• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

YeşilAntep projesi ile Şehirgösteren Mahallesi yeşile büründü

09 Ocak 2023, Pazartesi 10:55
09 Ocak 2023, Pazartesi 10:55
YeşilAntep projesi ile Şehirgösteren Mahallesi yeşile büründü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

YeşilAntep projesi ile Şehirgösteren Mahallesi yeşile büründü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı ağaçlandırma çalışması ile Gaziantep Valiliği ve Hayırsever Özhelvacı Aiesi iş birliğinde, Şehirgösteren Mahallesi’nde Yeşilantep Projesi çerçevesinde 3 bin 500 metrekare alana ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.
“Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla yürütülen organizasyonda 40 etaplık ağaçlandırma çalışması çerçevesinde Şehitkamil ilçesine bağlı Şehirgösteren Mahallesi’nde meşe, ıhlamur, sedir, çınar, salkım, söğüt gibi özel türlerden oluşan ağaçlandırma alanı oluşturuldu.

“Artık bu mesele yeşil ne kadar güzel duruyor meselesinden çıktı”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesinin başlattığı Yeşilantep Projesi çalışmalarının sürecinden bahsederken, aksi takdirde oluşacak sıkıntılara değinerek, “Hayat geçip gidiyor arkada ne bıraktığınız çok önemli. Bugün bu koru ile yüzlerce dikili ağaç ve binlerce, milyonlarca doğa ailenin üzerine olacak. Bu: Gaziantep Modeli. Bu çalışmayı iyi ki başlatmışız. Biz iklim master planı başlattık. Bunu ilk başlatan belediyelerden bir tanesi olduk. Ölçtük havayı kirletiyor nasıl temizleyeceğiz, toprak kirleniyor toprağı kirlettiğimizde ne olacak. Suyu kirletiyoruz. Su hayattır onsuz olmaz. Ama su yok. Böyle bir küresel ısınmayla karşı karşıyayız. Artık bu mesele yeşil ne kadar güzel duruyor meselesinden çıktı. Torunlarımıza bırakacağımız dünya kalmayacak” dedi.

“Herkes eksin biçsin istiyoruz”
Şahin, halkın desteğinin önemli olduğunu da dile getirerek, “Bizim artık bir metrekare alanı nadasa bırakma lüksümüz yok. O yüzden biz yaklaşık 120 milyonluk çiftçi kart dağıttık. Herkes eksin biçsin istiyoruz. Burada büyük bir koordinasyon var ama daha önemlisi halkın bu işe katılımı. Ama Özhelvacı ailesinin bugün burada olması, diğer aileler de diyor ‘Başkanım ben de yapmak istiyorum’. Her seferinde üç dört aile daha geliyor. Tam modelimiz bu, aile konuşmaya başladığı zaman biz bu işi başaracağız. Şehri yeşile boyayacağız ve dünyayı cennet yapacağız. Gaziantep yapar” ifadelerini kullandı.

“Küçük ormanlarımız artarak devam edecek”
Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı konuşmada, hayırsever Özhelvacı ailesine teşekkür ederek, “Hani deriz ya ‘dünya evimiz’ bu bir slogan değil evin içerisinde nasıl sadece annenin babanın ortalığı toparladığı, çocukların dağıttığı bir evde düzen olmuyorsa, şehirlerde de sadece kamunun düzen almaya çalıştığı vatandaşların buna uymadığı bir yerde ne yeşile sahip çıkabiliriz, ne çevreye sahip çıkabiliriz. İnanıyorum ki büyükşehir belediyemizin öncülüğünde, hayırseverlerimizin destekleriyle bu mahalle ölçeğindeki yetişkin, küçük ormanlarımız artarak devam edecek. Bir farkındalık oluşturacak. Küçücük orman ama hem havayı temizleyecek hem buradan yolun kenarından sesle ilgili ciddi bir bariyer olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

“İnsanlarımız her yıl 7 ağaç dikmelidir diye düşünüyorum”
Hayırsever Mehmet Özhelvacı ise ağaçların insanlar ve canlıların yaşamına katkılarını anlatarak, “İyi bir insan yaşamı boyunca 7 tane ağacı yok ediyor. İnsan doğuyor beşiğe koyuyorlar ağaç. Okula gidiyor. Kitap, defter, sıra kullanıyor ağaç. Evleniyor ev yaptırıyor ağaç. Ölüyor tabuta koyuyorlar ağaç. Bu insanlarımız her yıl 7 ağaç dikmelidir diye düşünüyorum. Diktiğimiz meşe, ıhlamur gibi ağaçlar bin yıl yaşıyor. Bu yaşayan ağaçlarımız, insanlarımıza ve doğada yaşayan hayvanlarımıza çok büyük yararlar sağlıyor. Ne mutlu bize ve aileme bu konunun meydana gelmesinde katkı sağlayabildik” diye konuştu.
Fatma Şahin, Davut Gül, Mehmet Özhelvacı ve ailesi tarafından protokol imzalanmasının ardından fidan dikimi gerçekleşti.
Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “Yeşil Antep” Projesi çerçevesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla yürüttüğü projeyle bugüne kadar 241 bin 407 metre kare alan tamamlanarak toplamda 12 bin 447 ağaç dikimi yapıldı.
[gallery ids=',76921,76922,76923,76924,76925,76926']

Filipinler'de sokaklar karıştı, binlerce kişi protesto için bir araya geldi

Takla atan otomobildeki 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Konya'da orman yangını

FETÖ operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı

Gazze açlıktan ölüyor dünya izliyor

Pedallar Küresel Sumud Filosu'na destek için çevrildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Taziye çadırı kültüründen modern taziye konaklarına geçiyoruz

Batman'da Gazze direnişi tuvale yansıtıldı

Beyhan Barajı'nda kapaklar açıldı: 4 kişi son anda kurtarıldı

Kar yağışı 5 ilde etkili oldu

Filipinler'de Ragasa Tayfunu alarmı

Kanada, Avustralya ve İngiltere Filistin’i tanıdıklarını açıkladı

Çin'de Chikungunya salgını nedeniyle acil durumu ilan edildi

Çanakkale'de orman yangını

Tarsus’ta Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü ve basın açıklaması

Kahta'da 60 Hafız için icazet programı düzenlendi

Necara Aşireti Mardin’de yaklaşık 180 aile reisi ile bir araya geldi

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığına yeniden seçildi

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları: Sumud Filosu denizde bizler karada mücadele vereceğiz

Gazze'de şehit sayısı 65 bin 283'e yükseldi

Gazze’de işgal rejimi destekli yeni bir milis güç ortaya çıktı

Batman'da fıstık hasadı başladı

Batman'da eğitim gündemi il divan toplantısında ele alındı

Malatya'da hafriyat kamyonu devrildi: 1 yaralı

Malatya’da yasa dışı para nakline yönelik operasyon: 11 tutuklama

Fas’ta işgalcilerin konferansına protestolu tepki

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD'ye gitti

Gaziantep'te fıstık hırsızlığına karşı önlemler artırıldı

ABD'de helikopter düştü: 4 asker öldü

Pakistan'da bir evin çatısı çöktü: 7 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filipinler'de sokaklar karıştı, binlerce kişi protesto için bir araya geldi

Takla atan otomobildeki 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Konya'da orman yangını

FETÖ operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı

Gazze açlıktan ölüyor dünya izliyor

Pedallar Küresel Sumud Filosu'na destek için çevrildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Taziye çadırı kültüründen modern taziye konaklarına geçiyoruz