-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Vergi mükellefleri için 'mücbir sebep' hali sona erdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Vergi mükellefleri için 'mücbir sebep' hali sona erdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğde, Kovid-19 salgını kapsamında Mart 2020'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükelleflerin ve 22 Mart 2020 ila sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih arasında mücbir sebep halinde olduğu kabul edilenlerin, bu hallerinin sona erdirilmesine yönelik açıklamalara yer verildi.
Salgının seyrinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Haziran 2021 tarihli genelgede, kademeli normalleşme sürecinde uygulanacak hususlara ilişkin açıklamalara yer verildiğine işaret edilen tebliğde, 22 Mart 2020 tarihinden itibaren mücbir sebep halinde olduğu kabul edilen kronik rahatsızlığı bulunan mükellefler ve meslek mensupları ile söz konusu tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla geçerli olan 'Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi' uyarınca beyanname/bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin mücbir sebep hallerinin sona erdirilmesinin uygun bulunduğu belirtildi.
Mücbir sebep hali sona erenlerin, bu döneme ilişkin verilemeyen beyanname/bildirimlerinin (2020 yılına ilişkin geçici vergi beyannameleri hariç) bugünü takip eden 15'inci günün sonuna kadar verilmesi ve bu beyanname/bildirimlere istinaden tahakkuk eden vergilerin de aynı süre içinde ödenmesi gerektiği bildirildi.
Kronik rahatsızlığın bulunduğunu tevsik eden sağlık kuruluşundan alınan belgelerin mükellefler tarafından, tebliğin yayımlandığı tarihi takip eden 30 gün içinde bağlı oldukları vergi dairesine ibraz edilmesi gerekiyor.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Nepal genelinde Ramazan Bayramı neşe ve birlik içinde kutlandı
Kazakistan'da at eti tüketimi rekor seviyeye ulaştı
Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi
İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi
Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı
İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem
ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı
Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama
Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı
Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Yükleniyor







