Reklam
  • BIST 100

    18432,24%0,46
  • DOLAR

    48,22% 0,18
  • EURO

    55,88% -0,49
  • GRAM ALTIN

    6907,88% -3,01
  • Ç. ALTIN

    11292,30% 0,36
Reklam

Yaz Kur'an kurslarında okuyan çocuklar: Okullar açılsa bile camiye gelmeye devam edeceğiz

28 Ağustos 2026, Cuma 13:52
28 Ağustos 2026, Cuma 13:52
Yaz Kur'an kurslarında okuyan çocuklar: Okullar açılsa bile camiye gelmeye devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin’in Artuklu ilçesinde Allah rızasına nail olmak amacıyla yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar, kursların sona ermesine rağmen camiye gitmeye ve Kur’an-ı Kerim okumaya devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 6 Temmuz’da başlayan 2026 yılı yaz Kur’an kursları, 14 Ağustos’ta sona erdi.

Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi Hasan Çakmak Camii öğrencileri ise 6 haftalık yaz Kur’an kursunun sona ermesinin ardından, hava sıcaklıklarına rağmen camiye gelmeye devam ediyor.

İLKHA muhabirine duygularını paylaşan öğrenciler, yaz Kur’an kurslarının sona ermesine rağmen camiye gelmeye devam ettiklerini, okulların açılacağı günlerde dahi camiye gelmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Sabah saat 09.00 sıralarında camiye gelip 11.00 gibi evlerine gittiklerini belirten çocuklar, hava sıcaklıklarının kendilerini etkilemediğini ve kararlılıkla Kur’an-ı Kerim okumaya devam ettiklerini ifade etti.

"Dinimizi öğreniyoruz, niçin yorucu olsun ki?"

Muhammed Yasin Çakmak, camiyi çok sevdiğini, kararlılıkla devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Cami çok güzel, namaz kılıyoruz, Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Dinimizi öğreniyoruz. Kur’an kursuna geliyoruz. Ortam çok güzel. Hazreti Muhammed ile ilgili birçok bilgiyi öğreniyoruz. Kur’an’a geçtim. Hocamız bize öğretmeye devam ediyor. Sabah 09.00 gibi gelip 11.00 gibi eve gidiyoruz. Bu bizim için hiç yorucu olmuyor. Dinimizi öğreniyoruz, niçin yorucu olsun ki? Hava sıcak olmasına rağmen Kur’an kursuna devam ediyoruz. Sıcaklık bizi etkilemiyor. Camiye gelmeye devam edeceğim. Yaz Kur’an kursu ağustosta bitti ama hala devam ediyoruz. Hatta okullar açılsa bile camiye gelmeye devam edeceğiz."

"Okullar açıldığında da inşallah camiye gelmeye devam edeceğiz"

Ali Ayna ise yaz Kur’an kurslarının Türkiye genelinde sona ermesine rağmen camiye gelmeye devam ettiğini belirterek, "Yaz Kur’an kursunun Türkiye genelinde bitmesine rağmen hala kursa devam ediyoruz. Okullar açıldığında da inşallah camiye gelmeye devam edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’i ve camiyi çok seviyoruz. Camiye akrabalarım ve arkadaşlarımla beraber geliyoruz. Camide Kur’an okuyor, dini bilgiler öğreniyor, kitap okuyor ve sohbetler yapıyoruz. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında birçok bilgiler öğrendik. Kursta az öğrenci olmamıza rağmen gelmeye devam ediyoruz. Çünkü camiyi, Kur’an okumayı seviyoruz. Genç bir Müslüman sürekli camiye gelip Kur’an okuması lazım." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 yıldır Kur’an kursuna geldiğini söyleyen Yasin Çakmak, "Yaklaşık 2 yıldır Kur’an kursuna geliyorum. Arkadaşlarımla birlikte gelmeye devam ediyoruz. Bizler burada Allah için gelip Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Yaz Kur’an kursu bitti ama yine de camiye gelip okumamıza devam ediyoruz. Okullar açılsa bile gelmeye devam edeceğiz. Camide Kur’an ile birlikte dini bilgiler ve Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hakkında bilgiler öğreniyoruz. Kursa yaklaşık 40-50 kişi geliyoruz. Gelmeye de devam edeceğiz inşallah." dedi.

"Her Müslümanın camiye gelip Kur’an okuması, namaz kılması lazım"

Fatıma Çakmak ise birçok dini bilgiler edindiklerini ifade ederek, "Malum yaz Kur’an kursu bitti. Arkadaşlarımla Kur’an okumaya devam ediyoruz. Ayrıca Hazreti Muhammed Aleyhisselamın hayatını öğreniyoruz. Daha birçok dini bilgileri ediniyoruz. 2-3 yıldır kursa geliyorum. Kursa Allah rızasını kazanmak için geliyoruz. Elimizden geldiğince sürekli camiye gelmeye devam edeceğiz. Her Müslümanın camiye gelip Kur’an okuması, namaz kılması lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Reklam
Reklam

DSÖ: Kongo'da Ebola vakalarının sayısı 5 bin 794'e ulaştı

Muğla’da başlayıp Antalya’ya sıçrayan yangına müdahale sürüyor

Adalet Bakanlığında personel için İnsan Odaklı Gelişim Bürosu kuruldu

Asmir Medya Grubu Başkanı As: Basın ülkenin hafızasıdır

ABD diplomatları Orta Doğu'ya geri dönüyor

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın güven tazeledi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Demir: Hani çöp alanı tarım için risk oluşturuyor

Sudan’da İHA saldırıları: 8 sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı

YÖK'ten kritik teknolojilerde insan kaynağı hamlesi

Şanlıurfa için toz taşınımı uyarısı

Yeşil Arıkuşları sonbahar göçü öncesi Diyarbakır’da görüntülendi

Bursa obezite merkezine uluslararası akreditasyon

Mevlid-i Nebi Haftası'nda sabah namazı buluşması

Malatya'da yapımına başlanacak Hidayet Camii hayırseverlerin desteğini bekliyor

Haaretz: israil, Gazze'deki işbirlikçi milisleri HAMAS'a yönelik saldırılar, yağma ve ev yakma eylemlerinde kullanıyor

Türkiye stratejik teknoloji insan kaynağı programı başlatılıyor

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'daki lojistik merkez ve limanlar hedef alındı

Malatya'da yıldırımın düşme anı kameraya yansıdı

3 ilaç geri ödeme kapsamına alındı

UNRWA'dan işgalcilerin Kudüs'teki eğitim merkezine müdahalesine tepki

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nde başhekim belli oldu

Irak’ta 4,4 büyüklüğünde deprem

Avukat Zaman: Dolandırıcılık yöntemleri değişiyor, amaç değişmiyor

İran savaşı ABD'nin füze stoklarını tüketti: Tayvan'ın savunmasına ilişkin endişeler büyüyor

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

Batman'da Antep fıstığında verim ve rekolte artışı bekleniyor

Gaziantep'te iş yerinde çıkan yangın kontrol altına alındı

ABD'den Bank Misr'ın BAE birimlerine İran yaptırımı hamlesi

İstanbul’da yarın bazı yollar kapalı olacak

Türkiye'de 55 yaş ve üzeri nüfus, çocukları geride bıraktı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DSÖ: Kongo'da Ebola vakalarının sayısı 5 bin 794'e ulaştı

Muğla’da başlayıp Antalya’ya sıçrayan yangına müdahale sürüyor

Adalet Bakanlığında personel için İnsan Odaklı Gelişim Bürosu kuruldu

Asmir Medya Grubu Başkanı As: Basın ülkenin hafızasıdır

ABD diplomatları Orta Doğu'ya geri dönüyor

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın güven tazeledi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Demir: Hani çöp alanı tarım için risk oluşturuyor

Reklam
Yeni Slow Radyo