• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Van YYÜ’de Yahya Sinvar için yürüyüş ve basın açıklaması

18 Ekim 2024, Cuma 16:38
18 Ekim 2024, Cuma 16:38
Van YYÜ’de Yahya Sinvar için yürüyüş ve basın açıklaması
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (Van YYÜ) akademisyen ve öğrenciler, siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit edilen Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Filistin İnisiyatifi öncülüğünde şehit komutan Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Cuma namazının ardından Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen Van YYÜ’lü akademisyen ve öğrenciler, sloganlar eşliğinde merkezi yemekhane önüne kadar yürüdü.

Burada Van YYÜ Filistin İnsiyatifi adına açıklama yapan Üniversite Camii İmam Hatibi Alaattin Demirel, Gazze’de soykırımın 377 gündür devam ettiğini hatırlattı.

“Yahya Sinvar tüm insanlığa adanmışlık ve samimiyet dersi verdi”

Son nefesine kadar işgalcilerle mücadele eden Yahya Sinvar’ın tüm insanlığa örnek olduğunu söyleyen Demirel, “Bu bir yıllık süreçte nice şehitler kazanıldı. Kazandığımız şehitlerden biri de HAMAS lideri Yahya Sinvar oldu.  Bugün bizler burada aziz komutan Yahya Sinvar’ın şehadetini tebrik etmek ve tıpkı onun gibi şehit olmayı Rabbimizden niyaz etmek için toplandık. Yahya Sinvar’ı bilenler ve tanıyanlar için akıllarda bir portre vardı.  Yahya Sinvar denildiğinde 'Yiğit, mert, cesur ve şehadete aşık bir yiğit…' imajı akılları bürüyordu. İşte, Yahya Sinvar akıllardaki bu portreyi teyit edercesine şehadete yürüdü. Kanının son damlasına kadar ordusunun başında işgalcilerle çarpışan Yahya Sinvar, son anlarında dahi elindeki bombayla işgalcilere direndi. Allah ondan razı olsun ve şehadetini kabul buyursun. Kanının son damlasına kadar işgalcilerle çatışan ve nihayetinde can emanetini Rabbine teslim eden Yahya Sinvar, tüm insanlığa adanmışlık ve samimiyet dersi verdi. Bedel ödemenin ne anlama geldiğini gösteren o aziz komutan, arkasında yas tutulacak bir ölüm değil, tam anlamıyla imrenilecek bir hikaye bıraktı.” dedi.

“Sinvar’ın arkasından yas tutmuyoruz”

Şehit Sinvar’ın ardından yas tutulmayacağına vurgu yapan Demirel, “Bir seneyi aşkın bir süredir Gazze’nin yanı sıra tüm İslam coğrafyasını savunan Yahya Sinvar, birçok İslam ülkesinin lideri gibi söze sığınmadı ve israil ile anladığı dilden konuştu. 'israil ancak güçten anlar' sözü doğrultusunda bir hayat süren Yahya Sinvar’ın ömrü iman ve cihad üzere kuruluydu. Biraz önce belirttiğimiz gibi birçok İslam ülkesinin liderinin aksine onurlu ve direniş dolu bir ömür geçiren Yahya Sinvar, çok istediği şehadete kavuştu. Bundandır ki Yahya Sinvar’ın arkasından yas tutmuyoruz. Ancak… Aziz komutan Sinvar’ın katili olan israil rejiminin haritadan silinmesi için canla başla çalışacağımıza söz veriyoruz. 'Tılsım; kanlı bir gömlekle Allah’ın huzuruna çıkmaktır' Bizler Van YYÜ Filistin insiyatifi  olarak Yahya Sinvar’ın yolunu sürdüreceğimize ve tılsımı bozmayacağımıza söz veriyoruz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı