• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Yapılandırma başvurusu için son tarih 31 Aralık

17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
17 Aralık 2020, Perşembe 15:35
Yapılandırma başvurusu için son tarih 31 Aralık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yapılandırma başvurusu için son tarih 31 Aralık

Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020'den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacakların yapılandırma kapsamında olduğu ifade edildi.

E-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir

İl Müdürü Kaya, başvuruların, e-devlet, e-sigorta kanallarıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili SGİM ve SGM’ye, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabileceğini söyledi. Kaya ayrıca, yapılandırma taksitlerinden ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi, ilk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırmanın bozulacağını belirtti.

“Yapılandırma başvurusu için son başvuru tarihi 31 Aralık”

Yapılandırma kapsamındaki alacakların, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı (Yİ-ÜFE) ile güncelleneceğini belirten Ünal Kaya, “Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, 2 taksitle ödemede ise yüzde 50’si silinecektir. Yapılandırmadan yararlanmak için 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 1 Mart 2021’e kadar ödemek gerekmektedir. 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait 60/g kapsamındaki genel sağlık sigortası prim borcu aslının, 30 Nisan 2021’e kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Taksitli ödemeyi tercih edenler ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabilecekler. Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının ise, 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir” dedi.

Ünal Kaya, 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının ihya borçları için sigorta dosyalarının olduğu yerdeki SGİM / SGM’ye 31 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini belirtti. Yapılandırmanın birçok avantajının da olduğuna vurgu yapan Kaya, Yapılandırma Kanunu'na göre süresinde ödenen alacaklara, kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacağını, yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyeceğini dile getirdi.

Yapılandırmada ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabileceğini söyleyen Kaya, yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacağını ve borcunu yapılandıran sigortalıların, ilk taksiti ödemeleri ve cari dönemde 60 günden fazla borçlarının olmaması şartı ile kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini ifade etti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Cizre'deki okullar, 'Maarifin Kalbinde Ramazan' temasıyla Ramazan ayına uygun şekilde süslendi

Şehadetinin 61'inci yılında muvahhid bir direniş sesi: Malcolm X

Direksiyon öğretmeni Mazlumoğlu: Sinyal yaktık diye yol bizim değil!

Bursa’da 2025 yılında 110 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Araştırmaya göre şarj edilebilir araçlar resmi verilerin üç katı yakıt tüketiyor

İşgal rejimi ateşkese rağmen Gazze’yi bombalamaya devam ediyor

Karacadağlılar: Yollarımız kullanılamaz duruma geldi sesimizi duyan yok mu

Malatya'da park halindeki iki araçta yangın

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gösterişten uzak, samimiyetle yapılan her faaliyet Ramazanın ruhuna hizmet edecektir

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara’nın içme suyu ihmale kurban edilemez

İzmir'de iki belediyeye 9 milyon 384 bin TL ceza

Şanlıurfa’da çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi

HÜDA PAR'dan "Dünya Ana Dil Günü" mesajı: Tüm dillerimiz özgür olsun

Makine sektörü yıla 2,2 milyar dolarlık ihracatla başladı

Erzincan'da asırlık vakıf geleneği iftar sofralarında yaşatılıyor

BM: Yerleşimci saldırıları Batı Şeria'da 4 bin 700'den fazla Filistinliyi yerinden etti

21 Şubat Uluslararası Ana Dil Günü’nde "Dünya Dillerinde Türkçe" projesi tanıtıldı

İlkbahar dönemi şap aşılama kampanyası başladı

Bishara Bahbah'tan Blair'e tepki: Irak'ı yıkan bir isim Gazze'ye güven veremez

İstanbul’da 4 ilçede narkotik operasyonu: 315 kilo skunk ele geçirildi

Bakan Yumaklı’dan “Karlar altında domates üretimi” paylaşımı

Batman'da yüzlerce öğrenciye işitme taraması

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 18 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Müftü Durmuş: Mukabele sünnetini ihya etmeliyiz

Motorine 2,40 TL zam geliyor

İşgalciler, Lübnan'a yönelik saldırılarla neyi hedefliyor?

Estonya doğu sınırı için 600 sığınak tedarik etmeyi planlıyor

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 42,49 oldu

Şanlıurfa’da cinayet zanlısı yakalandı

Nijerya’da Lassa ateşi bilançosu ağırlaşıyor: 70 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cizre'deki okullar, 'Maarifin Kalbinde Ramazan' temasıyla Ramazan ayına uygun şekilde süslendi

Şehadetinin 61'inci yılında muvahhid bir direniş sesi: Malcolm X

Direksiyon öğretmeni Mazlumoğlu: Sinyal yaktık diye yol bizim değil!

Bursa’da 2025 yılında 110 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Araştırmaya göre şarj edilebilir araçlar resmi verilerin üç katı yakıt tüketiyor

İşgal rejimi ateşkese rağmen Gazze’yi bombalamaya devam ediyor

Karacadağlılar: Yollarımız kullanılamaz duruma geldi sesimizi duyan yok mu