-
BIST 100
17747,04%0,21
-
DOLAR
47,03% 0,09
-
EURO
53,76% 0,31
-
GRAM ALTIN
6138,13% 1,53
-
Ç. ALTIN
9841,51% 0,76
Yapıcıoğlu: Erbakan Hoca Antisiyonist ve Antiemperyalist bir perspektife sahipti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Merhum Necmettin Erbakan'ın vefat yıl dönümünde konuştu. Yapıcıoğlu, Erbakan Hoca'nın ortaya koyduğu vizyonun sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını belirterek onun ümmetçi kimliğine vurgu yaptı.
Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 15'inci vefat yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada yaptığı selamlama konuşmasında, Erbakan Hoca'nın kişiliği ve günümüze ışık tutan sözlerine dikkat çekti.
Yeniden Refah Partisi ev sahipliğinde İstanbul'da özel bir otelde düzenlenen programa, Genel Başkan Mehmet Fatih Erbakan'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti lideri ve temsilci katılım gösterdi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da davetli olduğu programda, Necmettin Erbakan Hoca'nın siyasete getirdiği soluk, İslam'ı önceleyen bakışı ve ümmetçi kişiliği konuşuldu.
Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Merhum Erbakan Hoca'nın günümüze ışık tutan tespitlerine dikkat çekti.
Sözlerinin başında, vefatının 15'inci sene-i devriyesinde Millî Görüş'ün banisi muhterem Necmettin Erbakan Hoca'yı hayır ve rahmetle yâd eden Yapıcıoğlu, "Necmettin Erbakan Hoca'nın en temel vurgusu şuydu: İslam, hayatın tamamını kuşatan bir nizamdır. İtikatla başlar, ibadetle derinleşir; ahlakla kemale erer; siyaset, iktisat, eğitim ve toplumsal düzenle hayata taşınır. O, dini yalnızca bireysel alana hapseden anlayışa itiraz etti. 'İçi boşaltılmış bir şekil değil, canlı bir hakikat' talep etti." dedi.

"Hayatın düzenlenmesi değerlerden bağımsız olamaz"
Merhum Erbakan Hoca'nın Müslümanların siyasetten uzak durmasının doğru olmadığını açıkça ifade ettiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir' sözü, aslında bir realitenin tespitidir. Çünkü siyaset, hayatın düzenlenmesidir. Hayatın düzenlenmesi ise değerlerden bağımsız olamaz. Eğer siz değerlerinizle siyaset sahnesinde yoksanız, başkalarının değerleri hayatınıza yön verir." diye konuştu.
"Erbakan Hoca'nın hedefi adil bir toplumsal düzen inşa etmekti"
İnanç ve ahlaktan yoksun siyasetin insanlığa hizmet edemeyeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Erbakan Hoca'nın davası; şahsi ikbal değil, 'hak nizamın' tesis edilmesi davasıydı. Gayesi Allah'ın rızasını kazanmak, hedefi adil bir toplumsal düzen inşa etmekti. O, ideolojilerin insanlığı kurtaramadığını, izmlerin iflas ettiğini; insanlığın adalet aradığını söylerdi. Bu nedenle siyaset ile inanç arasına duvar örülmesine karşı çıktı. İnançtan ve dolayısıyla ahlaktan yoksun bir siyasetin, insana ve insanlığa hizmet edemeyeceğini vurguladı." dedi.

"Erbakan Hoca, Antisiyonist ve Antiemperyalist bir perspektife sahipti"
Erbakan Hoca'nın ümmetçi anlayışına dikkat çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"28 Şubat günlerinde karşı karşıya kaldığı baskılar, tehditler ve sistematik kuşatma karşısında yılgınlığa düşmedi. Ümitsizliğe kapılmadı. Mücadelesini sürdürdü. Çünkü o, günü kurtarmaya değil, istikamet inşa etmeye talipti. Onun ortaya koyduğu vizyon sadece Türkiye ile sınırlı değildi. Antisiyonist ve Antiemperyalist bir perspektife sahipti. Küresel sömürü düzenine karşı itirazını açıkça dile getirirdi. Kudüs'ten Bosna'ya, Afganistan'dan Keşmir'e kadar mazlum coğrafyaların derdiyle dertlenirdi.
D-8 girişimi, bu ümmet bilincinin ve adil bir uluslararası düzen arayışının somut bir tezahürüydü.
İşte bu nedenle Beynelmilel siyonizm ve siyonizmin devşirdiği sözde yerli kadrolar tarafından hedef alınmıştı…"

"Bize düşen, Erbakan Hoca'nın temsil ettiği ahlaklı siyaset anlayışını canlı tutmaktır"
Erbakan Hoca'nın sözlerinden alıntılar yaparak konuşmasını sürdüren Yapıcıoğlu, "Erbakan Hoca, başarı için sadece hedef göstermedi; bir çalışma ahlakı da ortaya koydu. İnanç, ihlas, ittifak, istişare, istikamet… Bunları bir dava hareketinin vazgeçilmez esasları olarak tanımladı. 'İslamsız saadet olmaz, şuursuz Müslüman olmaz, cihadsız İslam olmaz' derken; şuuru, gayreti ve sorumluluğu birlikte işaret ediyordu.
Bize düşen, Erbakan Hoca'nın temsil ettiği ahlaklı siyaset anlayışını canlı tutmaktır. İslam'ı siyasi çıkarların aracı haline getirmeden; siyaseti de ahlaktan koparmadan yürütmektir. Çünkü İslam ile siyaset arasına mesafe koyanlar, siyaseti değerlerden arındırmış olurlar. Değerlerden arındırılmış bir siyaset ise güç üretir ama adalet üretemez." diye konuştu.
Yapıcıoğlu, ömrünü; inandığı Hak davaya adamış olan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'yı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ederek sözlerine son verdi. (İLKHA)
Sakarya STK'ları Platformu'ndan NATO ve kültür festivallere tepki
Rusya'dan ABD'nin İran saldırılarına tepki
Belediye Başkanı Özhan, çocuklara eğitimin ve okumanın önemini anlattı
Muğla'da 8 düzensiz göçmen ile 1 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
Yeşilyurt Belediyesi araç filosunu yeni iş makinalarıyla güçlendirdi
Rusya'da petrol krizi: Rafineriler peş peşe devre dışı kaldı
Şırnak’ta "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu" yarışmaları düzenlendi
Sana havalimanına yönelik saldırı sonrası ateşkes sona erdi
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları sona erdi
Habur Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor
Sana hükümeti: “Hava saldırısı yeni bir savaş evresini başlattı”
Kuru meyve ihracatçıları Malatya'da buluştu
Batman'da Gönüllü pirincinin geleceği için saha çalışmaları sürüyor
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Dünya Bsı yetkilileriyle görüştü
İtalya'da aşırı sıcaklar hayatı durma noktasına getirdi: Kırmızı alarm verilen kent sayısı 15'e çıktı
Fransa ile Ukrayna arasında yeni savunma ortaklığı: Ukrayna topraklarında Fransız teknolojisi üretilecek
Brüksel'de tadilattaki binada yangın: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da
İspanya ile Cebelitarık arasındaki sınır kontrollerini sona erdiren anlaşma imzalandı
Ukrayna Başbakanı Sviridenko istifa etti
Van'da arazi anlaşmazlığı kavgasında 1'i ağır, 8 kişi yaralandı
Malatya'da kaza yapan otomobil alev alarak yandı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Van’da dengesini kaybederek Müküs Çayı’na düşen adam hayatını kaybetti
İşgal rejiminin Gazze saldırısında 7 Filistinli şehit oldu
Yalova'da 500 gram akrep zehri ele geçirildi
BİLSEM öğretmen seçme ve atama sözlü sınav sonuçları açıklandı
Çin ve Rusya donanmalarının ortak deniz tatbikatı tamamlandı
Bingöl’de arazi yangını
Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı
Yükleniyor







