• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
Yazıhan'nın altyapı sorunlarına kalıcı çözüm
GÜNDEM
Tarih: 30.12.2024 13:01
Güncelleme: 30.12.2024 13:01
Kaynak: ILKHA
Yazıhan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı iş birliğiyle Yazıhan İlçesi Hamidiye ve Fethiye Mahallesi'nde deprem sonrası başlatılan altyapı çalışmalarında sona yaklaştı.

Depremde hasar gören evlerin yerine inşa edilen yeni konutların tamamlanması ve altyapı çalışmalarıyla bölgelerin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor. Hamidiye Mahallesi'nde yapılan çalışmalarla mahalle nüfusunun iki katına hizmet verecek alt yapı oluşturulurken, Fethiye Mahallesi'nde eskiyen altyapının yenilenmesiyle çevre kirliliği sorunlarının önüne geçildi.

Mahallede yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamidiye Mahalle Muhtarı Mevlüt Karaaslan, "Depremde hasar gören evlerimizin yerine deprem konutları yapılıyor. Su şebekemizin değişmesi gerekiyordu. Kanalizasyon hattı ve fosseptik kuyusu cevap vermiyordu. Bunun için bir çalışma talep ettik. Taleplerimiz sonucunda kanalizasyon arıtmaya götürülüyor. Su şebekesi de 2 bin metre bir takviye ile depo ile çözüldü İnşallah. Bu çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'e, MASKİ Genel Müdürü Sayın Sinan Çeçen ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz" dedi.

Fethiye Mahallesi sakinlerinden İsmail İnce, altyapı çalışmalarından dolayı MASKİ ve büyükşehir belediyesine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Depremden sonra kırsal kesime göç başladı. Göçle beraber mahallemiz yoğun bir nüfus artışı yaşadı. Akabinde deprem konutlarının yapımıyla altyapı sorunlarımızın giderilmesi için MASKİ tarafından önemli çalışmalar yapıldı. Su ve kanalizasyon hatlarımız yenilendi, sorunlarımız çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e, MASKİ Genel Müdürü Sayın Sinan Çeçen ve Kaymakamımıza teşekkür ederiz."

Deprem sonrası Hamidiye ve Fethiye Mahallelerinde yapılan çalışmaların, bölgelerin altyapısını sağlıklı hale getirdiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, "Deprem sonrası Malatya genelinde altyapı ve su hatlarında önemli projeler hazırlayıp hayata geçiriyoruz. Hamidiye Mahallesi’nde yaptığımız içme suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmalarıyla mahallemizin altyapısını sağlıklı hale getirdik. Yeni konutlarla artacak nüfusun ihtiyaçlarına uygun altyapıyı oluşturduk. Benzer şekilde Fethiye Mahallesi’nde yaptığımız kanalizasyon hattı çalışmalarıyla çevre kirliliğinin önüne geçtik. MASKİ olarak afetin etkilerini azaltmak ve şehirde yaşamı kolaylaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çeçen, "Artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla MASKİ Genel Müdürlüğü ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) iş birliğiyle Hamidiye Mahallesi’nde kapsamı bir altyapı rehabilitasyon çalışması başlattık. Çalışmalar kapsamda 2 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ve 4 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Eskiyen hatlar yenilenirken mevcut fosseptik kuyusu iptal edilerek kanalizasyon atıkları Yazıhan İlçesindeki arıtma tesisine bağlandı. Fethiye Mahallesi’nde, 1980 yılında yapılmış olan kanalizasyon hattı ve fosseptik kuyusu ekonomik ömrünü tamamladığı için iptal edilerek, 5 kilometrelik yeni bir kanalizasyon hattıyla Yazıhan Arıtma Tesisine bağlandı. Bu sayede kanalizasyonun doğaya deşarjı önlenerek çevre kirliliği sorunun gideriliyor" dedi. (İLKHA)

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu