EKONOMİ 28.07.2022 09:00:19 0

Yazılım endüstrisinde kadın istihdamı artıyor

Yazılım endüstrisinde kadın istihdamı artıyor
Haberi Sesli Oku

Yazılım endüstrisinde kadın istihdamı artıyor

Dünya genelinde cinsiyet eşitliğine dair çalışmalar sürerken, farklı sektörler de konuya dair faaliyetlerine hız kazandırıyor. Birçok sektör süreç içinde kadın çalışanlara daha fazla istihdam alanı yaratırken, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla önem kazanan teknoloji sektöründeki kadın çalışanların sayısı yetersiz kalıyor.

Statista’nın yayımladığı verilere göre 2021 itibarıyla teknoloji sektöründeki yazılım mühendislerinin %91,7’sini erkekler oluştururken, çalışma ortamında eşitliği, işgücünü çeşitlendirmeyi ve verimliliğini artırmayı hedefleyen şirketler bu durumu tersine çevirmek için adım atıyor. 2012’den bu yana KOBİ’lere özel geliştirdikleri yerli ön muhasebe ve yazılım çözümlerini globale taşıyan Kayseri merkezli ticari yazılım çözümleri Kursoft ise 2022 itibarıyla yaklaşık %80’e ulaşan kadın çalışan oranıyla sektörüne öncülük ediyor.

Kadın istihdamı ve cinsiyet eşitliğinin aynı öneme sahip farklı konular olduğunun altını çizen Kursoft Kurucu Ortağı Sultan Çelebi, konuyu şu sözlerle değerlendirdi:

“Modernleşen dünyada kadın istihdamı gün geçtikçe önem kazanırken, işyerinde cinsiyet eşitliği yaratmak da kritik bir aşamayı oluşturuyor. Kadınların iş dünyasında kendine temsil alanı yaratması, çalışma kültürünün bir parçası haline gelmesi için şirketlerin uygun prosedürleri hayata geçirmesi ve gerek operasyonel gerekse üretim süreçlerinin her aşamasında kadınlara daha fazla yer vermesi gerekiyor. Kursoft olarak %100 yerli yazılım çözümlerimizi %80’ninde kadınların yer aldığı ekip arkadaşlarımızla geliştiriyor ve ticari işletmelere ihtiyaç duydukları yazılım altyapısını sunuyoruz.”

IT SEKTÖRÜNDE KADIN ÇALIŞANLARA ÖZEL ISTIHDAM ALANI

Kadın çalışanların IT ve yazılım alanlarındaki iş süreçlerindeki olumlu katkısına dikkat çeken Sultan Çelebi, “Kadınların analitik zeka ve kontrol mekanizmalarını yüksek seviyede kullanabiliyor olması özellikle yazılım alanındaki faaliyetlerin verimliliğini artırıyor. Her iki cinsiyetin de bir arada çalıştığı bir ekip yaratmak, çözümlerin geliştirilme sürecinde de farklı bakış açılarından yararlanma olanağı sunuyor. Kursoft olarak iş süreçlerimizde kadın çalışanların düşüncelerini önceliklendirerek birçok fikri birbirine entegre ediyoruz. Bu sayede hem çok yönlü, işlevsel ürünler tasarlayabiliyor hem de global şirketlere örnek olarak büyümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YAZILIM ENDÜSTRISINDE REKABET ARTIYOR

Yazılım endüstrisinin rekabete açık bir alan olduğunun altını çizen Kursoft Kurucu Ortağı Sultan Çelebi, geliştirdikleri iş modelleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Teknoloji sektörü sürekli güncel gelişmelerin takip edilmesini gerektirirken, bu fikirlerle yeni çözümler üretmeyi de zorunlu kılıyor. Aksi takdirde rekabet düzeyinin yüksek olduğu bir havuzda globalleşerek büyümek yalnızca bir hayal olarak kalıyor. Bu yüzden işini tutkuyla yapan ekip arkadaşlarımızla birlikte sloganımızda da yer alan ‘Hayatı Kolaylaştıran Çözümler’i üretirken hızla değişen ve gelişen yazılım sektörüne uyum göstererek ilerliyoruz.”

%100 YERLI YAZILIM ÇÖZÜMLERIYLE GLOBALE AÇILDILAR

Yerli çözümlerini birçok coğrafyaya taşıyarak ülke ihracatına da katkıda bulunduklarını belirten Sultan Çelebi, “10 yıllık tecrübemizden hareketle Azerbaycan ve Fas başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. 10 bini aşkını lisanslı, toplam 35 bin kullanıcımızla birlikte yıllık 2 milyon TL değerinde hizmet ihracatına ulaştık. Çoğunun kadın çalışanlardan oluştuğu ekibimizle birlikte gelecek dönemde de faaliyetlerimizi artırarak hizmetlerimizi daha fazla ülkeye ulaştırmak ve etki alanımızı genişleterek ülkemizi dünya genelinde temsil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi

ABD'nin "ilhak" tehdidi altındaki Kanada ve Danimarka ortak savunmayı güçlendiriyor

Bingöl'de kurbanlık hayvan sevkleri başladı

İran, ABD medyasının "gizli nükleer tesis" iddiasını yalanladı

Siirt’te "Sağlık İçin Hareket Günü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Tarihi Hasan Paşa Camii yeniden ibadete açıldı

Güveloğlu: İş güvenliği kanunla değil, kültürle sağlanır

4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi: Bir tarafta israf bir tarafta obezite…

Alerjik rinitli çocuklarda görülen şikayetler ve belirtiler

Siyonist rejim Gazze'de yine bir aileyi yok etti: Biri bebek 4 şehit

İş güvenliği uzmanları uyardı: İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir

73 yaşında Kur’an'la buluştu, azmiyle gönüllere taht kurdu

Mardin’de silahlı saldırıda ölen öğretmen defnedildi

Şili'de ambulans uçak kazasında 6 kişi öldü

Bisiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kameraya yansıdı

Van Umut Kervanı’ndan 350 aileye yardım

Afganistan'ın Host eyaletinde sel

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

Aksu: Gençlik manevi buhranda, çözüm değer temelli eğitimde

Hukukçular Derneği: Gazze'de uluslararası hukukun ikiyüzlülüğünü görüyoruz

Sri L'da askeri helikopter düştü: 6 ölü 6 yaralı

Rehber Gençlik Topluluğu öğrencilere aile mefhumunu aşılıyor

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Malatya şehir merkezinde ateş semenderi görüldü

"Huzur İstanbul" uygulaması: 982 gözaltı

İşgal ordusu, Refah'taki çatışmalarda iki siyonistin öldürüldüğünü kabul etti ve ayrıntıları açıkladı

Batman'da İnşaatta İş Güvenliği Alarmı: Çatıda Emniyetsiz Çalışma Kamerada

Batman, mercimek üretiminde Türkiye üçüncüsü oldu

Yükleniyor