Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi

Tarih: 08.02.2023 11:35
Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Vatandaşlar, el birliğiyle diktikleri battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil atölyesi, üretimini durdurarak battaniye dikimine geçti. Bunun üzerine ilçe halkı, öğrenciler, esnaf, çevre ilçelerden gelen vatandaşların da desteğiyle dikilen 6 bin adet battaniye deprem bölgesine gönderildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra ülkenin dört bir yanından da bölgeye depremzedeler için yardımlarda sürüyor.
Bu çerçevede Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde faaliyet gösteren Sude Tekstil firması, üretimini durdurarak elindeki imkanlarla battaniye dikimine geçti. Bunun üzerine ilçe halkı, öğrenciler, esnaflar ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar, tekstil firmasına gelerek gönüllü olarak çalıştı. Kısa sürede üretimi tamamlanan 6 bin adet battaniye, paketlenerek Kastamonu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne teslim edildi.
Bunun yanı sıra Pınarbaşı Kaymakamlığı ve Pınarbaşı Belediyesi öncülüğünde deprem bölgesine gönderilmek üzere düzenlenen yardım kampanyasına da vatandaşlar duyarsız kalmadı. Vatandaşların ulaştırdığı kıyafet, ısıtıcı ve erzak gibi yarımlar ile treyler ve ekskavatör, deprem bölgesine sevk edildi.
Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, ilçede faaliyet gösteren Sude Tekstil tarafından 1 günde üretilen 6 bin adet battaniye, vatandaşların kıyafet, ısıtıcı ve erzak gibi yarımlarının yanı sıra treyler ve ekskavatörün de deprem bölgesine sevk edildiğini açıkladı.
Yaşar, bölgeye 9 kişilik kanyon derneği üyeleri ve 3 belediye personelinin arama kurtarma ekipmanları ile bölgeye gittiğini belirterek, “Günün birlik olma günü olduğunu gösterdik. Öncelikle ilçemizde bulunan Sude Tekstil’e çok hızlı reaksiyon alarak afet bölgesine ulaştırmak üzere ürettiği 6 bin adet battaniye için, kıymetli hemşehrilerimin kıyafet, battaniye, ısıtıcı ve gıda gibi yardımlarını afet bölgesine ulaştırmak üzere yaptıkları yardım ve gönüllü çalışanlarımız için, 9 kişilik kanyon derneği üyesi arama kurtarma ekibimiz ekipmanları ile birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesine hareket ederek verdikleri destek için, Belediyemizde görevli nitelikli 3 arkadaşımız afet bölgesinde çalışmak üzere İl AFAD koordinasyonunda gönüllü olarak destek verdikleri için, Kaymakamımız Serkan Tokur ile birlikte koordine ettiğimiz ilçemizde iş gören karayolları müteahhidimize bir treyler ve ekskavatör yükü ile birlikte özel idare koordinesinde afet bölgesine ulaştırmak üzere verdiği destek için, candan yürekten teşekkür ediyor minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
[gallery ids=',89618,89619,89620,89621,89622,89623']

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor