• BIST 100

    10816,21%0,76
  • DOLAR

    41,70% 0,03
  • EURO

    48,69% -0,35
  • GRAM ALTIN

    5325,83% 0,33
  • Ç. ALTIN

    8854,31% 1,43

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

08 Ekim 2025, Çarşamba 01:09
08 Ekim 2025, Çarşamba 01:09
Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van’da Aksa Tufanı'nın ikinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, binlerce kişi Gazze halkına destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Van'daki sivil toplum kuruluşları, Aksa Tufanı'nın ikinci yıl dönümü dolayısıyla "Direnişin Yanındayız" temasıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Kent Park’tan başlayan yürüyüş, sloganlar ve Filistin bayrakları eşliğinde Maraş Caddesi güzergahından Kent Meydanı’na kadar devam etti.

Ellerinde Gazze temalı döviz taşıyan vatandaşlar, sık sık “HAMAS’a selam direnişe devam”, “Kahrolsun israil” ve “Gazze yalnız değildir” sloganları atarak Filistin halkına destek mesajı verdi.

Yürüyüşün ardından Kent Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Gazze’deki soykırıma ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sumud Filosu’nun ardından Gazze’ye doğru yola çıkan Özgürlük Filosu’nda yer alan Vanlı öğretmen Emrah Atiş de canlı bağlantı ile katılımcılara seslendi.

“Ailemden birinci dereceden 20 şehidimiz var”

Daha sonra Filistin Diplomasi Merkezi Başkanı, Gazzeli akademisyen ve Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, bir konuşma yaptı.

2 yıldır Gazze’de devam eden soykırıma tepki göstermek için sokaklara dökülen Vanlılara teşekkür eden Elbek, “Evet ben Gazzeliyim, güzel Gazze’de doğdum, Gazze’de büyüdüm ve Gazze’de yaralandım. Şu an devam eden soykırımda benim ailemden birinci dereceden 20 şehidimiz var. Gazze’deki masum çocuk şehitlerin selamını size getirdim. Gazze’deki kahraman annelerin selamını size getirdim. Gazze’deki enkazlar arasında, tüneller içindeki mücahidlerin selamını size getirdim. Aynı zamanda buradan, mukaddes topraktan, kadim ve aziz şehirden Van’dan, kahraman Gazze’ye bin selam olsun. Gazzeli kardeşleriniz sizi seviyorlar.” dedi.

“Zalimler için yaşasın cehennem”

Aksa Tufanı harekatı ile siyonistlerin kaybettiğini söyleyen Elbek, “Direniş devam ediyor, Allah’ın izniyle bitmeyecek. HAMAS’taki ve lider mücahitlerimizi katlettiği zaman işgalciler bunu kutladılar ama aslında bizim şehitlerimiz ölmedi, şehitler ölmez. Evet, biz güzel abilerimiz şehit olduğu zaman üzülüyoruz, ağlıyoruz. Benim ailemden çok şehit var, ağladık, biz insanız. Ama aynı zamanda o şehitlerimiz Allah rızası için, özgür Filistin’e kavuşmak için şehit oldu. Onun için biz gurur duyuyoruz. Şehitlerimiz cennette ama 'zalimler için yaşasın cehennem, siyonistler için yaşasın cehennem' Biz iki sene önce 7 Ekim gününde bizim izzetli mücahitlerimiz, 1200 mücahit abdest alıp, sabah namazı kılıp düşmanlara karşı Aksa Tufanı Harekatı başlattılar. 4 saat içerisinde bütün siyonist ordusu, Gazze birliği, en profesyonel askerleri yok ettiler, geberttiler.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi. (İLKHA)

İspanya’da bina çöktü: 2 ölü, 10 yaralı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Konya, sessizliğin içinde Gazze'yi haykırdı!

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

Konya Diyanet Gençlik’ten Gazze çağrısı

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

Aksa Tufanının yıldönümünde Diyarbakır'daki muhteşem kalabalık dron ile görüntülendi

Viranşehir’de Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi

Bingöl'den direnişe destek: Aksa Tufanı, İslam ümmetinin dirilişinin başlangıcıdır

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Siyonistseverler, güvenlik tehdididir

MİT Başkanı Kalın’ın Mısır’daki Gazze görüşmelerine katılacak

Batman'da Aksa Tufanı yıl dönümünde on binler Gazze için yürüdü

Ağrı'da Aksa Tufanı ve Gazze için binlerce kişi yürüdü

Diyarbakırlılar Aksa Tufanı yıldönümünde Gazze direnişini selamladı

Malatya zincirleme kaza: 2 yaralı

İşgalcilerin esir aldığı 15 Türkiyeli aktivist, İstanbul'a ulaştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz

Kudüs Seriyyeleri: Aksa Tufanı, işgale karşı direnişin yolculuğunda bir dönüm noktasıdır

Dünya Bsı Türkiye ekonomisi için büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti

Malatya'da 16 saatlik su kesintisi yapılacak

Batman’da belediye kamyonu ile okul servisi çarpıştı: 1 yaralı

Aksa Tufanı'nın yıldönümünde HAMAS: Önceliğimiz Gazze'deki saldırı ve soykırımı durdurmaktır

Kepçe ile duvar arasında sıkışan işçi ağır yaralandı

Tayland'da sel: 22 ölü

Malatya'da 16 aracın karıştığı zincirle trafik kazası güvenlik kamerasında

İspanya'da bina çöktü: 4 kayıp

Trabzon açıklarında bulunan insansız deniz aracı kontrollü şekilde imha edildi

Siirt’te 2025 yılı 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları yapıldı

GTB Başkanı Akıncı: Pamuk, iklim değişikliğine karşı sürdürülebilir üretimle korunmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İspanya’da bina çöktü: 2 ölü, 10 yaralı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Konya, sessizliğin içinde Gazze'yi haykırdı!

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

Konya Diyanet Gençlik’ten Gazze çağrısı

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

Aksa Tufanının yıldönümünde Diyarbakır'daki muhteşem kalabalık dron ile görüntülendi