• BIST 100

    11063,68%-0,54
  • DOLAR

    42,45% 0,03
  • EURO

    49,54% 0,35
  • GRAM ALTIN

    5765,84% 0,37
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

03 Aralık 2025, Çarşamba 20:42
03 Aralık 2025, Çarşamba 20:42
Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda 17 madde karara bağlandı.

Meclisin açılışında "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "Engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına eşit, özgür ve güvenli bir şekilde katılabilmesi; güçlü bir dayanışma ruhu ve yüksek bir farkındalıkla mümkündür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bu bilinci canlı tutmak, engelleri ortadan kaldırmak ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek adına önemli bir hatırlatmadır. Belediye olarak; şehrimizde yaşayan tüm engelli hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, erişilebilir bir şehir hedefiyle hizmetlerimizi geliştirmek ve her türlü desteği sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gerçek medeniyet, en dezavantajlı bireylerine sunduğu imkânlarla ölçülür. Tüm engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hep birlikte engelsiz bir yaşamı inşa edeceğimize yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Belediyede engelli birimi kurmak için çalışmalarımız sürüyor"

Geçit, Yeşilyurt Belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik yatırımlarından bahsederken, belediye bünyesinde engelliler biriminin kurulmasına yönelik gerekli çalışmaları başlattıklarını, 2026 yılı içerisinde bu birimi faaliyete geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. 

"Yaşlı bakım evimizin temelini mart ayında atacağız"

Engelliler Gündüz Bakım Evi talebine ilişkin bilgiler aktaran Geçit, "Seçim vaatlerimizden olup, yaşlı, engelli ve dezavantajlı büyüklerimizin yararlanacağız Yaşlı Bakım Merkezimiz için büyük bir mesafe aldık, projemiz tamamlandı. Belediyemiz ile Malatyalı hayırsever bir iş insanımızın ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz, belediye olarak yer tahsisini yaptık. 2026 yılının mart ayında bu projemizin temelini atacağız. Şehrimize prestij seviyesi yüksek modern bir Yaşlı Bakım Evi kazandıracağız." dedi.

"Otistik çocuklar merkezimizi yakında hizmete sunacağız"

Geçit ayrıca seçim vaatlerinden Otistik Çocuklar Merkezimizi yakın bir zamanda açılışını yapacaklarına değinerek, "Bu merkezimizi Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçemizin içerisinde daha önce Nikah Dairesi olarak kullandığımız binada faaliyete sunacağız. Çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve güzel bir binada sosyal etkinliklere katılmaları için binamızda tadilat ve yenileme çalışmalarımızın önemli bir kısmını tamamladık. İki veya üç hafta içerisinde çalışmaları tamamlayarak açılışımızı gerçekleştireceğiz, şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.

"Çilesiz mahallemize engelsiz kafe kazandıracağız"

Geçit ayrıca Çilesiz Mahallesinde ki Engelsiz Parkın içerisine Engelsiz Kafe kurulmasına yönelik talebi de değerlendirmeye aldıklarını, Çilesiz Mahallesinde uygun bir noktaya bu kafeyi kurmak içinde çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekledi.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşülüp, karara bağlandığı toplantıda, Yakınca mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 60 metrekarelik alanın bölgedeki yeni enerji taleplerinin karşılanması için TEDAŞ Genel Müdürlüğüne 10 yıl süreyle tahsis edilmesine karar verildi.

"50 belediye arasında başvurusu kabul edilen ilk üç belediye arasında yer alıyoruz"

Hukuk İhtisas Komisyonu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan; Yeşilyurt Belediye Meclisi tarafından ihdası yapılan Yeşilyurt Belediyesi Gelirler Müdürlüğünün yanı sıra Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait Çalışma Yönetmeliğine dair gündem maddesinin kabul edilmesinden sonra konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Geçit, "Belediyemiz deprem sonrasında C-14 kategorisinden C-13 kategorisine indirilmişti. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar ve girişimlerin ardından bu konuyu Bakanlığımıza tekrardan ilettik, diğer Bakanlıklardan olumlu görüşler geldi. 50'ye yakın belediye statü değişikliği için talepte bulundu, kabul edilen üç belediye arasında Yeşilyurt Belediyemizde bulunuyor. Belediyemizin statüsü C-13'ten C-14'e yükselmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Gündemindeki üç maddenin ertelenmesine, 6 maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. (İLKHA)

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı

Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!

Malatya’da kadın evinde ölü bulundu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şu anda kültür aktarımını artık aile yapmıyor; yeni medya yapıyor!

Mardin’de engelli bireylere yönelik program yapıldı

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden Suriyeli ailelere kışlık giysi desteği

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, cellat görmek istiyorsa geçmişine baksın

Batman'da bisikletli çocuğa araç çarptı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı engelli dernekleriyle bir araya geldi

Batman'da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Dr. Büşra Eskifuruncu: Hepimiz birer engelli adayıyız, empati engelleri kaldırır

Yetimler Vakfı bu kışta mazlumları sevindirdi

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı: Engelli bireyler toplumumuzun ayrılmaz bir parçası

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Buhara’da Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı İsmailov ile görüştü

Ankara'da yerli "Otomatik Şok Cihazları" halkın hizmetine sunuldu

CHP'li Seyhan Belediyesi’nin hesapları TMSF tarafından bloke edildi

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’ndan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı

Demir: Mardin'deki engelli bireyler hâlâ fiziksel erişilebilirlik sorunlarıyla karşılaşmaktadır

Malatya'da 3 anlamlı buluşma: Engelliler için özel program düzenlendi

İşgal rejimi: Batı Şeria’da çöp yakan Filistinliler öldürülsün

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Cizre'de coşku ile kutlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı