• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi

08 Şubat 2023, Çarşamba 11:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi
Tarih: 11:35 - 08 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil atölyesi, üretimini durdurarak battaniye dikimine geçti. Bunun üzerine ilçe halkı, öğrenciler, esnaf, çevre ilçelerden gelen vatandaşların da desteğiyle dikilen 6 bin adet battaniye deprem bölgesine gönderildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra ülkenin dört bir yanından da bölgeye depremzedeler için yardımlarda sürüyor.
Bu çerçevede Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde faaliyet gösteren Sude Tekstil firması, üretimini durdurarak elindeki imkanlarla battaniye dikimine geçti. Bunun üzerine ilçe halkı, öğrenciler, esnaflar ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, tekstil firmasına gelerek gönüllü olarak çalıştı. Kısa sürede üretimi tamamlanan 6 bin adet battaniye, paketlenerek Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne teslim edildi.
Bunun yanı sıra Pınarbaşı Kaymakamlığı ve Pınarbaşı Belediyesi öncülüğünde deprem bölgesine gönderilmek üzere düzenlenen yardım kampanyasına da vatandaşlar duyarsız kalmadı. Vatandaşların ulaştırdığı kıyafet, ısıtıcı ve erzak gibi yarımlar ile treyler ve ekskavatör, deprem bölgesine sevk edildi.
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, ilçede faaliyet gösteren Sude Tekstil tarafından 1 günde üretilen 6 bin adet battaniye, vatandaşların kıyafet, ısıtıcı ve erzak gibi yarımlarının yanı sıra treyler ve ekskavatörün de deprem bölgesine sevk edildiğini açıkladı.
Yaşar, bölgeye 9 kişilik kanyon derneği üyeleri ve 3 belediye personelinin arama kurtarma ekipmanları ile bölgeye gittiğini belirterek, “Günün birlik olma günü olduğunu gösterdik. Öncelikle ilçemizde bulunan Sude Tekstil’e çok hızlı reaksiyon alarak afet bölgesine ulaştırmak üzere ürettiği 6 bin adet battaniye için, kıymetli hemşehrilerimin kıyafet, battaniye, ısıtıcı ve gıda gibi yardımlarını afet bölgesine ulaştırmak üzere yaptıkları yardım ve gönüllü çalışanlarımız için, 9 kişilik kanyon derneği üyesi arama kurtarma ekibimiz ekipmanları ile birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesine hareket ederek verdikleri destek için, Belediyemizde görevli nitelikli 3 arkadaşımız afet bölgesinde çalışmak üzere İl AFAD koordinasyonunda gönüllü olarak destek verdikleri için, Kaymakamımız Serkan Tokur ile birlikte koordine ettiğimiz ilçemizde iş gören karayolları müteahhidimize bir treyler ve ekskavatör yükü ile birlikte özel idare koordinesinde afet bölgesine ulaştırmak üzere verdiği destek için, candan yürekten teşekkür ediyor minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
[gallery ids=',89618,89619,89620,89621,89622,89623']

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam