• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Yarım asır sonra okuma yazma öğrendi

24 Ocak 2024, Çarşamba 11:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Yarım asır sonra okuma yazma öğrendi
Tarih: 11:50 - 24 Ocak 2024
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Yarım asır sonra okuma yazma öğrendi

Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle okula gidemeyen 66 yaşındaki Hüsne Erdoğan, okuma yazmayı öğrenmek için gösterdiği gayretle Kilisli okuma yazma bilmeyen kadınlara örnek oldu. Oğlunu depremde kaybeden depremzede kadın, Kilis’te başvuru yaptığı kursta hem depremin acı hatıralarını silmeye çalışıyor hem de ilerleyen yaşına rağmen okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin etkilediği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir bölümü yıkılan evinin enkazından çıkartılan 66 yaşındaki Hüsne Erdoğan, Kilis’e taşındıktan sonra okuryazar oldu.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ailesiyle yaşayan 10 torun sahibi Hüsne Erdoğan, 6 Şubat’taki depremlerde evlerinin yıkılan bölümünün altında kaldı. Oğlunu trafik kazasında kaybeden depremzede kadın, kursta hem depremin acı hatıralarını silmeye çalışıyor hem de ilerleyen yaşına rağmen okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
66 yaşındaki Erdoğan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun acısını ve deprem felaketinin etkisinden kurtulmanın çok zor olduğunu belirterek, okuryazar olduktan sonra yeni bir hayata başladığını söyledi.

“Çocuk yaşta evlendirdikleri için okula gidemedim”
Hüsne Erdoğan, “Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde oturuyordum. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerimiz yıkıldı. Kilis’in Musabeyli İlçesine bağlı Delifakı Karadut kırsal Mahallesine taşındık. Okuma yazma kursu açıldı ve bende bu kursa başvuru yaptım. Okumak istiyorum, çocukluk yaşımda babamların okula gönderme imkanları yoktu. Oradan oraya taşındık ve çocuk yaşta evlendirdikleri için okula gidemedim. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde gece kursları açıldı, bir süre gece kurslarına gittim. O süreçte de oğlum trafik kazasında vefat edince kursa devam edemedim. Bu yıl burada kursa geldim, çok şükür İsmimi yazmayı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaramı öğrendim. Benim ve çocuklarımın telefon numaralarını öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

“Hastanelere gittiğimde levhaları okuyamıyorum”
Hastaneye gittiğinde yazıları okuyamadığı için zorluk çektiğine söyleyen Erdoğan, “Hastanelere ya da herhangi bir sağlık kurumuna gittiğimde levhaları okuyamıyorum. Okumak çok güzel bir şey herhangi bir kelimeyi bildikten sonra güzel ama gözün kör tek başına gitmişsin bir şey bilmiyorsun ve mecburum çünkü okuma isteğim var. Ben bakkal işletiyorum ve bilmediğim için bazen gelen çocuklara fazla para üstü kimi zamanda eksik para veriyorum. Sayıları öğrenmek için okumak istiyorum” şeklinde konuştu.

“Benim yaşıtlarım ve arkadaşlarım da gelip okuma yazmayı öğrensinler”
Okumanın önemine değinen Hüsne Erdoğan, “Okumak kadar güzel bir şey yoktur. Her şeyden önemlisi gözünün önünü görüyorsun. Benim yaşıtlarım ve arkadaşlarım da gelip okuma yazmayı öğrensinler. Gelinim falan yanımda olmadığından dolayı bilmediklerimi gelip hemen hocama soruyorum. Bildiklerimi de hocamlar yapıyorum. Harfleri bazen şaşırıyorum, okuldan çıkan öğrenci çocuklar bakkala geliyorlar ve bende harfleri, yazıları ve sayıları onlara soruyorum” diye konuştu.

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek