• BIST 100

    16254,81%-2,38
  • DOLAR

    43,50% 0,02
  • EURO

    51,61% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6470,70% -4,66
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, yeni kütüphanede incelemelerde bulundu

21 Temmuz 2025, Pazartesi 16:33
21 Temmuz 2025, Pazartesi 16:33
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, yeni kütüphanede incelemelerde bulundu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Belediye Başkanı Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kütüphaneleri yalnızca kitap okunacak yerler değil; aynı zamanda sosyalleşme, öğrenme ve gelişme alanları olarak yeniden tasarladıklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Çilesiz Semt Pazarına kazandırılacak olan kütüphane alanındaki çalışmaları inceledi.

Geçit, kütüphaneleri yalnızca kitap okunacak yerler değil; aynı zamanda sosyalleşme, öğrenme ve gelişme alanları olarak yeniden tasarladıklarını söyledi.

İnceleme sırasında proje hakkında bilgi alan Geçit, her yaş grubuna hitap edecek modern ve erişilebilir bir kütüphane oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederken, kütüphane projesinin şehre kazandıracağı kültürel ve eğitsel katkılara dikkat çekti.

Kütüphane yatırımlarının daha bilinçli ve okuyan bir toplum oluşturmada önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Geçit, Çilesiz Semt Pazarında faaliyete sunacakları kütüphanenin bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sunacağını hatırlattı.

Geçit, kütüphanelerin sadece kitapların değil, aynı zamanda düşüncenin, bilimin, kültürün ve insanlık tarihinin bir araya geldiği önemli mekanlar olduğunu belirterek, "Bilgiye erişimin her geçen gün daha da önem kazandığı bir çağda, kütüphanelerin rolü hiç olmadığı kadar büyüktür. Özellikle gençlerimizin, araştıran, sorgulayan ve öğrenen bireyler olarak yetişmesi için kitapla dost olmaları büyük önem taşımaktadır. Kütüphaneler, sadece kitapların değil, aynı zamanda düşüncenin, bilimin, kültürün ve insanlık tarihinin bir araya geldiği kutsal mekânlardır. Sessizliğin içinde en güçlü seslerin duyulduğu, geçmişin bugüne, bugünün de geleceğe aktarıldığı köprülerdir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 7’den 70’e her kesimine hitap edecek modern, erişilebilir ve yaşayan kütüphaneler inşa ederek kentin sosyal ve kültürel vizyonunun gelişmesine katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Geçit, "İlçemizi tüm yönleriyle topyekün ayağa kaldırmak için çıktığımız hizmet yolunda bir yandan fiziksel yatırımlar diğer taraftan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yeni mekanlarımızla bu dönüşümü aynı seviyede götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Çilesiz Semt Pazarımızın üst katına modern, düzenli ve nezih alanlara sahip güzel bir kütüphane kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik. Her yaş grubundan hemşehrimiz buraya gelerek kitabını okuyarak araştırmalar yapacak, gençlerimiz rahat bir ortamda derslerine çalışarak kendilerini geliştirebilecekler. Amacımız, gençlerimizin araştırma yapabileceği, öğrencilerimizin sessiz bir ortamda ders çalışabileceği ve tüm hemşehrilerimizin keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanı inşa etmektir. Bu önemli projede emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep'te trafik güvenliği için 10 bin reflektör dağıtılacak

Refah Sınır Kapısından yapılacak ilk geçişler için hazırlıklar sürüyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den Berat Kandili mesajı

Veri Analizi Okulu’nun 2. dönemi 4 Şubat’ta başlıyor

Molla Remzi Uçar: Beraat Gecesi tövbe ve dua ile değerlendirilmeli

Bursa’da okul çevrelerinde trafik denetimi

Malatya'da "büyükler baştâcı" olmaya devam ediyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer’den Berat Gecesi mesajı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Beraat Kandili mazlumların kurtuluşuna vesile olsun

Uzman Doktor Kadandır: Soğuk havalar hastalıkları artırıyor

Şanlıurfa’da 3 Şubat’ta birçok ilçede planlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da iki hükümlü yakalandı

Siirt’te hız denetimleri sıkılaştı: Günde ortalama 40 sürücüye ceza

New York'ta soğuklar nedeniyle 14 kişi öldü

Uzmanlardan Uyarı: Soğuk Havalarda Hastalık Riski Artıyor

Pakistan'da sivillere yönelik saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda 145 militan öldürüldü

BATSO Başkanı Demir’den Berat Kandili Mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yaban hayvanları için doğaya yem desteği

Mısır Sağlık Bakanlığı: Gazze'deki yaralılara tıbbi hizmet sunmak için 12 bin doktor ve 300 ambulans hazırlandı

Umut Kervanı’ndan Berat Kandili'nde ihtiyaç sahiplerine erzak desteği

Okullarda ikinci dönem heyecanı başladı

Batman, Genel Tarım Sayımı'nda Türkiye birincisi oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilk toplantısını yaptı

Eğitim-öğretim yılı ikinci dönem tedbirler toplantısı gerçekleştirildi