-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,40% 0,27
-
GRAM ALTIN
6416,09% -0,09
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
Yapıcıoğlu: Ekonomiye hiçbir faydası olmayan faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman'da konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. M
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da gerçekleştirdiği temaslarına bugün de devam etti.
Bugün ilk olarak Batman'da faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Yapıcıoğlu, rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarına ilişkin talepleri dinledi, engelliler ile sohbet etti.
"Sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız"

Kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların çözümü için gerekli mercilerle temas kurduklarını hatırlatan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:
"Doğrudan doğruya belki o sorunu çözme konusunda işin sorumluluğunu alan kişiler değiliz. Hükümet değiliz. Bürokrat da değiliz. Ama toplumun hangi kesiminden olursa olsun eğer bir kesimin sorunu varsa o soruna eğilmek ve birlikte çare düşünmek, çözüm önerilerini alıp onun üzerinde çalışıp kendi katkımızı da sunarak o sorunun çözümünde ortaya bir şey koymak gibi bir yükümlülüğümüz var. Evet, iktidar değiliz ama madem siyasete girdik, madem siyaset yapıyoruz öyleyse vatandaşın sesi olmak onların taleplerini merkeze taşımak ya da çözüm önerileri ile ilgili adım atması gerekenleri ikna etme ya da zorlama gibi bir misyon... Yani tabiri caizse sizin haklı taleplerinizin savunucusu olacağız, avukatlığını yapacağız. Bu amaçla bugün buradayız."

Yapıcıoğlu, ardından rehabilitasyon merkezlerinin yöneticilerinin kendi mesleki alanlarında yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi, notlar aldırdı.
Gerçekleşen bu görüşmenin ardından Yapıcıoğlu, kentteki iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi.

"Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır"
İş adamlarının ekonomi alanındaki görüş ve önerilerini dinleyen Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ekonomi politikalarını eleştirdi.
Yapıcıoğlu, şu anda yaşanan ekonomik durumun dip nokta olmadığını daha da kötü günlerin önümüzdeki süreçte yaşanacağını söyledi. Daha çok işsizliğin ve ekonomik durgunluğun ülkeyi beklediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, faize dayalı politikaları da sert bir şekilde eleştirdi.

"Mevcut sistem; faizle, dövizle ya da enflasyonla illa ki milletin cebinden tırtıklıyor." diye belirten Yapıcıoğlu, "Faizin ekonomiye hiçbir faydası yok. Faiz neden haramdır? Çünkü faiz, çok büyük bir sömürü aracıdır. Çünkü faiz, sürekli büyük kapital sahiplerinin işine yarıyor. Garibanın, işçinin, köylünün, esnafın cebinden çalıyor. Şu anda dünyadaki en zengin 500 kişinin elindeki servet, dünyanın tamamının geri kalanının servetinden daha fazladır. Bu kadar çarpık bir düzen var. Bu düzeni ve sistemi faiz ile oluşturdular. Faiz çok ciddi bir iktisadi hastalıktır. Mutlaka bundan kurtulmamız gerekiyor. Bizim alternatif bir sistem, bir model geliştirmemiz lazım. Şuna inanıyorum ki eğer bugün İslam iktisatçıları, gerçekten toplumu ikna edebilecek ve küresel çapta da ayakta kalmayı beraberinde getirebilecek bir sistem geliştirirlerse sadece bu iktisadi sebepten dolayı belki çok büyük kitleler halinde insanlar İslam'la müşerref olacaklar. Bunun dışında bu sömürü düzenini yıkacak hiçbir şey yoktur." dedi. (İLKHA)
Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var
CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı
Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı
İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak
Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda
Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu
Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı
Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez
Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu
Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor
Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı
Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü
Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor
Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü
Yükleniyor







