• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Yeşilyurt Belediyesi bin adet çam fidanı dağıttı

11 Kasım 2024, Pazartesi 17:24
11 Kasım 2024, Pazartesi 17:24
Yeşilyurt Belediyesi bin adet çam fidanı dağıttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası için çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan ve her yıl olduğu gibi yine Türkiye'nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliklerine Yeşilyurt Belediyesi özel bir programla katkı sundu.

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Malatya'da bir AVM önünde 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara bin adet çam fidanı hediye edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Türkiye'nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen ağaç dikme ve fidan dağıtım etkinliklerinin, sağlıklı toplum yapılanmasında büyük bir önem taşıyan doğa, toprak ve yeşil alan bilincinin güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

"Çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisini aşılamaya çalışıyoruz"

2019 yılından beri düzenledikleri 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesiyle çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını hatırlatarak, gelecek nesillere daha yeşil ve daha güzel bir Yeşilyurt emanet etmek için park, bahçe ve yeşil alan yatırımlarına büyük önem verdiklerini, ilçedeki toplam yeşil alan miktarının 1 milyon 743 bin 850 metrekare, kişi başına düşen yeşil alan miktarının da 6 bin 8 metrekare olduğunu söyledi.

"Fidanlar, gelecek nesillere bırakabileceğimiz mirasımızın en kıymetlisi olacaktır"

Malatya'nın kent estetiğine değer katan 235 park alanına sahip olduklarını, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Dikenli, "Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı yaşanabilir kılmayı hedefleyen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde hemşehrilerimize bin adet çam fidanı hediye ederek ağaçlandırma seferberliğine güçlü bir katkı sunduk. Bu yıl ki teması ‘Geleceğe nefes, İnsanlığa Nefes' olan Milli Ağaçlandırma Gününde 81 kentimizde ve şehrimizde yapılan her türlü etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması yönünde atılmış değerli bir adımdır. Ülke genelinde bereketli topraklarımıza emanet edilen bütün fidanlar, gelecek nesillere bırakabileceğimiz mirasımızın en kıymetlisi olacaktır" dedi.

"Çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisi aşılanmalı"

Yeşilyurt'un yeşil kimliğine değer katan hizmetlerle bu alanda ciddi bir farkındalık oluşturduklarını sözlerine ekleyen Dikenli, "Toplam yeşil alan miktarımızın ve kişi başına düşen yeşil alan miktarımızın artmasına vesile olan ağaç ve fidan dikimlerinin yanı sıra mevsimlik çiçek ekimleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu mekanlar sunmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl bin adet fidan dağıtımı yaptığımız 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projemizin temel gayesi de gençlerimize ve çocuklarımıza doğa, orman ve yeşil alan sevgisini aşılamaktır. Vatandaşlarımız kendilerine emanet edilen fidanları toprakla buluşturarak yeşil alanlarımızın artmasına destek sunacaklar. Hemşehrilerimizle birlikte doğal güzelliklerimizi artırmaya çalışıyoruz. Çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası için çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisinin aşılanması gerekmektedir.  Yeni yetişen nesilde ağaç sevgisi ne kadar iyi oluşursa, geleceğimiz de o kadar huzurlu ve aydınlık olur. Bugün ki etkinliğimiz bu bilincin ve farkındalık oluşmasına önemli katkılar sunmasını temenni ediyoruz. Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit'in öncülüğünde bu ve benzeri etkinliklerimizle ilçemizin doğal ve sosyal güzelliklerini artıracak hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Erkan Dikenli, Erkan Özgür ve Mehmet Cüreoğlu'nun yanı sıra Hıroğlu Mahalle Muhtarı Uğur Topaloğlu tarafından vatandaşlara çam fidanları dağıtıldı. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı