• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Yağımlı: Ramazanı sigarayı bırakmak için fırsat bilelim

SAĞLIK 10.03.2025 10:37:21 0
Yağımlı: Ramazanı sigarayı bırakmak için fırsat bilelim

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Yağımlı, sigara bağımlılığından kurtulmak için Ramazanın fırsata çevrilmesi gerektiğini kaydetti.

Dünyada her yıl 7 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan sigara bağımlılığından kurtulmak için Mübarek Ramazan ayının bir fırsat olduğuna değinen Yağımlı, bu ayda sigarayı bırakmak isteyen kişilerin diğer aylara göre daha rahat bıraktığına değindi.

Yağımlı, sigarayı bırakmak için Ramazan ayının büyük bir fırsat olduğuna değinerek "Oruç gibi güzel bir ibadetin yaşandığı bu günler münasebetiyle, öncelikle sigara içenlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Yine, sigarayı bırakmak için büyük bir fırsatı yakalamışken, faydalanmamız için çağrıda bulunmak istiyorum. İçerisinde bulunduğumuz ay, hakikaten kıymeti bilinecek, değerli bir aydır. Bundan dolayı, sigara içip de ben bundan kurtulmak istiyorum ama nasıl kurtulabilirim diye düşünen kardeşlerime buradan çağrı yapmak istiyorum. Geliniz, oruç büyük bir fırsat, sigaradan kurtulmaya çalışalım." dedi.

"Ramazan ayında sigarayı bırakmak isteyenlerin yüzde 30'u başarılı olmuştur"

Ramazan dışında sigarayı bırakmak isteyenlerin yüzde 5'inin başarılı olabildiğine değine Yağımlı "Zaten günün 13-14 saatini oruçla geçiriyoruz. Vücut doğal olarak aç kaldığı için, inancımız gereği o saatlerde bir şey yiyip içmediğimiz için, sigarayı da ertelemiş oluyoruz. Bu ertelemenin hayrına, zaman zaman sağlığımız da kendisini toparlamaya çalışıyor. Ramazan ayının dışında, ben sigarayı bırakmak istiyorum diyen insanların yüzde 5'i başarılı olurken, Ramazan ayı içerisinde orucun fırsatı birlikte, ben sigarayı bırakmak istiyorum diyenlerin yüzde 30'u başarılı olmuştur. Bundan dolayı biz de vücudumuza, aklımıza, beynimize, nefsimize zararı olan bu illetten bütün insanları kurtulmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yağımlı, sigara kullananlara seslenerek "Buradan bütün insanlara çağrımız, kendi insanımıza çağrımız, Allah'ın vermiş olduğu sağlık ve vaktin kıymetini bilelim ve oruç ibadetini büyük bir fırsat bilerek bir an evvel sigaradan kurtulmaya çalışalım diyorum. Alem-i İslam'ın yaklaşan bayramını kutluyorum. Ramazan ayı hepimize hayırlar getirsin, sağlık, sıhhat ve afiyet nasip etsin diyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ