• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

11 Haziran 2021, Cuma 19:49
11 Haziran 2021, Cuma 19:49
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının Türkiye’de tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),uluslararası arenada ihracatçıların rekabetini kolaylaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda TİM’in girişimleri ile pandemi döneminde ihracatçının pazarlara hızlı erişiminine katkı sağlayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artıracak önemli bir karara imza atıldı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.

Yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine İHA saldırısı: Trump'tan tehdit

Kastamonu’da trafik denetimlerinde 20 araca ceza

İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"

Genç Umut Kervanı’nın Ramazan ayı yardımları devam ediyor

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı

BAE ve Katar, ABD'yi ikna etmeye çalışıyor

Nijerya'da Lassa ateşi salgın alarmı: 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Ankara'da 16 yıldır Ramazan ayı boyunca yüzlerce öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor

Pezeşkiyan: Savaş koşullarında hizmet vermek bir cihat örneğidir

Fransa'dan nükleer silah açıklaması: Nükleer başlık sayısı artırılacak

İran, savaşta 500'den fazla noktayı hedef aldı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

Benzin ve motorine zam bekleniyor

İsviçre: Diplomatik kanallar halen aktif

Katar doğal gaz üretimini askıya aldı

Umman Körfezi'nde beş gemiye yönelik saldırıda 2 ölü

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

NATO Genel Sekreteri: İran'a yönelik harekatlara katılmayacağız

Balıkesir'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Siirt’te fıstık ağaçları kuruyor, ekipler alarmda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine İHA saldırısı: Trump'tan tehdit

Kastamonu’da trafik denetimlerinde 20 araca ceza

İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"