• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6540,01% -3,62
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Yenigün: Beraat Gecesi, günahlardan arınma ve ilahi rahmetin tecelli ettiği gecedir

08 Şubat 2025, Cumartesi 16:15
08 Şubat 2025, Cumartesi 16:15
Yenigün: Beraat Gecesi, günahlardan arınma ve ilahi rahmetin tecelli ettiği gecedir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Emekli İmam Hatip Hasan Yenigün, Beraat Kandili’nin önemine dikkat çekerek, Ramazan ayının habercisi olan bu geceyi tövbe, istiğfar ve dua ile geçirmenin önemini vurguladı.

Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen ve Şaban ayının 15’inci gecesi Beraat Kandili, 13 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.

İslam dünyasında mübarek gecelerden biri olan Beraat Kandili, günahlardan arınma, ilahi rahmet ve mağfiretin tecelli ettiği bir fırsat olduğunu ifade eden emekli İmam Hatip Hasan Yenigün, bu gecenin ibadet ve dua ile geçirilmesi gerektiğini aktardı.

Beraat Kandili’nin Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirten Yenigün, "Duaların kabul edildiği, ilahi rahmet ve mağfiretin tecelli ettiği bir gece olan Berat Gecesi, günahlardan kurtuluş gecesidir. Ramazan ayına bir hazırlık ve uyanış niteliği taşır. Âlimler bu gece hakkında ‘kim Beraat Gecesi’ne ulaşıp da Ramazan’ı tamamlarsa ve bu geceyi gaflet içinde geçirirse, onun akıbetinden endişe edilir.’ ifadelerini kullanmaktalar.” dedi.

“Günahlarımız, ilahi rahmetin bize ulaşmasına engel teşkil eder”

Bu geceyi ihya etmenin yollarına değinen Yenigün, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘Şaban ayının 15’inci gecesi oldu mu, o geceyi ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun’ buyurmaktadır. Allah Teâlâ rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve bizleri kendi rahmetine, mağfiretine davet eder. 'Benden mağfiret isteyen yok mu, onu affedeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir sıkıntıya düşen yok mu, ona afiyet vereyim.' Fecre kadar Allah bizleri rahmetine çağırmaktadır. Bu geceye özgü özel bir ibadet şekli yoktur. Ancak imkan varsa akşam, yatsı ve sabah namazlarını camide cemaatle kılmaya gayret edelim. Sabahında da oruç tutalım. En önemlisi, günahlarımızdan tövbe ve istiğfar edelim. Çünkü günahlarımız, ilahi rahmetin bize ulaşmasına engel teşkil eder.” şeklinde ifade etti.

Ayrıca duaların önemine de vurgu yapan Yenigün, özellikle zulüm altındaki Müslümanlar için dua edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu gece, hem kendimiz hem ailemiz hem de İslam ümmeti için dua etmeliyiz. Özellikle Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın dört bir yanında zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim. Dua, bizimle Allah arasında bir köprüdür ve bu bağı güçlü tutmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

“Berat Kandili, Ramazan ayına hazırlıktır”

Yenigün, “Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselam berat gecesinde uzun uzun secdeye kapanarak Allah’a sığındığını nakleden Hazreti Aişe validemiz o gecede Efendimizin,  'Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Senden yine sana iltica ediyorum.' dualarında bulunduğunu kaydetti. Ancak kin tutan ve Müslümanlara karşı kalbinde nefret besleyenler, bu gece affa mazhar olamaz. Bu nedenle akrabalarımızla, komşularımızla barışmalı, kırgınlıkları gidermeliyiz. Beraat Kandili, Ramazan’a hazırlıktır. Peygamber Efendimiz, 'Ya Rabbi! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır' diye dua ederdi. Bizler de günahlarımızdan arınarak Ramazan’a tertemiz bir şekilde girmeye gayret etmeliyiz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur