• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

18 Haziran 2025, Çarşamba 04:13
18 Haziran 2025, Çarşamba 04:13
Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran
Tarih: 04:13 - 18 Haziran 2025
Güncelleme: 04:13 - 18 Haziran 2025

Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamındaki başvuruların devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların son başvuru günü olan 30 Haziran 2025 tarihine kadar işlemlerini ta

6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından vatandaşların kendi konutlarının olduğu bölgelerde evlerini yapmalarına fırsat tanımak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamındaki başvurular 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.

Başvuru yapmayanlar hibe ve krediden yararlanamayacak

Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 30 Haziran 2025 tarihine kadar Yapı Ruhsatı alınmadığı takdirde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi hakkından faydalanılamayacağı ifade edildi.

"Yerinde Dönüşüm Projesi" hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlar, dilekçe, numarataj, kimlik fotokopisi, zemin etüdü, mimari proje, statik proje, mekanik proje, elektrik projesi, %51 salt çoğunluğun sağlanmış olan noter onaylı müteahhit sözleşmesi, şantiye şefi sözleşmesi (üzerinde metrekare yeterliliği olan inşaat mühendisi veya mimar), yapı denetim sözleşmesi ve proje kontrol formu ve tutanağıyla birlikte Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası ikinci katındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor.  Bununla birlikte vatandaşların, hibe ve kredi imkanından faydalanabilmesi için yapı ruhsat sürecini yapı denetim firmaları, proje müellifleri ve müteahhit firmalar üzerinden takip etmeleri gerektiği açıklamada yer aldı.

Başvuru süreciyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Yerinde Dönüşüm Birimi" ile irtibata geçmeleri gerekiyor.

Yapı ruhsatı başvuruları dijital ortamda yapılabiliyor

Bu arada "Yapı Ruhsatı" başvurusunda bulunmak isteyenler, Yeşilyurt Belediyesine gelmeden www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de kolay bir şekilde yapabiliyor.

Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne inşaat ve yapı ruhsatları başta olmak üzere diğer iş ve işlemler için başvuru yapan vatandaşlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, inşaat ruhsat başvuru evrakları ve projelerini dijital ortamda Yeşilyurt Belediyesine gönderme kolaylığına ulaşıyorlar. İnternet ortamından gelen tüm evraklar uzman isimler tarafından titizlikle kontrolleri yapılırken, eksiklikler veya düzeltmelerde başvuru yapan kişi ve kurumlara anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildiriliyor.

Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sayfasından bir tuşla Yeşilyurt Belediyesindeki iş ve işlemlerini rahat, kolay ve hızlı bir şekilde yapan vatandaşlar, inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yaparken, onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasında da yararlanabiliyor. (İLKHA)

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır