• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6540,01% -3,62
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Vatandaşlar, çocukların sosyal medya kullanımının kısıtlanmasını talep etti

14 Aralık 2024, Cumartesi 17:24
14 Aralık 2024, Cumartesi 17:24
Vatandaşlar, çocukların sosyal medya kullanımının kısıtlanmasını talep etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

16 yaş altı sosyal medya yasağının gündeme gelmesiyle ilgili konuşan halk, sosyal medya kullanımının çocuklar için olumsuz etkiler oluşturduğunu belirterek, kısıtlamanın getirilmesi gerektiğini belirttiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların güvenliği için sosyal medya platformlarının kullanımı konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Göktaş, özellikle çocukların çevrimiçi güvenliği açısından 16 yaş itibarıyla sosyal medya kullanımının sınırlandırılmasının gerektiğini ifade etti. Bu açıklama, çocukların dijital dünyada karşılaştıkları riskler ve zararlı içeriklere karşı alınacak önlemler kapsamında dikkat çekmişti.

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağının söz konusu olmadığını belirtti. Uraloğlu, sosyal medya kullanımının ebeveyn kontrolünde olmasının planlandığını ve çocukların dijital ortamda daha güvenli bir şekilde yer alabilmesi için ailelerin sorumluluğunun artırılacağını vurguladı.

Şanlıurfa halkı, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağının gündeme gelmesine ilişkin İLKHA’ya konuştu.

“Sosyal medyayı kullanmaları iyi değil”

Kemal Kesmik

Çocukların sosyal medya kullanmasının doğru olmadığını ifade eden Kemal Kesmik, “Çalışmayı olumlu buluyorum. Çocuklarımız ahlak yönünden zayıf. Okula gönderiyoruz ama başka şeylerle uğraşıyorlar. Anne ve baba bir eğitimcidir, biz kısıtlamaya çalışıyoruz ama yine olmuyor. Başta devletimiz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum; sosyal medyayı kaldırsalar iyi olur. Çocuklar için sosyal medyanın yasaklanması çok iyi olur. Ahlak bakımından, sosyal medyayı kullanmaları iyi değil. Sosyal medya yaşının 16 yapılması iyi olur." dedi.

“16 yaş tasarısı hayata geçirilirse iyi olur”

Mahmut Kılıç

16 yaş altına kısıtlama getirilmesine olumlu baktığını belirten Mahmut Kılıç, “Zaten aile içerisinde değil, 16 yaş değil, 7-8 yaş hatta küçük bebeklere bile veriyorlar bu medyayı, telefonu. Biz ellerinden alamıyoruz, çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Eğer o şekilde 16 yaştan sonra yasak olursa, bu konuda iyi bir atılım olur, bu konuda memnun oluruz, inşallah öyle de olur. Güzel bir uygulama. Kullananlar zaten zarar veriyor, hatta biz bile kullanıyoruz zaman zaman, biz bile bundan etkileniyoruz. Mesela bir baş ağrısı, özellikle göz bozukluğuna da neden oluyor. Geçen gün kızım telefonla çok ilgilendiğinden, ne kadar uyarsak da dinletemiyoruz. Doktora gittik, göz derecesi yükselmişti. O yüzden bu bakanlık 16 yaş için bu tasarıyı hayata geçirirse çok iyi olur, biz memnun kalırız." şeklinde konuştu.

“Çocuğumun sosyal medya yüzünden okula gitme sevdası kalmadı”

Mehmet Ali Kebapçıoğlu

Çocuğunun sosyal medyada çok zaman geçirmesinden yakınan Mehmet Ali Kebapçıoğlu, “Sosyal medyanın 16 yaş altın yasaklanması en güzel olandır. Hakikaten toplumda ahlak diye bir şey kalmadı. Yani benim oğlum dahil, 18 yaşında şu an medya maymunu olmuş. Tek kelimeyle, yani kızıyorum, olmuyor, ne yapacağımı şaşırdım. En güzeli kalkması olur. Öteki oğlum da tablet bulunuyor, o da aynısı. Yani okula gitme sevdası da kalmadı bu sosyal medya yüzünden. Kısıtlanması en güzeli. TikTok olsun, internet olayı komple kalksın istiyorum. Evimde de internet var mesela dini bakımdan araştırma yapılabilir, güzel olaylar var, dua olsun, Peygamber Efendimizin hayatı olsun. Bazı durumlarda güzel, çocuklar resmen PUBG manyağı olmuş. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza ne kadar teknolojiyi doğru bir şekilde kullandırırsak daha iyi olur”

Abdullatif Altındağ

Çocuklara teknolojinin doğru kullandırılması gerektiğini dile getiren Abdullatif Altındağ, "16 yaş altına yasaklanması durumuna olumlu bakıyorum.  Şu an günümüzde sosyal medya çığırından çıkmış durumda. Zaten 18 yaşından küçüklerin kullanması başlı başına bir sorun. Yetişkinler de bunu düzgün bir şekilde kullanmadığı için onlara çok kötü örnek oluyorlar. Bunun hakkında düzenleme olması çok güzel bir şey. Bence gençler adına da yararlı olur. Günümüzde çocukların direkt mesela çocuk oyunları değil de tablet, telefona alıştırılması onlar açısından kötü örnek oluyor. Bu da büyüdüklerinde topluma karışma, arkadaş edinme açısından sorun oluyor. Yani çocuklarımıza ne kadar teknolojiyi doğru bir şekilde kullandırırsak, daha iyi olur. Ama bunun olumsuz yönlerini başta ailelerin önlemesi gerekiyor. Teknolojiyi, bunun hakkında devletin yapılandırma yapması gerekiyor. Çünkü eğer bir yasak gelmezse insanlar çığırından çıkıyor. Özellikle mesela yaşını almış insanlar görüyoruz, para toplamak için sosyal medyada yardım toplamak için resmen dilencilik yapıyorlar. Bu da toplum açısından hoş değil ve bizim toplumumuzu yobazlaştırıyor. Bu da toplum açısından kötü örnek oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır