DÜNYA 27.12.2024 14:28:40 0

Yemen Ensarullah Hareketi'nden operasyona ilişkin açıklama

Yemen Ensarullah Hareketi
Haberi Sesli Oku

Yemen Ensarullah Hareketi askeri sözcüsü Yahya Seri, "Filistin 2" hipersonik balistik füzesi ile işgal altındaki Yafa ve Tel Aviv bölgesindeki Ben Gurion Havalimanı'na yönelik nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

Seri, düşmanın gizlemesine rağmen füzenin hedefine ulaşmayı başardığını, operasyon can kayıplarına ve havaalanında trafiğin durmasına neden olduğunu belirtti.

Seri, "Yemen silahlı kuvvetleri, hava kuvvetleri, Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla, işgal altındaki Yafa ve Tel Aviv bölgesinde, israil düşmanının hayati bir hedefini insansız hava aracıyla hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdi ve operasyon, Allah'ın izniyle başarıyla amacına ulaştı." dedi.

Umman Denizi'nde işgal altındaki limanlara yük taşıyan gemilerinde hedef alındığını vurgulayan Seri, "Hava kuvvetleri ayrıca, Sokotra Adası'nın doğusunda, Umman Denizi'ndeki Santa Ursula gemisine çok sayıda drone ile askeri operasyon düzenledi ve Allah'ın izniyle isabet doğrudan oldu. Gemi, sahibi şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı. Daha önce israil düşmanı Sana ve Hudeyde'deki sivil tesislere yönelik çok sayıda saldırı düzenleyerek şehid olmalara yaralanmalara ve maddi hasara yol açmıştı. Bu saldırı, büyük Yemen halkının, Filistin halkına dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirme konusunda destek vermeye devam etme kararlılığını ve azmini artıracaktır. Silahlı kuvvetler, Yüce Allah'ın yardımıyla, görevini yerine getirecek yeteneklere sahiptir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor