• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Yapay zekâ destekli "MEBİ" YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanında

24 Ocak 2025, Cuma 08:35
24 Ocak 2025, Cuma 08:35
Yapay zekâ destekli
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Millî Eğitim Bakanlığınca lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabilmesi için hayata geçirilen yapay zekâ destekli bireysel öğrenme platformu MEBİ; "canlı dersler", "deneme sınavları", "konu özeti kitaplar

MEBİ Platformu, sınav hazırlık sürecini destekleyen yenilikçi ve esnek yapısıyla lise öğrencilerinin ve mezunların öğrenme süreçlerini tamamen kişiselleştirilebilmelerine imkân tanıyor.

Platformdaki dijital kaynaklar ve interaktif materyaller öğrencilerin derslerini pekiştirmelerine, konu tekrarlarını istedikleri zaman yapmalarına ve öğrenme süreçlerine aktif katılımlarına olanak tanıyor.

MEBİ'de canlı dersler ve deneme sınavları

Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerini yarıyıl tatilinde de desteklemek amacıyla MEBİ'de çeşitli faaliyetler planlandı.

MEBİ üzerinden, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler ile mezunlar için çevrim içi Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) deneme sınavları düzenleniyor.  Yarıyıl tatilinde başlatılan deneme sınavları, 26 Ocak'a kadar devam edecek.

Ayrıca, 27-31 Ocak tarihleri arasında YKS'ye hazırlanan öğrenciler için "MEBİ" üzerinden AYT konularını kapsayan canlı dersler düzenlenecek.

Bunun yanı sıra YKS'ye hazırlanan öğrenciler için dijital olarak "MEBİ Konu Özeti Kitapları" hazırlandı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplam 19 kitaptan oluşan seri ile öğrencilerin konu tekrarlarını daha etkili bir şekilde yapmaları amaçlanıyor.

Yeni modüller ile kolaylık sağlanıyor

"MEBİ"ye eklenen "Takibimdekiler" modülü, öğrencilerin çözdükleri sorulara ve çalıştıkları konulara kolay erişim imkânı sağlıyor. Bu modül, "Gözden Geçireceklerim" ve "Favorilerim" olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

Ayrıca, MEBİ platformuna harici deneme sınavlarını dâhil etme imkânı sunan bir özellik de eklendi. "Raporlarım" modülündeki "Deneme Sınavı Raporlarım" bölümünden, platform dışında gerçekleştirilen deneme sınavlarının sonuçları, sisteme entegre edilebiliyor. Böylece, YKS hazırlık sürecindeki tüm deneme sınavlarının gelişim grafiği izlenebiliyor.

"MEBİ"den 700 binin üzerinde öğrenci yararlandı

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ortaöğretim kademesindeki tüm öğrencilere bulundukları yer ve koşullardan bağımsız eşit eğitim imkânları sunmak amacıyla tasarlanan "MEBİ" Platformu'ndan bugüne kadar 719 bin 479 öğrenci yararlandı.

Mobil erişim özelliği sayesinde öğrenciler, öğrenme deneyimlerini istedikleri zaman sürdürebiliyor. "MEBİ" uygulaması, tüm platformlardan toplam 492 bin 932 kez indirildi. Öğrenciler, "MEBİ" üzerinden toplamda 32 milyon 316 bin 752 soru çözdü.

"MEBİ" platformunda ayrıca öğrencilere rehberlik eden ve öğrencilerin eksikliklerini tamamlamaları için yönlendirmelerde bulunan "KANKA" isimli sanal asistan hizmeti de bulunuyor.

Öğrenciler, ihtiyaç duydukları içerikleri sistem içerisinde aramak yerine vakit kaybetmeden "KANKA"ya sorarak istedikleri sonuçlara hızlıca ulaşabiliyor.

Mezun öğrencilerin de kullanabildiği bireysel öğrenme platformu "MEBİ"ye, "mebi.eba.gov.tr" adresinden ve mobil uygulama marketlerinden erişilebiliyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu trafik cezalarına ilişkin teklifi görüşecek

Denizli’de trafikte tehlikeli motosiklet sürücüsüne ceza

Habib-i Neccar Camii yeniden ibadete açıldı

Antalya Valiliğinden otobüs kazasına ilişkin açıklama

Antalya’daki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Kırklareli Valiliğinden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Burdur'da trafik kazası: 7 ölü, 5 yaralı

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama