RÖPORTAJ 28.04.2025 10:30:39 0

Yazar ve STK temsilcilerinden peygamber örnekliğinde direniş mesajı

Yazar ve STK temsilcilerinden peygamber örnekliğinde direniş mesajı
Haberi Sesli Oku

Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programına katılan STK temsilcileri ve yazarlar, Peygamber Efendimizin en büyük direnişçi olduğunu hatırlatarak O'nun örnekliğinde Gazze direnişinin anlaşılması gerektiğini, Müslümanların da bu

Peygamber Sevdalıları tarafından "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" teması ile Bağcılar Meydanı'nda gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi" programı önemli mesajlar ile son buldu.

Programa katılım sağlayan Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Yazar Vahdettin İnce, İLKHA muhabirine verdikleri demeçte, Gazze'de verilen mücadeleye değinerek direnişin önemine vurgu yaptılar.

Rıdvan Kaya

"Gazze'yi anlamak, Resulullah'ın mesajını, Kur'an'ın mesajını gerçek manasıyla idrak etmekten geçer "

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 'Direniş Önderi Hazreti Muhammed' temasıyla düzenlediği etkinliğe Müslümanlarla birlikte katılım sağladıklarını belirterek konuşmasına başlayan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Allah'u Teâlâ, Resulullah Sallalahu Aleyhi Vesellem'in örnekliğini gerçek manada idrak edebilmeyi ve hayatımıza tatbik etmeyi bizlere nasip eylesin. Şu anda özellikle Gazze ile birlikte yüreğimiz dağlanıyor. Gazze'den yola çıkarak ümmeti Muhammed'in direnişi yalnız bırakmaması, buna sahip çıkmasının Resulullah'ın bize bir örnekliği olduğunu bir kez daha görmemiz gerekir. Biz Resulullah'ın çizdiği yola baktığımızda yalnızca Müslümanlar için değil tüm insanlık için bir kurtuluş ve izzet yolu olduğunu görüyoruz. Bu izzet ve şerefin özellikle Gazze'de, direniş ile temsil edildiğini ve buna karşı tüm Müslümanların, hatta vicdan sahibi tüm insanların bu anlamda sorumlu olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu anlamda Gazze'yi anlamak, Resulullah'ın mesajını, Kur'an'ın mesajını gerçek manasıyla idrak etmekten geçer. Bu yönüyle tüm Müslümanların bu sorumluluğu bir kere daha hatırlaması, sorumluluğunu yerine getirmek için harekete geçmesi gerekir." dedi.

Vahdettin İnce

"Eğer direniş Peygamberden ilham almazsa maksadına erişemez"

Peygamber Efendimizin yeryüzünün en büyük direnişçisi olduğunu vurgulayan Yazar Vahdettin İnce, "Peygamber Efendimiz, şirke karşı, zulme karşı, küfre karşı direnişin yegâne temsilcisidir. Bu bakımdan özellikle Gazze direnişi münasebetiyle Peygamber Efendimizin şirke karşı verdiği mücadeleyi hatırlamak, onu kitlelere duyurmak büyük bir görevdir. Bu bakımdan Peygamber Sevdalılarının bu programları tam zamanında, duruma uygun bir davranıştır. Eğer direniş Peygamberden ilham almazsa maksadına erişemez. Bu bakımdan Peygamber Efendimizi öne çıkarmak İslami görevimiz olmakla birlikte siyasi ve ibadi görevimizdir. Bu vesile ile Peygamber Sevdalılarını tebrik ediyorum. Gazze'deki direnişçilere de selamlarımı iletiyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Şanlıurfa merkezli sağlık raporu soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İran Uzay Ajansı Başkanı Salariye: 20 İran uydusu yapım aşamasında

1 Mayıs’ta altın fiyatlarında sert düşüş

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de maden ocağında yaşanan göçük

Dışişleri Bakanlığı: israil, Suriye'ye yönelik saldırılara son vermeli

Rize'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD, Patriot satışını resmen onayladı

Hindistan'dan tansiyonu yükseltecek Pakistan adımı

Usulsüz çakar kullanımına 155 bin ceza

Yükleniyor