• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Yazar Turan: Kudüs, cihan hakimiyetinin simgesidir

22 Kasım 2024, Cuma 00:11
22 Kasım 2024, Cuma 00:11
Yazar Turan: Kudüs, cihan hakimiyetinin simgesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarihçi-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, "Kudüs küresel hakimiyetin, cihan hakimiyetinin simgesi durumundadır. Dolayısıyla bir çekişme konusu haline gelmiştir." dedi.

Şırnak Üniversitesi Genç Erdemliler Topluluğu öğrencileri tarafından üniversitenin konferans salonunda  "Selahaddin ve mirası Kudüs"  semineri düzenlendi.

Seminerde konuşma yapan Tarihçi-Yazar Dr. Abdulkadir Turan, Kudüs'ün önemini, Selahaddin Eyyübi'nin rolünü, tarihsel ve güncel bağlamlarda ele aldı.

Mirac yükselişi ile Müslümanların yükseliş noktasının Kudüs olduğunu belirten Turan, "Rivayetlere göre, Hazreti Peygamber orada bütün peygamberlerin önünde namaz kılınmıştır. Bütün peygamber demesi çok önemli, çünkü farklı olarak evrensel peygamber, ondan öncekiler bir zamanın peygamberi, bir kavmin peygamberiydi, bir coğrafyanın peygamberiydi; oysa o evrenseldi. Bu, cihan hakimiyeti demektir. Bu küresel bir hâkimiyet demektir. Kudüs’e hakim olan, bundan sonra yer küreye hakim olacak demektir." dedi.

Katolik dünyanın, Bizans’taki ihtilaflarını çözdüğünde ve yer küreye hâkim olma umudu doğduğunda, Kudüs’ü almak istediğini ifade eden Turan, "Buna karşı Yahudiler de küre hakimiyetlerini tamamlamak istediklerinde, Kudüs’ün tamamının kendilerine ait olmaması durumunda 'Niye tamamen bizim değil?' demişlerdir. Biz de Kudüs’ü aldığımızda, o sırada Sasanileri de yeryüzünden kaldıracağız, Bizans’ı epey küçülteceğiz, bir ulus devletine dönüştüreceğiz, bir Batı devletine dönüştüreceğiz ve bizim adeta küre hakimiyetimiz tamamlanmış olacak. Kudüs burada küresel hakimiyetin, cihan hakimiyetinin simgesi durumundadır. Dolayısıyla bir çekişme konusu haline gelmiştir." diye konuştu.

Artık inancın, fikrin değil, zevkin ön plana çıktığı yeni bir dünya olduğunu ifade eden Dr. Turan, "Yahudi meselesi çok farklı. Kur’an’da İsra suresinde, Yahudilerin savaşçılığından bahsedilmiyor. Daha çok onların akıllarını, hilelerini bize tanıtıyor. Zihniyet meselesini çok kısaca anlatacak olursam: Bugün Yahudilerin Kudüs’ü istilası ve ellerinde bulundurmalarının iki anahtar ifadesi var: Biri milliyetçilik, diğeri zevkperestlik. Diyoruz ki, 'Şu içeceği Yahudi firması üretmişse alma.' Ne diyor arkadaşımız? 'Bize ne hocam, Araplarda milliyetçilik bu!' Başka bir arkadaşımız ne diyor? 'Ama diğer içeceğe benim ağız tadım alışmıyor.' Zevkperestlik ve milliyetçilik vermişiz. Milliyetçilik burada bizi milletler olarak bölüyor, ümmet olarak bölüyor, ırkçılık bizi bölüyor. Bizi fert olarak niteliksizleştiriyor, aynı zamanda onların pazarının bir alıcısı haline getiriyor." ifadelerini kullandı.

Turan, "Artık inancın, fikrin değil, zevkin ön plana çıktığı yeni bir dünya var. Zevkperest ve ırkçı, tüketici ve milliyetçi, bölünen ve kalitesizleşen bir dünya. Eğer biz, Necmettin Eyyubi gibi, Nurettin Zengî hazretleri gibi, meselenin bütüncül bir mesele olduğunu anlarsak, yeniden Kudüs’ü fethederiz. Müsbet olacağız, pozitif olacağız, Resul-ü Ekrem’in sünneti üzere hareket edeceğiz ve şükre kavuşacağız, Allah’ın izniyle." dedi.

Seminer yapılan kitap çekilişi ve dua ile son buldu. (İLKHA)

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama