• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Yeni UMKE’ciler yetiştiriliyor

07 Ekim 2023, Cumartesi 09:30
07 Ekim 2023, Cumartesi 09:30
Yeni UMKE’ciler yetiştiriliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeni UMKE’ciler yetiştiriliyor

Adıyaman’da düzenlenen ’sel’ tatbikatında zorlu parkurlardan geçen ve afete müdahale eden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatı gerçeği aratmadı.
Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) yeni katılan 21 sağlık personeline 3 gün teorik, 2 gün ise pratik olmak üzere 5 günlük eğitim verildi. Verilen eğitimler sonrasında Ali Dağ Mesire Alanı’nda tatbikat düzenlendi. Mesire alanında sel sonucu yaralanan kişiler için kurtarma operasyonları düzenlendi. UMKE’nin yaptığı tatbikatta ekipler, zorlu aşamalardan geçerek senaryo gereği yaralanan vatandaşları tek tek kurtarmaya çalıştı.
Tatbikata, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kutlu, Acil Afetler Şube Müdürü Tülay Altuğ, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Akatay ve çok sayıda sağlık görevlisi katıldı.

Adıyaman’da UMKE ekip sayısı arttı
Gönüllü gençlerin senaryo gereği yaralı olarak katıldığı tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Müdür Yorulmaz, “5 günlük zorlu bir eğitimi tamamladık. 3 gün teorik 2 gün pratik eğitim verildi. Ekip 2 gün dağda kamp kurdu ve konakladı. 21 arkadaşımız aramıza katıldı. Toplamda 148 UMKE’ci arkadaşımız varken bu sayı 169’a çıktı. Ekip sayısı 9’dan 10’a yükseldi. İlerleyen süreçte bu sayıyı attırmak için gerekli çalışmalar yapacağız” dedi.
UMKE eğitimi alan 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet Akatay ise konuşmasında, “Biz 3 gün pratik, 2 gün teorik olacak şekilde eğitim aldık. Pratik eğitimimizi bugün tamamladık, teorik eğitimi de 2 gün önce tamamladık. Bugün itibariyle UMKE ailesine katıldık. UMKE’de arazi şartlarında uygun bir şekilde eğitim veriliyor. Dağdan iple sarkma, enkaz altındaki hastaya müdahaleyi öğrendik. Bizler 6 Şubat’ta çok büyük kayıplar verdik. Bu yaralarımızı sarmak adına daha büyük depremlere, sellere afetlere hazırlık adına bizler bugün buradayız” şeklinde konuştu.
Eğitmenlerden UMKE Sorumlusu Muhammed Yıldız ise konuşmasında, “Genel yaşam, tıbbi yaşam ve kampla ilgili UMKE’nin aşabileceği ulaşabileceği her yerde kullanabileceği yöntemlerle ilgili eğitimler veriyoruz. Toplam 19 konuyu kaplayan genel eğitim verildi. Bu eğitimleri tatbikat ile sonuçlandırdık' diye konuştu.

Ekim ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 356 direniş eylemi

Siyonistlerin hamisi ABD, Gazze'de geniş yetkili uluslararası güç kurmak istiyor

Ateşkese rağmen Refah'ta siyonist saldırı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Kütahya’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Malatya’da silahla oynayan kişi kazara kendini yaraladı

Çanakkale açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Avukatlık asgari ücret tarifesi değişti: Yeni tarife yürürlükte

Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu

İtalya, Rusya’nın Roma Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırdı

Küçük yaşta büyük örnek: Cami yapımı için kumbarasını bağışladı

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ekim ayında Batı Şeria ve Kudüs'te 356 direniş eylemi

Siyonistlerin hamisi ABD, Gazze'de geniş yetkili uluslararası güç kurmak istiyor

Ateşkese rağmen Refah'ta siyonist saldırı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Kütahya’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Malatya’da silahla oynayan kişi kazara kendini yaraladı

Çanakkale açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Avukatlık asgari ücret tarifesi değişti: Yeni tarife yürürlükte