• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Yapıcıoğlu: Ümmetin dirilişi için Resulullah'ın sünnetine sarılmalıyız

27 Nisan 2025, Pazar 20:22
27 Nisan 2025, Pazar 20:22
Yapıcıoğlu: Ümmetin dirilişi için Resulullah
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın İstanbul'da düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Gazze'deki zulme dikkat çekerek ümmetin dağınıklığının, Resûlullah'ın sünnetinden uzaklaşmanın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında bu yıl "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirlerine yaptığı açıklamada, Gazze’deki zulmün İslam ümmetinin parçalanmışlığının bir sonucu olduğunu belirterek, "Resûlullah’ın sünnetine sıkı sıkıya sarılmadıkça ümmetin izzetine kavuşamayacağını" ifade etti.

"Her türlü insani ihtiyaç, Gazzelilere karşı bir silah olarak kullanılıyor"

Mevlid-i Nebi programını düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na, programda emeği geçen ve meydana toplanan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, "Kanaatimce bugün, sayısı 2 milyara yaklaşan İslam ümmetinin Resülullah Aleyhissalâtu Vesselâmın önderliğinden, sünnetinden ve onun pratiğinden uzaklaşmış olmasının getirmiş olduğu bir sonucu olarak, bugün 2 milyar Müslüman 2 milyonluk Gazze’ye oradaki Müslüman kardeşlerine yardım edemiyor, onların imdadına yetişemiyor. Bugün onlar açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlıkla tehdit ediliyor. Her türlü insani ihtiyaç, onlara karşı bir silah olarak kullanılıyor. Fakat bizler, 2 milyarlık Ümmet olarak onlara yardım edemiyoruz, imdatlarına yetişemiyoruz, ihtiyaçlarını gideremiyoruz." dedi.

"Biz, dağıldık ve parçalandık"

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, şunları aktardı: "Böyle bir vasatta ve ortamda, 'Direniş Önderi' olan Hazreti Muhammed Aleyhissalâtu Vesselâmın bu temayla bu sene anılıyor olması bence çok güzel ve anlamlı oldu. Zira konuşmalarda da belirtildiği gibi; eğer biz, bir Müslüman kadının örtüsüne el uzatan Yahudilerin Medine’den sürülmesini emreden Resûlullah’ın (Aleyhissalâtu Vesselâm) ümmeti olabilmeyi başarabilseydik, onun sünnetini tatbik edebilseydik; bugün kameraların önünde on binlerce kadın, çocuk, masum insan, çaresiz insan üzerlerine bombalar yağdırarak öldürülürken onların bedenleri paramparça edilirken onlar açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölüme doğru her gün biraz daha yaklaşırken biz böyle elimiz kolumuz bağlı bir olarak durmayacaktık. Biz, dağıldık ve parçalandık. Resûlullah’ın sünnetinden uzaklaştık. Onu yeniden anmaya, yeniden anlamaya, tanımaya ve onun sünnetini tatbik etmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu gibi etkinlikler de Allah Resûlü’nü (Aleyhissalâtu Vesselâm) biraz daha tanımak, onun tanıdıktan sonra onun sünnetine ittiba konusunda eğer şevkimizi, isteğimizi ve gayretimizi artıracaksa inşallah hayırlara vesile olacak diye demeni ediyorum. Gaye de odur zaten Allah Resûlü’nü (Aleyhissalâtu Vesselâm) anmak ve O'nu biraz daha tanımak O'nun sünnetini anlamaya çalışmak, O'na ümmet olmaya ve O'nun livaü’l-hamd sancağı altında toplanmayı hak etmeye çaba sarf etmek üzere inşallah burada toplanan insanlar da bunun için buradalar."

"Gazze’deki kardeşlerimizin yardımına koşmaya muvaffak olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz"

Son olarak Yapıcıoğlu, "Gazze’de akan kan halen devam eden çok güncel bir acımız var. Elbette o acı da bağımsız değildir. Bu nedenle merkezde de o var. Merkezde direniş var. Rabbim, bu etkinliği hayırlara vesile kılsın; inşallah ümmetin uyanışına, ümmetin bir olmasına mezhep, meşrep taassubundan kurtulup; kavmiyetçilikten kurtulup sıkılı bir yumruk gibi bir arada Gazze’deki kardeşlerimizin yardımına koşmaya muvaffak olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu gibi etkinlikler de buna vesile olsun inşallah." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Soğukpınar köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi

TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 120 lira olarak açıkladı

Batman'da Kur'an kursu öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı yardım

Gazze'de can kaybı 65 bini geçti

İşgal gazetecisi Yemini: Büyük sıkıntı dönemine giriyoruz; israili bir çöküş bekliyor

Kocaeli'de orman yangını

ABD'den Hollanda'ya füze sistemi satışına onay

Kabasakal Mahalle sakinleri: Kapalı tutulan taziye evimize kesilen 147 bin TL neyin faturası?

Batman’da trafik kazasında bir kişi yaralandı

Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi

Yaralı peçeli baykuş tedaviye alındı

ASİM Eylül ayı toplantısında Adana’nın eğitimi masaya yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret