GÜNDEM 8.02.2023 16:55:03 0

Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı

Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı
Haberi Sesli Oku

Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremden etkilenen çok sayıda bölgeye destek olmak amacı ile ülke genelinde vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. Çanakkale’de de kent genelinde toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Deprem sonrası büyük yıkımın ve acıların sarılabilmesi amacı ile Çanakkaleliler tarafından yapılan yardımlar toplanmaya devam ediyor. Mahalle Muhtarlıkları, Kent Konseyi, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde toplanan yardımlar, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde oluşturulan koordinasyon merkezinde gönüllü kentliler, üniversite öğrencileri ve belediye personelleri tarafından gıda, giysi, battaniye, hijyen ürünleri ve ısıtıcılar şeklinde kategorize edilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere paketleniyor.
Çanakkale halkı büyük bir dayanışma örneği gösteriyor
Araçların yola çıkmasından önce açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “4 kamyon ve 1 kamyonet olarak deprem bölgesine Çanakkale halkının yapmış olduğu bağışları, özellikle de giyim, battaniye ve yiyecek başta olmak üzere çeşitli malzemeleri kamyonlarımıza yükledik. Onları şimdi yola çıkarıyoruz. Dünden beri hem yoğun bir bağış geldi hem de gelen bağışlar gönüllülerin de katılımıyla tasnif edildi. Bağış yapanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Daha dazla kişiye ulaşabilmek adına kampanyamız devam edecek” dedi.
Yardımları toplamaya devam ediyoruz
Yaşanan büyük acının ancak dayanışma ile atlatılabileceğini ifade eden Başkan Gökhan, “Bu günler, el birliğiyle felaketleri atlatma günleri. Bir yerde savaş gibi düşünelim. İkisi de yıkıyor. Onun için bizim buradaki görevimiz destek olmak. İnsanlarımız, oradaki can dostlar için bile mama yardımında bulundular. Her şeyi düşünmek zorundayız. Çok duyguluyuz tabi, insan ne diyeceğini de bilemiyor bu gibi durumlarda ama dayanışmamız devam edecek. Bağışları bekliyoruz yine. Hem muhtarlıklarda, Sosyal Yaşam Evlerimizde, Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde buralarda yine malzemeler toplandıkça yollayacağız. Bugünleri, sabırla, dayanışmayla atlatacağız. Bu günler kavga etme, çatışma, çekişme günleri değil. Bugünler dayanışma günleri. Çünkü orada insanlar enkazın altında, hala sağ olan insanlar var. Yakınlarını kaybetmiş insanlar var. Orada biçare insanlar var. Orada hayat durmuş durumda. Hiçbir şey yok. Onun için şu yaptığımız, ufak bir katkı. Tüm Türkiye tabi bunu yapıyor. Onun için tekrar hepimizin başı sağolsun, hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.
Gönüllüler ve belediye personellerince hazırlanarak araçlara yüklenen yardım malzemelerinin ilk etabı Altın Yıllar Yaşam Merkezinden yola çıktı. Depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan araçlar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafından uğurlandı.
[gallery ids=',92130,92131']

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Yükleniyor