Yenigün: Beraat Gecesi, günahlardan arınma ve ilahi rahmetin tecelli ettiği gecedir

Tarih: 08.02.2025 16:15 Güncelleme: 08.02.2025 16:15
Yenigün: Beraat Gecesi, günahlardan arınma ve ilahi rahmetin tecelli ettiği gecedir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Emekli İmam Hatip Hasan Yenigün, Beraat Kandili’nin önemine dikkat çekerek, Ramazan ayının habercisi olan bu geceyi tövbe, istiğfar ve dua ile geçirmenin önemini vurguladı.

Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen ve Şaban ayının 15’inci gecesi Beraat Kandili, 13 Şubat Perşembe günü idrak edilecek.

İslam dünyasında mübarek gecelerden biri olan Beraat Kandili, günahlardan arınma, ilahi rahmet ve mağfiretin tecelli ettiği bir fırsat olduğunu ifade eden emekli İmam Hatip Hasan Yenigün, bu gecenin ibadet ve dua ile geçirilmesi gerektiğini aktardı.

Beraat Kandili’nin Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirten Yenigün, "Duaların kabul edildiği, ilahi rahmet ve mağfiretin tecelli ettiği bir gece olan Berat Gecesi, günahlardan kurtuluş gecesidir. Ramazan ayına bir hazırlık ve uyanış niteliği taşır. Âlimler bu gece hakkında ‘kim Beraat Gecesi’ne ulaşıp da Ramazan’ı tamamlarsa ve bu geceyi gaflet içinde geçirirse, onun akıbetinden endişe edilir.’ ifadelerini kullanmaktalar.” dedi.

“Günahlarımız, ilahi rahmetin bize ulaşmasına engel teşkil eder”

Bu geceyi ihya etmenin yollarına değinen Yenigün, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘Şaban ayının 15’inci gecesi oldu mu, o geceyi ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun’ buyurmaktadır. Allah Teâlâ rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve bizleri kendi rahmetine, mağfiretine davet eder. 'Benden mağfiret isteyen yok mu, onu affedeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir sıkıntıya düşen yok mu, ona afiyet vereyim.' Fecre kadar Allah bizleri rahmetine çağırmaktadır. Bu geceye özgü özel bir ibadet şekli yoktur. Ancak imkan varsa akşam, yatsı ve sabah namazlarını camide cemaatle kılmaya gayret edelim. Sabahında da oruç tutalım. En önemlisi, günahlarımızdan tövbe ve istiğfar edelim. Çünkü günahlarımız, ilahi rahmetin bize ulaşmasına engel teşkil eder.” şeklinde ifade etti.

Ayrıca duaların önemine de vurgu yapan Yenigün, özellikle zulüm altındaki Müslümanlar için dua edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu gece, hem kendimiz hem ailemiz hem de İslam ümmeti için dua etmeliyiz. Özellikle Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın dört bir yanında zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim. Dua, bizimle Allah arasında bir köprüdür ve bu bağı güçlü tutmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

“Berat Kandili, Ramazan ayına hazırlıktır”

Yenigün, “Peygamberimiz Efendimiz Aleyhisselam berat gecesinde uzun uzun secdeye kapanarak Allah’a sığındığını nakleden Hazreti Aişe validemiz o gecede Efendimizin,  'Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Senden yine sana iltica ediyorum.' dualarında bulunduğunu kaydetti. Ancak kin tutan ve Müslümanlara karşı kalbinde nefret besleyenler, bu gece affa mazhar olamaz. Bu nedenle akrabalarımızla, komşularımızla barışmalı, kırgınlıkları gidermeliyiz. Beraat Kandili, Ramazan’a hazırlıktır. Peygamber Efendimiz, 'Ya Rabbi! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a ulaştır' diye dua ederdi. Bizler de günahlarımızdan arınarak Ramazan’a tertemiz bir şekilde girmeye gayret etmeliyiz.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Sokak köpekleri sorunu artık cesur adımlarla çözülmeli

Bursa'da deprem ve yangın senaryosuyla tatbikat gerçekleştirildi

BESO Başkanı Çiftçi: Madde bağımlılığıyla mücadelede yeni bir dönem başlıyor

Bangladeş, Hasina'nın açıklamaları nedeniyle Hindistan'ın Dakka Büyükelçisini çağırdı

Turşuya kış talebi: 30'u aşkın çeşidiyle tezgâhlarda

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Elazığ'da köy halkını ziyaret etti

MI6’nın Başkanı Metreweli: Teknoloji güvenliğin merkezinde olmalı

Çocuklarda otizmin 6 işaretine dikkat!

İşgalciler, Batı Şeria'da bir yerleşimciyi yanlışlıkla vurdu

MASKİ, Arguvan’da 114,6 Milyon TL’lik altyapı yatırımını tamamladı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara aktarıldı

Şırnak güne yoğun sisle uyandı

Siyonist rejim destekçisi Jose Antonio Kast Şili'nin yeni başkanı oldu

Çocuklarda içe basmaya karşı etkili önlemler!

Asgari ücret mesaisinde ikinci durak perşembe

Ekim ayında inşaat üretim endeksi arttı

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde akşam polikliniklerinin kapasitesi artırıldı

Brent petrol 61,23 dolardan işlem görüyor

Bursa’nın su kaynağı Uludağ alarm veriyor: Son 10 yılda kar örtüsü yüzde 50 azaldı

Batman'da durdurulan otomobilde 56 kilo toz esrar ele geçirildi

Kassam Tugayları, Askeri Sanayileşme Komutanlığı'na yeni atamayı duyurdu

Afganistan konulu toplantının ikincisi mart ayında yapılacak

Ekimde ücretli çalışan sayısı 16 milyon 20 bin kişi oldu

UNISFA'nın Sudan'daki lojistik merkezine saldırıya Dışişleri'nden kınama

Elektrik faturalarında yeni uygulama: Tüketim sınırını aşan, destek alamayacak

Şanlıurfa'da yarın planlı elektrik kesintisi yapılacak

Fas'ta sel felaketi: Asfi'de 21 kişi hayatını kaybetti

Bahis reklamlarına müdahale: 15 sosyal medya hesabına erişim engeli

Kudüs'ün statüsü değiştiriliyor: Filistinli aileler evlerini terk etmeye zorlanıyor

Cami önlerinde piyango ve şans oyunları biletlerinin satışı yasaklandı

Yükleniyor