Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı

Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 8.02.2023 16:55:03 0

Yardımlar Çanakkale’den yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremden etkilenen çok sayıda bölgeye destek olmak amacı ile ülke genelinde vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. Çanakkale’de de kent genelinde toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Deprem sonrası büyük yıkımın ve acıların sarılabilmesi amacı ile Çanakkaleliler tarafından yapılan yardımlar toplanmaya devam ediyor. Mahalle Muhtarlıkları, Kent Konseyi, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde toplanan yardımlar, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde oluşturulan koordinasyon merkezinde gönüllü kentliler, üniversite öğrencileri ve belediye personelleri tarafından gıda, giysi, battaniye, hijyen ürünleri ve ısıtıcılar şeklinde kategorize edilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere paketleniyor.
Çanakkale halkı büyük bir dayanışma örneği gösteriyor
Araçların yola çıkmasından önce açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “4 kamyon ve 1 kamyonet olarak deprem bölgesine Çanakkale halkının yapmış olduğu bağışları, özellikle de giyim, battaniye ve yiyecek başta olmak üzere çeşitli malzemeleri kamyonlarımıza yükledik. Onları şimdi yola çıkarıyoruz. Dünden beri hem yoğun bir bağış geldi hem de gelen bağışlar gönüllülerin de katılımıyla tasnif edildi. Bağış yapanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Daha dazla kişiye ulaşabilmek adına kampanyamız devam edecek” dedi.
Yardımları toplamaya devam ediyoruz
Yaşanan büyük acının ancak dayanışma ile atlatılabileceğini ifade eden Başkan Gökhan, “Bu günler, el birliğiyle felaketleri atlatma günleri. Bir yerde savaş gibi düşünelim. İkisi de yıkıyor. Onun için bizim buradaki görevimiz destek olmak. İnsanlarımız, oradaki can dostlar için bile mama yardımında bulundular. Her şeyi düşünmek zorundayız. Çok duyguluyuz tabi, insan ne diyeceğini de bilemiyor bu gibi durumlarda ama dayanışmamız devam edecek. Bağışları bekliyoruz yine. Hem muhtarlıklarda, Sosyal Yaşam Evlerimizde, Altın Yıllar Yaşam Merkezimizde buralarda yine malzemeler toplandıkça yollayacağız. Bugünleri, sabırla, dayanışmayla atlatacağız. Bu günler kavga etme, çatışma, çekişme günleri değil. Bugünler dayanışma günleri. Çünkü orada insanlar enkazın altında, hala sağ olan insanlar var. Yakınlarını kaybetmiş insanlar var. Orada biçare insanlar var. Orada hayat durmuş durumda. Hiçbir şey yok. Onun için şu yaptığımız, ufak bir katkı. Tüm Türkiye tabi bunu yapıyor. Onun için tekrar hepimizin başı sağolsun, hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.
Gönüllüler ve belediye personellerince hazırlanarak araçlara yüklenen yardım malzemelerinin ilk etabı Altın Yıllar Yaşam Merkezinden yola çıktı. Depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkan araçlar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafından uğurlandı.
[gallery ids=',92130,92131']

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Yükleniyor