlgi duyulan, alaka duyulan ve gayret gösterilen her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da mesafe alacağız. İşte bugün bu toplantı ile eğitim alanındaki çalışmaları değerlendirmiş olduk. BİGEP ile motivasyonu, enerjisi yüksek bir çalışma ile eğitimi birinci öncelik alarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Vali Şıldak öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek BİGEP projesini anlattı ve gençlere derslerinde başarılar diledi. Daha sonra öğretmenleri de dinleyen Vali Şıldak, öğrenci ve öğretmenlerle öğle yemeğinde buluştu. Tüm gününü Birecik’e ayıran Vali Şıldak, gün içerisinde Birecik Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde okul müdürleri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek eğitim hedeflerine yönelik çalışmaları aktardı ve eğitimcilerin fikirlerini dinledi. Akşam saatlerinde ise Kaymakam Mustafa Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek ilçe genelindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, adından il merkezine dönüş yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı