-
BIST 100
16175,23%-0,52
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,52% 0,06
-
GRAM ALTIN
6296,25% 0,31
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Vergi sisteminde yeni dönem başlıyor! Vatandaşa büyük kolaylık
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Vergi sisteminde yeni dönem başlıyor! Vatandaşa büyük kolaylık
Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, vatandaşların vergiyle ilgili sıkça sorduğu sorulara, yapay zeka yoluyla hazırlanacak 'Dijital Vergi Asistanı' otomatik yanıt verecek. Bu yıl sonuna kadar vergi denetimlerinin elektronik ortamda yapılacağı Dijital Vergi Denetimi Sistemi geliştirilecek ve inceleme süreçleri kısaltılacak...
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ekonomi reformlarıyla vergisel düzenlemelerin sadeleştirilmesi, yatırımcı dostu ve öngörülebilirliği artıran adımlar atılması hedefleniyor. Ekonomi Reform Paketi kapsamında vergi işlemlerinde dijital dönüşüm de gerçekleştirilecek.
Pakete ilişkin Ekonomi Reform Takvimi ışığında elektronik defter ve elektronik belge uygulamalarına dahil edilecek mükellef grupları kademeli olarak artırılacak. Sürecin, üç faz halinde 30 Haziran 2022'ye kadar tamamlanması planlanıyor.
Tüm mükellefleri kapsayacak şekilde 7/24 hizmet verebilen 'Türkiye Dijital Vergi Dairesi' uygulaması da 31 Aralık 2022 itibarıyla hayata geçirilecek. 'Türkiye Dijital Vergi Dairesi'nin kurulması için önce bu yıl sonuna kadar kanuni düzenleme yapılacak, ardından da gelecek yıl idari kararlar alınacak. Bu sistemle vergiye ilişkin iş ve işlemler elektronik ortamda yapılabilecek.
Teknolojik yeniliklerden yararlanılarak 'Dijital Vergi Asistanı' sistemi oluşturulacak. Bu kapsamda hazırlanacak yazılım, vatandaşların vergiyle ilgili sıkça sorduğu soruları otomatik olarak yapay zeka yoluyla elektronik ortamda cevaplandıracak. Sistemin 31 Ağustos 2022 itibarıyla hayata geçirilmesi planlanıyor.
Yıl sonuna kadar Dijital Vergi Denetimi Sistemi geliştirilerek, vergi iade incelemeleri dahil, inceleme süreleri kısaltılacak. Bu sistemle vergi denetimleri elektronik ortamda yapılacak, elektronik tebligat, inceleme, tutanak, raporlama işlemleri elektronik olarak çok kısa sürede tamamlanabilecek.
Standartlara dayalı, öngörülebilir ve haksız rekabetin önlenmesini sağlayan denetim modellerinin daha da geliştirilmesi sağlanacak.
TEK İDARE MODELİ YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının revize edilmesi, uluslararası yatırımcıların birden fazla ülkeyi ilgilendiren vergisel sorunlarının çözümünde diğer ülkelerle 'karşılıklı anlaşma yöntemi'nin kullanılması, mükellef ve idare açısından vergisel öngörülebilirliği artıran transfer fiyatlandırmasına ilişkin peşin fiyatlandırma anlaşmalarının yaygınlaştırılması gibi reform adımlarının da yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.
Ayrıca, yıl sonuna kadar kamuya süresinde ödenmeyen borçların tek bir idare tarafından tahsil edilmesi sağlanacak. Vergi Usul Kanunu, gönüllü uyumunu teşvik edecek şekilde yıl sonuna kadar güncellenecek.
Bingöl’de bayram boyunca 32 trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı
Anayasa Mahkemesinde başkanvekilliği devir teslim töreni gerçekleştirildi
HAKSİAD Genç Şube Başkanı Çiftçi: Gençlerin en büyük sorunu finans ve tecrübe eksikliği
Nevruz kutlamalarında 170 kişi gözaltına alındı
Şanlıurfa’da sel mağduru aileye destek
Eğitim-Bir-Sen’den Ramazan Avuşmak açıklaması: Süreci yakından takip ediyoruz
Şanlıurfa’da okul kantinlerine sıkı denetim
Gaziantep'te öğrenciler siber dolandırıcılığa karşı bilinçlendirildi
İstanbul’da FETÖ Operasyonunda 25 şüpheli gözaltında
Batman'da yarın sular kesilecek
Şanlıurfa’da sağanak yağış Balıklıgöl’ü çamura buladı
Siyonist işgalciler Filistinlileri araçla ezmeye çalıştı: 5 Yaralı
Adıyaman'da aranması bulunan 42 şahıs gözaltına alındı
Peygamber Sevdalıları Mevlid-i Nebi etkinlik takvimini açıkladı
İran'ın misilleme operasyonlarında 4 bin 829 siyonist yaralandı
MEB’den okullarda finansal okuryazarlık dersi uygulaması
Orta Doğu’daki gerilim akaryakıt fiyatlarını uçurdu
Yahudi çeteler Filistinli aileye ait evi ateşe verdi
Minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı bağış
Dezenformasyon bülteni yayımlandı: 5 iddiaya açıklık getirildi
Çin'den, vatandaşlarına işgal altındaki toprakları "terk edin" uyarısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
ABD-İran arasında ara buluculuk çabaları
Ticaret Bakanlığı’ndan yabancı plakalı taşıt işlemlerinde yeni dönem
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları dibi gördü mü?
Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve çığ tehlikesi uyarısı
"Çamaşırhane yangını" dediler, USS Gerald R. Ford aylarca sürecek bakıma alındı
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Yükleniyor







