• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

SAĞLIK 17.10.2024 14:23:32 0
Veteriner hekimlerden artan hak kayıplarına tepki: Yok sayılıyoruz

Veteriner hekimler, artan hak kayıplarıyla karşı karşıya kalırken Oda Başkanı Nihat Köse, meslektaşlarının yok sayıldığını dile getirdi.

Veteriner hekimler, sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmelerine rağmen, özlük hakları konusunda diğer sağlık çalışanlarından farklı muamele gördüklerini dile getiren Oda Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin uzun süredir yaşadığı adaletsizliklere dikkat çekti.

Son yıllarda veteriner hekimlerin karşı karşıya kaldığı hak kayıplarının derinleşmesi, meslektaşları arasında artan bir huzursuzluk oluşturmasıyla emeklilik hakları ve maaş farkları konusundaki eşitsizliklere dikkat çeken Köse, veteriner hekimlerin bu süreçte yok sayıldığını vurguladı.

"Ek ödemelerde veteriner hekimler dışarıda bırakıldı"

Veteriner hekimlerin, sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Köse, ek ödemeler konusunda yaşanan ayrımcılığa işaret etti.

Köse, "Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan diğer çalışanlara ek ödemeler yapılırken, biz veteriner hekimler dışarıda bırakıldık. 657 Sayılı Kanun’un 'Tek Sağlık' yaklaşımı ne yazık ki göz ardı ediliyor." dedi.

"Maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı"

2018 yılında yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimlerin yok sayılmasının büyük bir maaş farkı yarattığını belirten Köse, bu konuda önemli bir eşitsizliğe dikkat çekti.

Köse, "Daha önce denk ücretler aldığımız diğer meslek gruplarıyla aramızdaki maaş farkı yüzde 43'e kadar açıldı." ifadelerini kullandı.

"3600 ek gösterge düzenlemesinde de mağdur edildik"

Veteriner hekimlerin 3600 ek gösterge düzenlemesinde de görmezden gelindiğini vurgulayan Köse, teknisyenlerle veteriner hekimler arasındaki maaş farkının ortadan kalktığını söyledi.

Köse, "Teknisyenlerin emekli maaşlarında 6-7 bin lira iyileştirme yapılırken, veteriner hekimler olarak sadece 450 TL iyileştirme alabildik." dedi.

"Özel hizmet tazminatında da yok sayıldık"

Köse, veteriner hekimlerin özel hizmet tazminatında da mağdur edildiğini belirtti. Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminatlarının artırıldığını belirten Köse, "Aynı bakanlıkta çalışan teknik hizmetler sınıfındaki diğer meslek gruplarının tazminat oranları artırılırken, veteriner hekimler olarak yok sayıldık." ifadelerini kullandı.

"Fiili hizmet tazminatında haksızlığa uğradık"

Fiili hizmet tazminatına da değinen Köse, veteriner hekimlerin bu konuda ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirterek, "2006 yılına kadar bize ödenen fiili hizmet tazminatı, Anayasa Mahkemesi'nin eşitlik ilkesine aykırı bulmasına rağmen bizden alındı, sadece doktorlara verildi." diyerek yaşanan haksızlığa dikkat çekti.

"Veteriner hekimler halk sağlığı için kritik bir rol üstleniyor"

Veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından kritik bir rol üstlendiğini belirten Köse, bu önemin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ