• BIST 100

    10762,45%-1,06
  • DOLAR

    41,17% 0,07
  • EURO

    48,07% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4705,09% 0,66
  • Ç. ALTIN

    7548,54% 1,90

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 maddeyi onayladı

03 Eylül 2025, Çarşamba 18:19
03 Eylül 2025, Çarşamba 18:19
Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 maddeyi onayladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, düzenlenen meclis toplantısında, Yeşilyurt Belediyesinin yatırımları hakkında bilgiler paylaşarak, Beton Santrali, Yeşilköy-1 Konutları, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Topsöğüt Konutları ve Gedik Villalarının

Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya, ağustos ayı meclis toplantısının karar özeti kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Malatyalıların ve Meclis Üyelerinin Mevlid Kandilini kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifini idrak ettiğimiz Mevlid Kandili'nin, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu mübarek gecenin, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesine vesile olmasını diliyor; tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Konuşmasının devamında Yeşilyurt Belediyesinin yatırımları hakkında bilgiler paylaşan Geçit, "Şehrimizin topyekün ayağa kalkması noktasında alt ve üst yapıdan kentsel dönüşüm projelerine, yol yatırımlarından 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hayatlarını zenginleştirecek projelere bu dönemde ağırlık verdik. Belediye bütçesini en verimli şekilde kullanarak, tek bir kuruşu bile israf etmeden, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullandık. Belediyemizin öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Agrega Üretim Tesislerimiz, Asfalt Plenti ve Kilit Taşı Üretim Tesislerimizi, tam kapasiteyle çalıştırarak alt ve üstyapı yatırımlarını hızlandırdık. Belediye bünyesine yeniden kazandırdığımız Beton Santralimizin yanı sıra yeni dönemde Konkasör Tesisi kurarak şehrimizin ayağa kalkma sürecine tam destek veriyoruz. Tüm tesislerimiz hayırlı olsun. İlçemizin farklı bölgelerindeki konutların ve işyerlerinin tamamlanmasında Beton Santrali gibi tesislerin önemi büyüktür hem kaliteli hem de uygun fiyata ve kısa zamanda beton temin edilmesi projelerin tamamlanma sürecine ciddi katkılar sunmaktadır. Seçim dönemindeki '2 yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldıracağız' sözümüzü yerine getirmek için her türlü çabayı göstermekteyiz.2026 yılının ağustos ayına doğru şehrimizin inşa ve ihyası noktasında çok büyük mesafeler alındığını hep birlikte görmüş olacağız." diye belirtti.

6 Şubat depremlerinde hasar alan Yeşilköy-1 Konutlarının yanı sıra inşaatı devam eden Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutlarındaki son gelişmeler hakkında bilgiler paylaşan Başkan Geçit, "Yaşadığımız depremlerde ağır hasar alan Yeşilköy-1 Konutlarımızla ilgili hukuki süreç devam ediyor ancak burada ikamet eden hak sahiplerinden yüzde 40 ile anlaştık, Yakınca'da ki 541 konuttan ev verdik, uzlaşma sağladık. Diğer hak sahipleriyle de şu anda mutabakat arayışımız var, onlarda büyük ihtimalle rezerv alanda konut sahibi olacaklar. Göreve geldiğimizde yüzde 45 seviyesinde olan Turgut Özal Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde ki 80 konuta sahip A ve B Blokları 2024 yılının aralık ayında teslim ettik. Kentsel Dönüşüm Alanında toplam 168 konut ile 10 dükkan bulunmaktadır. C ve D Blokları ise bu yılın sonlarına doğru teslim edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Geçit, Gedik Villaları ve Topsöğüt Konutlarına ilişkin olarak ta, "Göreve geldiğimizde yüzde 50 seviyesinde aldığımız Gedik Villalarını yüzde 70 seviyesine getirdik, A ve B Bloklarının teslimini yaptık, C Bloklarının alt yapı ve dış cephelerinin yapımı devam ediyor, 2026 yılının ocak ayında teslim edeceğiz. Çevre düzenlemeleri, peyzaj ve diğer sosyal donatılarının yapımlarıyla birlikte 2026 yılının haziran ayında buradaki çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Burada ayrıca 4 adette dükkanımız var. Topsöğüt Konutlarıyla ilgili olarak ta Sayın Bakanımızla görüştük. Orta ve ağır hasarlı olan konutların sahibi 54 hak sahibine Özsan Sanayi sitesinin arka tarafında belediyemizin mülkiyetinde olan alanda TOKİ tarafında üretilen konutlardan verdik. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ağır ve orta hasarlı konutları yakın zamanda yıkacağız. Hafif hasarlı konutlara ilişkin olarak ta, yıkımdan elde edeceğimiz gelirle birlikte bu binaların tadilatını, bakım ve onarımlarını yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

İller Bsı'ndan satın alınacak 15 adet damperli kamyon için gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere Geçit'e yetki verilmesine ilişkin madde toplantıda onaylandı. Ayrıca, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Yeşil Topsöğüt Konutları'nın A1, A2, A5 ve A6 Bloklarının yıkımının, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale yolu ile gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda alınacak kararlar için Yeşilyurt Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt İlçesi'nin farklı noktalarında yürütülen yerinde dönüşüm ve rezerv alan inşaatlarının hızlandırılması ve vatandaşların barınma ihtiyacının en kısa sürede karşılanabilmesi amacıyla, inşaat alanlarında 24 saat esaslı çalışma yapılmasına yönelik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi de toplantıda görüşülerek kabul edildi. (İLKHA)

Malatya'da bahçe yangınlarında ağaçlar zarar gördü

Umut Kervanı’ndan Mevlid-i Nebi dolayısıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 367'ye yükseldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Sumud Filosunda siyasilerden ortak mesaj: Tüm senaryolara rağmen hedefimiz Gazze

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Mevlid-i Nebi dolayısıyla Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ücretsiz dağıtıldı

Siyonist işgalcilerin saldırıları nedeniyle Gazze'de 21 bin çocuk sakat kaldı

Kassam Tugayları, direnişte yeni aşamaya giriyor: "Musa'nın Asası" operasyonları başladı!

Batman'da çift ürün uygulamasıyla ayçiçeği ekimi artıyor

CHP’den İstanbul İl Başkanlığı kararı için itiraz

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 23 maddeyi onayladı

Battalgazi Belediyesi'nden fotoğraf yarışması

Batman Baraj Gölü'ne 2 milyon adet balık yavrusu bırakıldı

Gazze'de 3 haftada 1100 şehit: Toplam şehit sayısı 63 bin 746'ya ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfı bursları için başvurular başladı

Batman'da arıcılara buharlaştırma cihazı desteği

Bursa’da okul sezonu öncesi kırtasiyelere denetim

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş çaplı saldırı

Pakistan’da seller nedeniyle 300 bin kişi tahliye edildi

Trump’tan Şi’ye suçlama: ABD’ye karşı Putin ve Kim ile işbirliği yapıyor

Batman İl Müftüsü'nden Mevlid-i Nebi yılı mesajı

Batman Müftüsü'nden sivil toplum kuruluşlarına iş birliği çağrısı

ABD, Venezuela'dan hareket eden gemiyi vurdu: 11 ölü

Malatya Müftülüğünden esnafa Mevlid-i Nebi ziyareti

Bingöl’de besi işletmelerinin sorun ve talepleri masaya yatırıldı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Tüm hükümetler Sumud Filosunun çabasına destek vermeli

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Çetin: Sigara ve teknoloji bağımlılığı halk sağlığını tehdit ediyor

Karlıova’da Mevlid-i Nebi Haftası programı düzenlendi

Şüpheli şahısların üzerinde silah ve kesici alet ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da bahçe yangınlarında ağaçlar zarar gördü

Umut Kervanı’ndan Mevlid-i Nebi dolayısıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 367'ye yükseldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Sumud Filosunda siyasilerden ortak mesaj: Tüm senaryolara rağmen hedefimiz Gazze

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Mevlid-i Nebi dolayısıyla Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ücretsiz dağıtıldı