-
BIST 100
16280,04%0,17
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,23% 0,39
-
GRAM ALTIN
7063,89% -0,68
-
Ç. ALTIN
11551,39% -0,28
Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak
2020-2021 su ürünleri av sezonu, gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapacak balıkçılar için Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül'de başlayacak. Avcılık faaliyetleri 15 Nisan 2021 itibarıyla sona erecek.
Geleneksel yöntemlerle avcılık yapan kıyı balıkçıları ise getirilen düzenlemelere uymak şartıyla avcılık faaliyetlerini yıl boyunca yapabilecek.
2019-2020 su ürünleri av sezonu verimli ve bereketli geçerken, yeni sezonda da öncü göstergelere göre benzer bir süreç bekleniyor.
Bu akşam Giresun Merkez Limanı'nda 'Vira Bismillah' denilerek avcılık sezonu açılış programı gerçekleştirilecek. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından denize kalkan ve mersin balığı yavruları bırakılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de programa katılacak.
Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı
Geçen yıl yapılan sezon açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen Su Ürünleri Kanunu değişikliğinin hayata geçmesiyle yasa dışı avcılıkla daha etkin mücadele edildi. Düzenlemeyle balıkların ve kurallara uygun avcılık yapan balıkçıların hakları korundu. Düzenlemenin de etkisiyle geçen yıl toplamda 837 bin ton su ürünleri üretimi gerçekleştirilerek Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı.
Bakanlığın, balıkların üreme ve büyüme özelliklerini dikkate alarak su ürünleri avcılığında getirdiği tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili yasak ve sınırlamalara uyulması hem balıkçılar hem de kaynakların sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.
Faiz indirimli kredi
Bakanlık, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında balıkçılara soğuk hava depoları, balık işleme ve muhafaza tesisleri için hibe desteği sağlıyor. Ziraat Bankası ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ise gemilerin modernizasyonu için faiz indirimli kredi veriyor.
Bakanlık, 12 metreden küçük balıkçı teknesi sahiplerine desteğe devam edecek. 2004 yılından itibaren balıkçılara verilen ÖTV'siz yakıt desteği de sürecek.
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu
Ticaret Bakanlığı sahte ilan ve dolandırıcılığa karşı EİDS ile önlem alıyor
İncirlik Üssü'ne ikinci Patriot sistemi konuşlandırılıyor
Umut Kervanı Tarsus, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Bayramda sağlıklı beslenme için uzmanından kritik uyarılar
Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı
Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor
HAMAS, Ali Laricani'nin şehadeti nedeniyle İran'a başsağlığı dileklerini iletti
İzmir’de silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı
Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı
Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir
Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı
Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim
BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı
Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm
İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı
Yükleniyor







