• BIST 100

    10982,73%-0,50
  • DOLAR

    40,73% 0,06
  • EURO

    47,48% 0,30
  • GRAM ALTIN

    4383,81% 0,20
  • Ç. ALTIN

    7035,76% -0,04

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

12 Ağustos 2025, Salı 04:23
12 Ağustos 2025, Salı 04:23
Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaz Kur'an kursları 15 Ağustos'ta sona erecek; ancak çocukların camilere ve Kur'an kurslarına olan yoğun ilgisi hala devam ediyor.

Gaziantep’teki camilerde 7 hafta süren kurslara katılan on binlerce çocuk, hem eğlenip hem öğrenmenin yanı sıra camiyle tanışmanın sevincini yaşıyor.

Şehitkamil ilçesindeki Hanifi Yüceler Camii’nde Kur'an kursuna katılan çocuklar, hocalarından çok şey öğrendiklerini ve camide olmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade etti.

"Camimizde güzel faaliyetler oluyor"

Sürekli camiye gittiğini dile getiren öğrencilerden Harun Yahya Yavuz, "Camimize 1 Temmuz'dan önce de geliyordum. O zaman da güzel faaliyetlerimiz oluyordu. Şuanda da camimizde güzel faaliyetler oluyor. Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, siyer, fıkıh dersleri oluyor. Camimizde çeşitli etkinlikler yapılıyor. 'Bardak oyunu', 'Yakup dedi ki', 'tut bırak oyunu' gibi çeşitli oyunlar oynanıyor. Sadece cami içesinde değil dışarıda da yaptığımız etkinliklerimiz oluyor. Hocalarımız bizleri hayata bilgili bir şekilde hazırlıyorlar, Allah onlardan razı olsun." dedi.

"Camimizde Elif-ba ve Kur'an-ı Kerim bakkalımız var"

Camide mutlu olduğunu ifade eden öğrencelerden Mesut Can Polat, "Yaz Kur'an kursunda hocalarım bana Kur'an-ı Kerim okumasını öğretti. Camimizde Elif-ba ve Kur'an-ı Kerim bakkalımız var. Bu bakkalımızda derslerini güzel yapanlar istediklerini alabiliyor. Bu yıl namaz kılmayı, müezzinlik yapmayı öğrendim. Camide çevremizi temiz tutmayı, küçükleri sevip büyüklere saygılı olmayı öğrendim. Hocalarımız camiye gelirken, giderken yolda dikkat etmemiz gerek kuralları da bize öğretiyor. " ifadelerini kullandı.

"Koşa koşa camiye geliyorum"

Camiyi çok sevdiğini dile getiren Fariz Altay, "Camiye ilk geldiğimde Elif-ba öğrendim. İyi çalışarak Kur'an-ı Kerim okuya geçtim. Her gün koşa koşa camiye geliyorum. Camide oyunlar oynayıp güzel vakitler geçiriyoruz. 'Kolbay', 'bardak', 'matrak'  gibi çeşitli oyunlar oynuyoruz. Burada bakkal sistemimiz var güzel okuyanlar oradan para vermeden bir şeyler alıyoruz. Dua etmeyi, abdest almayı öğrendim. Peygamberlerin yaptıkları duaları öğrendim." şeklinde konuştu.

"Çeşitli oyunlar oynuyoruz"

Aziz Eymen Şişmen, "Kur'an-ı Kerim hakkında her şeyi öğrendim, hocalarımızın sayesinde. Çeşitli oyunlar oynuyoruz, derslerimizi çalışıyoruz. Burada Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Abdest alıp namaz kılmayı öğreniyoruz. Çevremizi temiz tutmayı öğrendik. Allah hocalarımızdan razı olsun." dedi.

"Çok güzel şeyler öğrendik"

Yusuf Berat Yavuz ise, "Bu yaz Kur'an kursuna geldim, çok şükür güzel şeyler öğrendim. Anne ve babaya saygıyı öğrendim. Abdest almayı, namaz kılmayı öğrendim. Hocamız bize çok güzel şeyler öğretti. Bu cami çok güzel hem eğitici hem de eğlendirici şeyler yapıyoruz, oyunlar, aktiviteler var.  'Eşimi bul oyunu', 'matrak oyunu' var. Bakkalda para vermeden eşya alıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı

Batman'da 87 riskli yapı yıkıldı

Kavurucu sıcaklarda kalp krizine karşı 7 hayati önlem!

YÖK: YÖKSİS’te sızıntı ve yetkisiz erişim yok

Batman İl Özel İdaresi'nden "parsel satışı" uyarısı

Ergenlikte başlayan sorunlar ileri yaşlarda devam ediyorsa dikkat!

Bingöl’de binlerce kök kenevir ve skunk ele geçirildi

Memur-Sen: Memurun emeğini yok sayan teklifi reddediyoruz

Yaz Kur’an kurslarında son hafta heyecanı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Komisyonumuz çalışmalarına samimiyetle sahip çıkıyor

Belediye Başkanı Taşkın: Temiz çevre bilincini ön plana çıkarıyoruz

Siirt’te ekmeğe Zam yapıldı

Psikolojik Danışman Sunar: Sınırsız ekran süresi kesinlikle verilmemeli

Siirt’te otomobil ile motokurye çarpıştı: Bir yaralı

Katil rejimin saldırılarında şehit sayısı 61 bin 599'a, yaralı sayısı 154 bin 88'e yükseldi

Batman'da yün geleneği sürdürülüyor: Eski yorganlar yeni hale geliyor

Karlıova’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Bingöl’de hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Kur'an kursu öğrencilerine yüzme ödülü

Bingöl’de okullarda temizlik seferberliği

AFAD Şırnak’ta deprem tatbikatı yapacak

Bingöl’de kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci rejim Gazzeli 10 esiri serbest bıraktı

İşgal medyasından "Dünyayı kaybettik" raporu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da karabuğday hasadına başlandı

MBB Başkanı Er: Kaçak hafriyatla mücadele seferberliği başlatıyoruz

Cizre’de Yaz kuran kursu öğrencilerine yüzme eğitimi veriliyor

"israilli" gazeteci, Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini meşrulaştırmak için kurulan istihbarat hücresini ifşa etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de saldırıya uğrayan aile hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Batman'da su seviyeleri düşüyor: BASKİ'den tasarruf uyarısı