• BIST 100

    15975,48%-1,92
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,69% -0,47
  • GRAM ALTIN

    7238,40% 0,46
  • Ç. ALTIN

    11627,35% -1,17

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini söyleyen Muhtesım Beyaz, ''Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor'' dedi.

''BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM''

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğini belirten Adem Er ise, 'Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim'' diye konuştu.

Dün borcunu ödemek için geldiğini fakat yetiştiremediğini belirten Can Şimşek, ''Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter' dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Defterdarlığı önünde de bu sabah uzun kuyruk oluştu. Sabah erken saatlerde defterdarlık önüne giden vatandaşlar saat 10.00'a kadar kapıların açılmasını bekledi.

Vatandaşlar vergi dairesine gelirken yolda kısıtlama ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mehmet Semiz, şehir dışında olduğu için vergisinin bugüne kaldığını ifade ederek, uzun kuyruk olduğunu ve bu kuyruğun ilerleyen saatlerde artacağından endişe ettiğini söyledi.

Geri dönüşüm işi yapan Suriyeli Daham Elhalaf ise 5 yıldır Türkiye'de kağıt toplayıcı olarak çalıştığını belirterek, ''Virüsten dolayı işlerimiz azaldı. Borcu yeni toparlayabildim. Sağlık açısından bir sorun yaşamadık. Ama işlerden dolayı mağdur olduk. Hem Türkler, hem biz sıkıntı yaşadık. Türkiye'den memnunuz' dedi.


Esnaflık yaptığını ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu söyleyen Adil Özboz, ''Virüsten dolayı dünya ile birlikte ülke olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bu illetten biran önce kurtuluruz. Tek temennimiz her şeyin güzel olması. Devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum. Vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir uygulama yapmışlar. Bence iyi de yapmışlar. Çünkü pazartesi günü yığılma olacaktı. Ben de saat 08.00'de geldim. Defterdarlık 10.00'da açılacak bekliyoruz. Hayırlısı olsun' diye konuştu.

Defterdarlığa yakın bir yerde ikamet ettiğini vurgulayan Raziye Alcan, ''Ben ve eşim emekliyiz ama yine de yetişmiyor. İşler berbat. Hayat şartları zor' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje

HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti

Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz

MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi

Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı

Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz

Mersin’de trafik güvenliği denetimi

Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor

Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım

Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur

Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı

Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli

Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı

Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı

Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor

Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor

Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı

Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli

İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı

Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı

Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı

Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı

HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Kudüs Günü’ne katılım çağrısı

2026 YDUS başvuruları başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

YÖK'ün "Üniversite-toplum katkısı" vizyonu rakamlara yansıdı: Bir yılda 15 binden fazla proje

HSK, Yargıtay’a 8 yeni üye seçti

Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü

Belediye Başkanı Taşkın: Ramazanın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz

MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi

Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı