• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,76% 0,08
  • EURO

    51,76% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7032,99% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,68

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini söyleyen Muhtesım Beyaz, ''Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor'' dedi.

''BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM''

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğini belirten Adem Er ise, 'Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim'' diye konuştu.

Dün borcunu ödemek için geldiğini fakat yetiştiremediğini belirten Can Şimşek, ''Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter' dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Defterdarlığı önünde de bu sabah uzun kuyruk oluştu. Sabah erken saatlerde defterdarlık önüne giden vatandaşlar saat 10.00'a kadar kapıların açılmasını bekledi.

Vatandaşlar vergi dairesine gelirken yolda kısıtlama ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mehmet Semiz, şehir dışında olduğu için vergisinin bugüne kaldığını ifade ederek, uzun kuyruk olduğunu ve bu kuyruğun ilerleyen saatlerde artacağından endişe ettiğini söyledi.

Geri dönüşüm işi yapan Suriyeli Daham Elhalaf ise 5 yıldır Türkiye'de kağıt toplayıcı olarak çalıştığını belirterek, ''Virüsten dolayı işlerimiz azaldı. Borcu yeni toparlayabildim. Sağlık açısından bir sorun yaşamadık. Ama işlerden dolayı mağdur olduk. Hem Türkler, hem biz sıkıntı yaşadık. Türkiye'den memnunuz' dedi.


Esnaflık yaptığını ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu söyleyen Adil Özboz, ''Virüsten dolayı dünya ile birlikte ülke olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bu illetten biran önce kurtuluruz. Tek temennimiz her şeyin güzel olması. Devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum. Vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir uygulama yapmışlar. Bence iyi de yapmışlar. Çünkü pazartesi günü yığılma olacaktı. Ben de saat 08.00'de geldim. Defterdarlık 10.00'da açılacak bekliyoruz. Hayırlısı olsun' diye konuştu.

Defterdarlığa yakın bir yerde ikamet ettiğini vurgulayan Raziye Alcan, ''Ben ve eşim emekliyiz ama yine de yetişmiyor. İşler berbat. Hayat şartları zor' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyarbakırlılar teravih namazı için camilerde saf tuttu

Umut Kervanı Cizre’de Ramazan yardımlarına başladı

Ramazan ayının ilk teravihinde Cizreliler camilere akın etti

Macaristan, Ukrayna'ya dizel ihracatını askıya aldı

İstanbul'da ilk teravih heyecanı: Camiler dolup taştı

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Çocuklardan "Hoş geldin Ramazan" yürüyüşü

Bursa’da ilk teravih sevinci: Tarihi Ulu Camii dolup taştı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Ramazan ayı mesajı

Ramazan ayının ilk teravihi eda edildi

Van'da ilk teravih namazında camiler doldu taştı

Siirt’te ilk teravih coşkusu: Camiler ailece doldu taştı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Malazgirt’ten bugüne kardeşliğin temeli İslam’dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan mesajı

Tarihi Bursa Ulu Cami’nde “Kul hakkından sakın” mahyası yakıldı

Bilge Gençlik Kulübü Dicle Üniversitesi'nde "Gazze ve Şehadet" programı düzenlendi

Bursa’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ramazan mesajı: Sofralarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım

Diyarbakır'da 15 camide hatimle teravih namazı kılınacak

Kızıltepe Umut Kervanı’ndan Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ramazan maneviyatını şehre taşıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Bak "GENÇ2030" projesini tanıttı

Adana’da rahmet ayı Ramazan için evlerini süslediler

Yeşilyurt Belediyesi, Ramazan boyunca iftar verecek

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Ramazan, bunalan gönüllerimize inşirah mevsimidir

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Enflasyon hedefi ilk aydan çöktü, bedelini sabit gelirli ödüyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma Komisyonu'nda değerlendirmede bulundu

Konya'da 40 camide hatimle teravih namazı kılınacak

Uşak’ta midesinde uyuşturucu taşıyan 2 kişi tutuklandı

Ramazan öncesi hurma fiyatları geriledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakırlılar teravih namazı için camilerde saf tuttu

Umut Kervanı Cizre’de Ramazan yardımlarına başladı

Ramazan ayının ilk teravihinde Cizreliler camilere akın etti

Macaristan, Ukrayna'ya dizel ihracatını askıya aldı

İstanbul'da ilk teravih heyecanı: Camiler dolup taştı

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Çocuklardan "Hoş geldin Ramazan" yürüyüşü