• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Yaklaşık yarım asırdır tatlı satarak 4 çocuğunu okutan Mehmet dedenin hayat hikayesi

19 Aralık 2024, Perşembe 12:56
19 Aralık 2024, Perşembe 12:56
Yaklaşık yarım asırdır tatlı satarak 4 çocuğunu okutan Mehmet dedenin hayat hikayesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da, 40 yıldır tatlı satarak 4 çocuğunu okutarak iş sahibi yapan Mehmet Günaydın'ın hayat hikayesi örnek teşkil ediyor.

Malatyalı Mehmet Günaydın'ın hayata tutunma ve çocuklarını ayakta tutma mücadelesi takdir topluyor. Mehmet Dede, yaklaşık 40 yıldır tatlı satarak biri kız, 3'ü erkek 4 çocuğunu büyüterek üniversite okuttu.

Çocuklarından uzman çavuş olan Ramazan Günaydın, görev yaptığı Hakkari Şemdinli'de dereye düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Mehmet Dede, "Oğlum şehit olduktan sonra biraz sarsıldım, bir süre çalışmadım ama sonra tekrar çalışmaya başladım. Çünkü hayat devam ediyor." dedi.

"İş bulamıyorum" diyen gençlere çağrıda bulunan Mehmet Dede, aslında işin çok olduğunu ama şimdiki gençlerin iş beğenmediğini ve aza kanaat etmediklerini söyledi.

Esnafların işçi-usta, sanayicilerin de çırak bulamadığını söyleyen Mehmet Dede, herkesin memur olacak diye bir şeyin olmadığını belirterek, gençlere sanat öğrenmeleri çağrısında bulundu.

"4 çocuğumu tatlı satarak büyüttüm ve üniversiteye kadar okuttum"

Mehmet Dede, "Ben 69 yaşındayım. 40 senedir Malatya'da tatlı satıyorum. Biri kız, 3'ü erkek dört çocuğumu tatlı satarak ve hamallık yaparak büyüttüm. Hepsini üniversiteye kadar okuttum ve dördü de memur oldu. Çocuklarımdan biri, (Uzman Çavuş Ramazan Günaydın), 15 Nisan 2021'de Hakkari Şemdinli'de şehit oldu. Oğlum şehit olduktan sonra biraz yıkıldık ama ondan sonra yine işe başladık. Çünkü hayat devam ediyor. Tabi devletimiz ve milletimizin de bize desteği oluyordu." dedi.

"Tatlılarım satılmadığı zaman bazen hayırseverler parasını verip, çocuklara dağıt diyor"

Bazen tatlıların satılamadığını, ancak hayırsever vatandaşların tatlıların parasını verip 'git çocuklara dağıt' dediğini belirten Mehmet Dede, kış aylarında hava çok soğuk olduğunda dışarı çıkmadığını söyledi.

"Çalışana iş çok, çalışmayana iş yok"

Mehmet Dede, "Devleti olmayan milleti olmaz. Milleti olmayan devleti olmaz. Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin. Çalışana iş çok, çalışmayana iş yok. Malatya'nın her mahallesini tanıyorum ve şehir merkezinde herkes beni tanıyor." şeklinde konuştu.

"Aza kanaat etsinler ki Allah fazlasını versin"

Gençlere seslenen Mehmet Dede, "İş yok demesinler, iş var çalışsınlar. Aza kanaat etsinler ki Allah fazlasını versin. Okusunlar ve bir sanat sahibi olsunlar. Sokakta gezmeyle ve kötü alışkanlıklarla bir yere varılmaz. Çünkü kötü alışkanlıkların sonu hüsrandır. İş bulamyorum diyen gençler, çalışmak istemiyor. Çalışana her zaman iş var. Çalışıyorum ama yetmiyor denilse ayrı. Ama çalışacaksın. Bugün fırında çalışan bir usta günlük 2 bin TL alıyor. Güzel para. Ayda 60 bin TL eder. Allah bereket versin. Bazı gençler yaşı 25 olmuş cebinde 10 TL bir tatlı parası yok. 'Bana bir tatlı ver' diyorlar. Bugün verdim, yarın ne yapacaksın? Ya yaşı 25 olmuş cebinde 10 TL yok. Fırıncı, inşaatçı, işçi, usta bulamıyor. Sanayideki esnaf çırak bulamıyor." dedi.

"Sabah kalktığında ve rızkının peşine düştüğünde Allah veriyor"

Emekli olduğunu ve kirada oturduğunu söyleyen Günaydın, "Buna da şükür. Sabah kalktığında ve rızkının peşine düştüğünde Allah veriyor. Daha önce inşaatlarda çalıştım ve sonradan emekli oldum. 40 yıldır da tatlı satıyorum. Bazıları 'niye ev alamadın?' diye soruyorlar. Ya hepsini bir arada yapamazsın. Hem çocuğu okut, iş sahibi et hem de ev al olmaz. Hepsi bir anda olmaz ki" dedi. Aldığı emekli maaşını kiraya verdiğini ve sattığı tatlılarla geçimini sağladığını belirten Günaydın, "Allah sağlık versin buna şükür. Hiç olmayan var, iş yapamayacak durumda olanlar var. Onları düşüneceksin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı