• BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,33% 0,06
  • EURO

    49,04% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5541,00% 0,83
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

Yaz geldi, su altı telefon kılıflarına rağbet arttı

20 Temmuz 2020, Pazartesi 09:30
20 Temmuz 2020, Pazartesi 09:30
Yaz geldi, su altı telefon kılıflarına rağbet arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaz geldi, su altı telefon kılıflarına rağbet arttı

Tatil mevsiminin açılmasıyla birlikte telefoncuların en fazla sattığı ürünlerin başında su altı telefon kılıfları geliyor. Su altı kameraların fiyatlarının fazla olması nedeniyle havuz ve suyun altında çekim yapıp, sosyal medyada paylaşmak isteyenlerin tercihi, fiyatı 10 ile 20 lira arasında değişen kılıflar oluyor.

Marmaris'te tatil yapan ve su geçirmez kılıfıyla denizde fotoğraf çekmenin keyfini yaşayan veteriner Azad Kolgezen (27), 'Su geçirmez kılıfı takıyorum, denizde video ve fotoğraf çekiyorum. Görüşmeleri bununla yapıyorum. Hayatın her anını çekmek için teknolojiden yararlanıyorum' dedi.

Tıbbi mümessil Metin Güler (32) de, 'Su altında, su üstünde her türlü video ve fotoğraf çekiyoruz. Bu kılıf su geçirmiyor ve şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık. Kuru kuruya yanımızda taşımaktansa su altı kılıfı sayesinde denizde bile fotoğraf çekiyoruz. Bütün dünya burada' dedi.

‘SU KILIFLARI İHTİYAÇ OLDU’

Bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Nilay Yılmaz (22) da, 'Su altı kılıfı sayesinde telefonumu plajda fotoğraf ve video çekmek için sık sık kullanıyorum' derken, bir şirkette ön büro müdürü olan Tuğçe Kalkan (25), 'Tüm sosyal medya hesaplarım burada. Sahilde de cep telefonumu kullanıp, fotoğraf-video çekerek paylaşım yapıyorum. Tüm dünyayı buradan öğreniyorum. Sahilde cep telefonu kullanırken su altı kılıfı avantaj oluyor' ifadelerini kullandı.

Almanya'dan gelen gurbetçi Kadir Celal Topuz (29), 'Cep telefonu bir gereklilik. Bu bir ihtiyaç ve sosyal medya çok kullanıldığı için gereklilik. Denizde de kullanıma imkan tanıdığı için su altı kılıfları bir ihtiyaç oldu' dedi.

ÜRÜNE TALEP YOĞUN

Fiyatının makul olması nedeniyle telefon ve aksesuar satıcıları, kendilerine gelen talepten oldukça memnun olduklarını söyledi.

Yoğun taleple su altı kılıf satmaya başladıklarını belirten cep telefonu ve aksesuarı satan mağaza işleten Gani Güleç, 'Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte tatile giden vatandaşlar, suyun altında çekim yapmak istiyorlar. Bu nedenle su altı telefon kılıflarına ciddi bir rağbet var. Tabii normalde bu işi gören kameralar var. Ancak onların fiyatları daha yüksek. Cep telefonlarınızı bu kılıfların içine koyup 3 tane olan çıt çıtını kapattıktan boynunuza asıp suya atlayabiliyorsunuz. Atladıktan sonra nefesiniz yettiğince çekim yapabilirsiniz.

Bu kılıfları daha çok gençler ve çocuklar tercih ediyor. Su altında çektikleri fotoğrafları sosyal medyaya yüklediklerini söylüyorlar. Her telefona uyumlu olması da büyük avantaj. Bir tane kılıf aldığınız zaman tüm modellerde kullanabiliyorsunuz. Aslında bu iş için üretilen aksiyon kameralar var. Onların fiyatları bin 500 liradan başlıyor. Kılıfla arasında büyük bir fark var. Bu sebeple de kılıflar çok daha fazla rağbet görüyor' dedi.

 

 

 

İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

İstanbul’da altın ve döviz usulsüzlüğü soruşturmasında milyonlarca liralık mal varlığına el konuldu

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimi kontrol altına alındı

Hakkari’de 100 yıllık arazi anlaşmazlığı barışla son buldu

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17. toplantısı yapıldı

Moskova–Washington hattında yeni mahkûm takası görüşmesi

DMM'den "LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği" iddiasına yalanlama

Muğla açıklarında 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Polonya: Demiryolu hattındaki patlamadan Rusya sorumlu

İstanbul’da zehirlenen Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları ortaya çıktı

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama

Ağrı'da Gazze'deki şehitler anısına fidan dikildi

Vietnam’da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 7 ölü, 7 kayıp

Patlamamış mühimmatlar, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor, yeniden inşayı engelliyor

Polonya'da iki tramvay ile otobüs çarpıştı: 24 yaralı

Yunanistan unsurlarınca geri itilen 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya'da doğal gaz boru hattında patlama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kemalizm resmî ideolojisi kutsanıyor; farklı düşünenler soruşturmalara maruz bırakılıyor

İstanbul'da şap karantinası

İstanbul’da geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kazakistan'da ev yangını: 9'u çocuk 12 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının II. birleşimi yapıldı

Bursa'da 4 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

İstanbul’da altın ve döviz usulsüzlüğü soruşturmasında milyonlarca liralık mal varlığına el konuldu

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme