• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Yeryüzü Doktorları: Dünya izliyor, Gazze yardım bekliyor

19 Ağustos 2025, Salı 16:15
19 Ağustos 2025, Salı 16:15
Yeryüzü Doktorları: Dünya izliyor, Gazze yardım bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

"19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü" dolayısıyla yazılı açıklama yapan Yeryüzü Doktorları, her türlü insani yardıma muhtaç olan Gazze'de yaşanan insanlık krizine dikkati çekerek, dünyanın yaşananları yalnızca izlemekle yetindiğine vurgu yaptı.

İşgal rejiminin 2 yıla yakındır Gazze'de sürdürdüğü katliam devam ederken dünya genelinde düzenlenen anma programları ile vurgu yapılan insani yardımlar maalesef tüm uluslararası kuruluşlara ve dünya liderlerine rağmen Gazze halkına ulaştırılamıyor.

İnsani yardımları ulaştırmaya çalışan konvoyların hedef alındığı, sağlık çalışanlarının ve insani yardım çalışanlarının katledildiği Gazze'de insanlık sınıfta kaldı.

Bölgede zor şartlar altında sağlık hizmeti vermeye devam eden Yeryüzü Doktorları, uluslararası kamuoyuna Gazze halkına destek verme çağrısında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler'in insani yardımlara ve bu amaçla çalışan insanlara dikkat çekmek için ilan ettiği "19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü" münasebetiyle yazılı açıklama yapan Yeryüzü Doktorları, "Saldırıların ikinci yılına yaklaştığı Gazze'de yaşananlara dünyanın suskunluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 7 Ekim 2023 tarihinden beri katlanarak devam eden saldırılarda 61 bin 897 insan hayatını kaybetti, 155 bin 660 kişi yaralandı. Gıda, su ve ilaç yetersizliği yüzünden milyonlarca insanın hayattan kopma noktasına geldiği Gazze’de insani yardıma erişim engeli aylardır katlanarak devam ediyor. Bebek, genç, yaşlı, sivil, sağlık ve insani yardım çalışanı fark etmeksizin saldırılarda hayatını kaybeden binlerce insan Dünya İnsani Yardım Günü sebebiyle hatırlanırken, Yeryüzü Doktorları bir can daha kurtarmanın gayretiyle çalışmalarını sürdürüyor." denildi.

"Açlıkla karşı karşıya kalan Gazze kaderine ter ediliyor"

Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların raporlarına göre Gazze'de insani yardım çalışanları sistematik şekilde hedef alındığını, bugüne kadar bin 500'den fazla insani yardım görevlisinin katledildiği hatırlatılan açıklamanın devamında, "Ambulanslara ve yardım noktalarına saldırılar düzenlenirken, güvenli bölge ilan edilen yerlere sığınan insanlara pusuların kurulduğu anlara şahitlik ediliyor. Bu durum, savaşın sadece sivillere karşı değil, onları hayatta tutmaya çalışan insanlara karşı da olduğunu tüm dünyaya kanıtlıyor. İnsanlığın onurunu temsil eden insani yardım çalışanları, görevleri sırasında canlarını kaybetmeye devam ediyor. Engellenen yardımlar yüzünden Gazze günden güne açlıkla karşı karşıya kalıyor ve ölümlerle kaderine terk ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Hem sağlık hem insani yardım çalışmaları devam ediyor

Yeryüzü Doktorları'nın sağlık ekibiyle birlikte Gazze'de temel sağlık hizmetlerinin çöktüğü, yetersiz kapasiteyle ayakta kalmaya çalışan hastaneleri desteklemeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Yıllardır Gazze'de sağlık faaliyetleri yürüten dernek, özellikle mart ayında insani yardım ve gıda girişinin engellenmesiyle artan açlık nedeniyle gelişen malnütrisyona karşı da tıbbi beslenme tedavisi uygulayarak hem dâhili hem cerrahi çalışmalarını sürdürüyor. Ekip ulaştığı her noktada en hızlı şekilde gıda desteği gerçekleştirirken, tıbbi beslenme tedavisi gereken hastaları da tespit ederek müdahaleleri gerçekleştiriyor. Acil tıbbi yardım, gıda desteği ve beslenme programlarıyla 1,5 senede 43 binden fazla aileye 900 binden fazla insana destek olan Yeryüzü Doktorları, Şifa, El Aksa ve El Ahli hastanelerinde sağlık hizmeti verirken, tıbbi sarf malzeme tedarikinin çok zor olmasına rağmen Al Yarmouk Mülteci Kampında yer alan Sağlık İstasyonu'nda da acil müdahaleleri gerçekleştiriyor. Bugüne kadar Gazze’nin sağlık kapasitesini desteklemek için maddi manevi tüm imkânlarını seferber eden dernek, aşı uygulaması, sağlık personellerine maaş desteği, yardım sevkiyatlarıyla tıbbi sarf malzeme ve gıda yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor." denildi. (İLKHA)

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor