Yahudi çeteler Filistinlilere silahlı saldırılar düzenliyor

Tarih: 31.05.2025 09:16 Güncelleme: 31.05.2025 09:16
Yahudi çeteler Filistinlilere silahlı saldırılar düzenliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

1948'de işgal edilen topraklardaki Kafr Kassem kentinde meydana gelen silahlı saldırıda Filistinli iki genç şehit oldu. Böylece son 24 saatte katledilenlerin sayısı 5'e, yılbaşından bu yana toplam can kaybı ise 99'a çıktı.

Saldırılar, siyonist polis teşkilatının olaylara karşı kayıtsızlığı ve suçla mücadele konusunda ciddi bir hükümet politikası olmamasının gölgesinde artarak devam ediyor.

2025 başından bu yana Filistinlilerin yoğun yaşadığı bölgelerde şehit edilenlerin sayısı 99'a ulaşmış durumda. Hayatını kaybedenler arasında bir çocuk ve beş kadın da bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 81'di.

2024 yılı boyunca ise 221 kişi şehit edilmişti. Bu sayı, 2023'te kayda geçen 222 cinayetle neredeyse aynı seviyedeydi.

1948 Bölgesi Filistinlileri Yüksek Takip Komisyonu ve Adalet adlı insan hakları kurumu, siyonist işgal rejimi sözde polisinin Arap toplumunu düşman olarak gördüğünü, "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine gitmediğini, cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmak için çalışmadığını ve bu tür cinayetlerde kullanılan silahların toplanması için hiçbir işlem yapmadığını açıkladı.

İşgal rejiminin sözde polis teşkilatında görevli bir kişi, söz konusu cinayetleri işleyen şebekenin Şabak (iç istihbarat teşkilatı) tarafından himaye edildiğini, cinayetleri işleyenlerin başını çekenlerin bu teşkilatla iş birliği içinde hareket ettiklerini dile getirmişti. 

Siyonist işgal rejiminin, 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmemesi, siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

Sıfır aracın airbag sorunu sürücü ile bayiyi karşı karşıya getirdi

Bursa’da konut satışları düştü

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

İşgal rejimi Batı Şeria biri kız çocuğu 10 kişiyi alıkoydu

BM, Eritre’de "keyfi" olarak tutulan 10 bin kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Telefonlar sadece arama yoluyla hacklenebilir mi?

Kış aylarında çocuk sağlığına daha dikkat edilmeli

Balıkesir'de öğrenci servisi kaza yaptı: 8 yaralı

Mardin'de ailece siyer sınavı yarışmasına hazırlanıyorlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçileri kabul etti

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi: 27 bin 800 TL

Batman'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı gerçekleştirildi

Malatya'da büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenlendi

Adana'da kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı

Malezya Başbakanı yeni kabinesini açıkladı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anılacak

UNRWA: israilin yıkım kararları Nur Şems Mülteci Kampı’nı hedef alıyor

"Bahis" reklamlarına yasak geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

HÜDA PAR, Baskil Demirlibahçe köyünde vatandaşlarla buluştu

Yeryüzü Doktorları Sağlık Merkezi yeniden umut olmaya başladı

Müftü Pinal: Yılbaşı muhasebe olabilir, kutlama değil

Kasım ayında Batman Havalimanı'nda 63 bin yolcuya hizmet verildi

Yükleniyor