• BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,91% 0,18
  • EURO

    50,53% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6234,05% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu

16 Haziran 2020, Salı 17:09
16 Haziran 2020, Salı 17:09
Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeni taksi açıklaması plaka fiyatlarını vurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen hafta Cuma günü yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin  taksiyi kiraya vereceklerini söylemişti. Tek kıyafet ve üç vardiya sistemine göre çalışılması planlanan sistemde ödemeler İstanbulkart ile yapılabilecek. Taksici esnafı kararı desteklemediklerini duyururken, Cuma günü yapılan açıklamanın ardından plaka fiyatlarında dalgalanma yaşanmaya başladı. Birkaç gün önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan taksi plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi. İstanbul'da taksi plaka satışlarının yapıldığı Bağcılar Oto Center'daki galericiler kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Galericiler piyasada bir kargaşa yaşandığını belirterek, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.  

'ESNAF BUNUN YÜRÜTMESİNİ DURDURUR'

Oto Center'de plaka alım-satımı yapan firmanın sahibi Gürsoy Atlı, 'Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce plaka vereceğim, dendi. İhale yapacağım dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun. Sektörde bir yanlışlık varsa, eksiklik varsa esnafla oturup konuşulur. Taksi plakaları 2 milyon 200 bin civarındaydı. Bir açıklamayla 2 milyon civarına indi. Esnaf 'acaba plakama bir şey olur mu' diye tedirgin oluyor. Belediyenin işi değil bu. Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul'u kilitler. Kimse plakasını satmasın' şeklinde konuştu. 

'YÜZDE 10 KAYBA UĞRANDI' 

Plaka alım-satımı yapan Coşkun Çağlayan ise, 'Plaka fiyatlarını olumsuz etkiledi. Cuma günü yapılan zamansız ve yersiz bir açıklamayla yüzde 10 kayba uğrandı. 2 milyon 250 bin civarındaydı. Şu an 2 milyon. İstanbul'un şu an böyle 5 bin kiralık taksiye ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü ihtiyaç olduğu saatler belli. İşi gidiş  ve çıkış saatlerinde ihtiyaç oluyor. Diğer saatlerde taksiler boş. Zaten pandemi sürecini yeni atlatıyoruz. Şoförler, çalışanlar çok zor bir süreçten geçti. Kiralar 9 bin liraydı. Pandemi sürecinde 2 bin, 2 bin 500 liraya kadar düştü. 3 bin 500 civarlarına çıkmaya başladı. Plaka sahipleri panik yapıp plakalarını satmamalı' ifadelerini kullandı. 

Ankara’da aranan şahıslara yönelik operasyonda bin 93 kişi yakalandı

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" siyer yarışması başvuruları devam ediyor

Aldatıcı sağlık beyanlarına 185 milyon lira ceza

Siirt'te marketlerde etiket denetimi sıkılaştı

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik etkinlikleri devam ediyor

Konya’da bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Konya AFAD personel alımı yapıcak

Umut Kervanı Akçakale'de yetim ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü

Psikolog Işık: Sosyal medyaya getirilecek yaş sınırı eğitim sistemine olumlu katkı sağlayacak

Gazze’nin inşa sürecinde eğitim ve insani kapasite masaya yatırıldı

Gazze’de soykırım ve yıkıma rağmen 500 Kur’an hafızı için icazet töreni

Batman Havalimanı'nda yolcu ve kargo rekoru

Cuma hutbesi: Kimliğimiz geleceğimizdir

Bursa’da kaçak kazı operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

İşgalciler Batı Şeria’da bir haftada 8 binden fazla ağacı söktü

Gaziantep'te havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Bingöl’e 29 yeni hekim kadrosu tahsis edildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Kuyumculardan altın analizi: 2025 rekorla geçti, 2026 için spekülasyon uyarısı!

Bingöl’de 1 tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi

Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan kumar, yılbaşı ve yeni anayasa çağrısı

Gaziantep'te "Huzurlu Okul Önleri ve Huzurlu Sokaklar" uygulaması

Adıyaman'da araması bulunan 2 şahıs yakalandı

Van İl Müftüsü Şık: Taziye yemeği için kredi çekenler var!

Yükselen faizler gölgesinde Japonya’dan rekor bütçe kararı: 785 milyar dolarlık harcama

8 kamu kurumu toplamda 2 bin 882 personel alacak

Bağırsak enfeksiyonlarında viral etkenler

Doç. Dr. Demir: “Büyüme ağrısıdır, geçer” demeyin

Yetimler Vakfı'ndan Bangladeş'te yetim çocuklara aralık ayı desteği

Arabuluculukta 2026 yılı ücret tarifesi belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara’da aranan şahıslara yönelik operasyonda bin 93 kişi yakalandı

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" siyer yarışması başvuruları devam ediyor

Aldatıcı sağlık beyanlarına 185 milyon lira ceza

Siirt'te marketlerde etiket denetimi sıkılaştı

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik etkinlikleri devam ediyor

Konya’da bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Konya AFAD personel alımı yapıcak