• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Yedi Başak 2023 kurban kampanyasını duyurdu
GÜNDEM
Tarih: 29.05.2023 16:10
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Yedi Başak 2023 kurban kampanyasını duyurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yedi Başak 2023 kurban kampanyasını duyurdu

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, 2023 yılında gerçekleştireceği kurban bağışı kampanyasının detaylarını duyurdu. “Kurbanım Kardeşliğe” sloganı ile kampanyasını duyuran dernek, yurt dışı kurban bağışı hisse bedelini 1.900 TL, yurt içi kurban bağışı bedelini ise 5 bin TL olarak belirledi.
Yedi Başak Derneği, ülkemizde yaşanan depremden etkilenen afetzede vatandaşlara ve dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı hedefliyor. Dernek, kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerinin sofralarına et ve yüzlerine tebessüm götürerek onlara umut olmayı amaçlıyorlar.

Bu yıl da Türkiye’deki deprem bölgeleri ile Afrika ve Asya’da toplam 11 ülkede, bayramın birinci günü bayram namazının ardından vekaletle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahibi insanlara et olarak dağıtılacak. Dernek, kurban kesiminin bilgisini bağışçılara SMS yoluyla iletiyor. Güven ve şeffaflık içinde Kurban kesim anında alınan video kaydı bağışçılara kurban videosu olarak tek tek gönderiliyor.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, bu yıl 'Kurbanım Kardeşliğe' sloganıyla yola çıktıklarını ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonları düzenleyeceklerini açıkladı. Bulut, dayanışma ve paylaşmanın Türk milletinin fıtratında olduğunu da belirterek, ekmeğin bölüşebildiği gibi sevinçler ve üzüntülerin de birlikte paylaşabildiğini vurguladı. Bulut, kurban aşamaları hakkında da bilgi vererek, “Yedi Başak Derneği olarak, kurban kesimi için belirlenen bölgeleri aylar öncesinden tespit ediyoruz. Bu süreçte, kurbanlık vasıflara sahip büyükbaş ve küçükbaş hayvanların seçimini titizlikle gerçekleştiriyoruz. Kurbanların gerekli kontrollerini yaparak hazırlıklarını tamamlıyoruz. Dernek olarak, bağışçılarımızın vacip, adak, akika ve şükür kurban vekâletleriyle bu bölgelerde kurban alımlarını gerçekleştiriyoruz. Bayramın birinci günü, bayram namazının ardından bağışçılarımızın vekalet verdiği kurbanların kesimine başlıyoruz. Kesilecek kurbanları, 3 kıtada ve 11 ülkede yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyoruz. Özellikle ülkemizde depremzede vatandaşlarımız ve dünyadaki yetim aileler, mazlumlar, göç etmek zorunda kalanlar ve muhtaç aileler, Yedi Başak Derneği’nin kurban etlerine kavuşarak bayram sevincini yaşıyorlar. Dernek olarak, gerçek muhtaçlara ulaşabilmek için özverili bir çalışma yürütüyoruz. Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ‘Âdemoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan Kurban kesmekten daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Bulut, hayırseverlerin desteğiyle yürütülen projeye bağış yapılarak hem ibadetlerin yerine getirebileceğini hem de sevaba nail olunabileceğini ve bir yüreğe sevgiyle dokunulabileceğini ifade etti.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret