• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Van'da örnek proje: Çocuklara cami ve namaz sevgisi aşılanıyor
GÜNDEM
Tarih: 8.03.2025 18:21
Güncelleme: 8.03.2025 18:21
Kaynak: ILKHA
Van
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Hacı Hüseyin Camii'nde çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amacıyla geçen yıl başlatılan örnek çalışma, bu yıl da devam ediyor.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle 2 yıldır ‘çocuk market’ kuruluyor. Teravih namazını kılan çocuklar, Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Furkan Erten’in ‘Haydi Teravih Trenine’ çağrısıyla mihrapta toplanıyor.

Burada toplanan çocuklar, ’Teravih Treni’ oyunuyla birlikte ikramlıkların bulunduğu Ramazan Köşesine doğru ilerliyor. Çocuklar salavatlar eşliğinde buradaki ikramlardan yararlanıyor.

Teravih treni oyunuyla çocuklara cami ve namaz sevgisini aşıladıklarını belirten Erten, “Geçen sene bu programı başlattık camimizde. Elhamdülillah bu programımız çocukların camiye teşvikini artırdı. Hamdolsun şimdi 90 üzeri çocuğumuz camiye geliyor. Geçen seneki programda ‘Bir Hadis ve Teravih Treni’ adlı etkinlikle çocuklar, salavatlar eşliğinde ikramlıklarını alıyorlardı. Buna ayrıca sünneti de ekledik. Her gün bir hadis bir sünnet öğreniyor çocuklar. Ayrıca Kadir Gecesine hazırlık adı altında 3 ilahi öğreniyor çocuklarımız. Kadir Gecesinde her camide hocalarımız kendi arkadaşlarıyla program yapacaklar. Biz de buradaki evlatlarımızla program yapacağız inşallah. Cemaatimizi şenlendireceğiz.” dedi.

“Ramazan köşesi ile bilinçlendiriyoruz”

Bu yıl etkinlik, görselliğin gücünü artırmak amacıyla ‘Ramazan Köşesi’ ile daha da zenginleştirildi. Evlerde yapılan Ramazan köşelerinden ilham alınarak camide de benzer bir alan oluşturuldu. Bu köşede çocuklara Ramazan ayının manevi atmosferini daha iyi hissettirebilmek adına dekoratif öğeler ve bilgilendirici materyaller yer alıyor.

Erten, bu uygulamanın belediyeler tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirterek, şu öneride bulundu:

“Bu sene özellikle daha çok görsel olarak bilinçlendirmek amaçlı bazı ailelerimiz kendi evlerinde Ramazan köşesi yapıyor. İstedim ki kendi camimizde de yapalım. Bir Ramazan köşesi hazırladık. İkramlıklarımızı da bu Ramazan köşesinin yanında veriyoruz ki çocuklarımız buradan geçerken o bilinci alsınlar. Bu Ramazan köşesini keşke belediyelerimiz de yapsa, sokaklarımızda böyle şenlense. Çünkü görsellik bu zamanda çok önemli. İnşallah çocuklarımıza çok faydalı olacağımızı düşünüyor ve o niyetle o çabayı, o koşuşturmayı yapıyoruz. İnşallah öğrendikleri hadislerle, sünnetlerle bir yaşam sürer ve etrafındaki arkadaşlarına, ailelerine güzellikler katarlar.” (İLKHA)

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü