• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,64% 0,00
  • EURO

    51,92% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6905,71% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Yağlık ayçiçeği alım fiyatı 16 liraya yükseltilmeli

15 Eylül 2022, Perşembe 14:34
15 Eylül 2022, Perşembe 14:34
Yağlık ayçiçeği alım fiyatı 16 liraya yükseltilmeli
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yağlık ayçiçeği alım fiyatı 16 liraya yükseltilmeli

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından 12 lira olarak açıklanan yağlık ayçiçeği alım fiyatının yetersiz olduğunu söyledi. Yokuş, üreticinin maliyetlerinin göz önüne alınarak yağlık ayçiçeği alım fiyatının en az 16 liraya yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gençler Tarım ile Buluşuyor' programında yağlık ayçiçeği alım fiyatını açıkladı. Kirişçi, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL/kilogram üzerinden devam ettireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun' dedi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Bakan Kirişçi'nin açıkladığı yağlık ayçiçeği alım fiyatının çiftçiyi memnun etmediğini söyledi.
'ÇİFTÇİNİN AYÇİÇEĞİ ELLERİNDE KALDI' 'Çiftçilerimiz buruk bir ayçiçeği hasadı gerçekleştiriyor' diyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 'İktidarın gümrük vergisini kaldırmasıyla birlikte dışardan sürekli ayçiçeği yağı geliyor. Tüm zorluklara rağmen üretim yapan çiftçimizin ayçiçeği ise ellerinde kaldı.  Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, geçtiğimiz gün Konya'da yağlık ayçiçeği alım fiyatını 12 lira olarak belirlediklerini açıkladı ama hangi kurumun alacağını açıklamadı. Şu an Toprak Mahsulleri Ofisleri bile Bakan Kirişçi'nin açıkladığı fiyatın altından yağlık ayçiçeği alımı yapıyor' şeklinde konuştu.
'EN Z 16 LİRAYA YÜKSELTİLMELİ' Geçtiğimiz yıla oranla çiftçinin maliyetinin katlandığını ifade eden Yokuş, yağlık ayçiçeği alım fiyatının en az 16 lira olması gerektiğini söyledi. İktidara yağlık ayçiçeği alımlarında belirsizlikleri çözmesi çağrısında bulunan Yokuş, 'Çiftçimiz girdi maliyetleri geçen yıla göre katlandı. Gübre, tohum, mazot gibi kalemlere gelen fahiş zamlara rağmen çiftçimiz üretim için elinden geleni yaptı. Bunca zorluğa rağmen AKP iktidarı çiftçimize maliyetinin de altında bir alım fiyatı açıkladı. Zaten her geçen yıl ayçiçeği ekim alanlarında daralma yaşanıyor. Açıklanan fiyatla birlikte ayçiçeği ekim alanları daha da daralır. Bu yüzden çiftçimizin üretimden küsmemesi için yağlık ayçiçeği alım fiyatı en az 16 liraya yükseltilmelidir. Bunun yanında şu an Konya Ovamızda çiftçilerimiz yağlık ayçiçeği satabilmek için günlerce kuyruklarda bekliyor. Çiftçimize bu eziyeti yaşatmayın ve bir an önce bu belirsizlikleri çözüme kavuşturun' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara

Kayseri-Kahramanmaraş kara yolu ağır taşıt trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi

Irak’ta petrol rafinerisinde yangın: 1 ölü, 13 yaralı

Ukrayna: Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu

Türkiye ile Sırbistan arasında ortak bildiri

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara