• BIST 100

    15656,43%-2,87
  • DOLAR

    44,33% 0,07
  • EURO

    50,98% -0,62
  • GRAM ALTIN

    6084,25% -5,02
  • Ç. ALTIN

    10407,00% -6,77

Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu

16 Haziran 2020, Salı 17:09
16 Haziran 2020, Salı 17:09
Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen hafta Cuma günü yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin  taksiyi kiraya vereceklerini söylemişti. Tek kıyafet ve üç vardiya sistemine göre çalışılması planlanan sistemde ödemeler İstanbulkart ile yapılabilecek. Taksici esnafı kararı desteklemediklerini duyururken, Cuma günü yapılan açıklamanın ardından plaka fiyatlarında dalgalanma yaşanmaya başladı. Birkaç gün önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan taksi plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi. İstanbul'da taksi plaka satışlarının yapıldığı Bağcılar Oto Center'daki galericiler kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Galericiler piyasada bir kargaşa yaşandığını belirterek, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.  

'ESNAF BUNUN YÜRÜTMESİNİ DURDURUR'

Oto Center'de plaka alım-satımı yapan firmanın sahibi Gürsoy Atlı, 'Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce plaka vereceğim, dendi. İhale yapacağım dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun. Sektörde bir yanlışlık varsa, eksiklik varsa esnafla oturup konuşulur. Taksi plakaları 2 milyon 200 bin civarındaydı. Bir açıklamayla 2 milyon civarına indi. Esnaf 'acaba plakama bir şey olur mu' diye tedirgin oluyor. Belediyenin işi değil bu. Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul'u kilitler. Kimse plakasını satmasın' şeklinde konuştu. 

'YÜZDE 10 KAYBA UĞRANDI' 

Plaka alım-satımı yapan Coşkun Çağlayan ise, 'Plaka fiyatlarını olumsuz etkiledi. Cuma günü yapılan zamansız ve yersiz bir açıklamayla yüzde 10 kayba uğrandı. 2 milyon 250 bin civarındaydı. Şu an 2 milyon. İstanbul'un şu an böyle 5 bin kiralık taksiye ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü ihtiyaç olduğu saatler belli. İşi gidiş  ve çıkış saatlerinde ihtiyaç oluyor. Diğer saatlerde taksiler boş. Zaten pandemi sürecini yeni atlatıyoruz. Şoförler, çalışanlar çok zor bir süreçten geçti. Kiralar 9 bin liraydı. Pandemi sürecinde 2 bin, 2 bin 500 liraya kadar düştü. 3 bin 500 civarlarına çıkmaya başladı. Plaka sahipleri panik yapıp plakalarını satmamalı' ifadelerini kullandı. 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama

Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor

Hong Kong polisi artık cihaz şifresi talep edebilecek : Şifre vermeyenlere hapis cezası

Rekabet Kurulu, Haribo hakkında soruşturma başlattı

Rusya, ABD ve siyonist rejimin nükleer tesislere saldırısı tehlikeli olduğuna dair uyarıda bulundu

Konya’da silahlı kavga: Bir yaralı

İran, füzeye İspanya Başbakanı'nın resmini yapıştırdı

İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 50'yi aştı

Küba ve Amerika arasında savaş iddiası

İran, Hürmüz Boğazı'yla ilgili ilkesini açıkladı

Küba'da elektrik krizi: İkinci çöküşün ardından kısmi toparlanma

Heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı

Adıyaman İl Özel İdaresi 20 kamyon şoförü alacak

Şırnak'ta karla kapanan köy yolları temizleniyor

Sosyal medyada çakarlı araç paylaşımı yapan kişiye cezai işlem

İşgalci siyonistler, Güney Lübnan'da bir köprüyü daha yıktı

Yapay zekâ ile müzik dolandırıcılığı: Milyonlarca dolarlık vurgun

Martta kar sürprizi: 3 ilde 103 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Londra'da Yahudi kuruluşuna ait 4 ambulans yakıldı

Lityum pil teknolojisinde önemli atılım: Menzili iki katına çıkarabilir

Washington Post: israil, İran'a saldırılarını savaş sona erse de sürdürecek

Şubat ayında uyuşturucu ve bahis operasyonlarında 6 bin 121 şüpheliye işlem

Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 28 tutuklama

Sınır hattındaki demiryolu yeniden açılıyor

Moskova'da yangın: 3 ölü 4 yaralı

Batı Şeria’da 18 binden fazla saldırı: 34 şehit, 616 yaralı

İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar

Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz

ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama

Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor

Hong Kong polisi artık cihaz şifresi talep edebilecek : Şifre vermeyenlere hapis cezası

Rekabet Kurulu, Haribo hakkında soruşturma başlattı

Rusya, ABD ve siyonist rejimin nükleer tesislere saldırısı tehlikeli olduğuna dair uyarıda bulundu

Konya’da silahlı kavga: Bir yaralı