• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Yeşilyurt Belediyesi bin adet çam fidanı dağıttı

11 Kasım 2024, Pazartesi 17:24
11 Kasım 2024, Pazartesi 17:24
Yeşilyurt Belediyesi bin adet çam fidanı dağıttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası için çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisinin aşılanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan ve her yıl olduğu gibi yine Türkiye'nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliklerine Yeşilyurt Belediyesi özel bir programla katkı sundu.

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Malatya'da bir AVM önünde 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara bin adet çam fidanı hediye edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Türkiye'nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen ağaç dikme ve fidan dağıtım etkinliklerinin, sağlıklı toplum yapılanmasında büyük bir önem taşıyan doğa, toprak ve yeşil alan bilincinin güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

"Çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisini aşılamaya çalışıyoruz"

2019 yılından beri düzenledikleri 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projesiyle çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını hatırlatarak, gelecek nesillere daha yeşil ve daha güzel bir Yeşilyurt emanet etmek için park, bahçe ve yeşil alan yatırımlarına büyük önem verdiklerini, ilçedeki toplam yeşil alan miktarının 1 milyon 743 bin 850 metrekare, kişi başına düşen yeşil alan miktarının da 6 bin 8 metrekare olduğunu söyledi.

"Fidanlar, gelecek nesillere bırakabileceğimiz mirasımızın en kıymetlisi olacaktır"

Malatya'nın kent estetiğine değer katan 235 park alanına sahip olduklarını, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Dikenli, "Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı yaşanabilir kılmayı hedefleyen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde hemşehrilerimize bin adet çam fidanı hediye ederek ağaçlandırma seferberliğine güçlü bir katkı sunduk. Bu yıl ki teması ‘Geleceğe nefes, İnsanlığa Nefes' olan Milli Ağaçlandırma Gününde 81 kentimizde ve şehrimizde yapılan her türlü etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması yönünde atılmış değerli bir adımdır. Ülke genelinde bereketli topraklarımıza emanet edilen bütün fidanlar, gelecek nesillere bırakabileceğimiz mirasımızın en kıymetlisi olacaktır" dedi.

"Çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisi aşılanmalı"

Yeşilyurt'un yeşil kimliğine değer katan hizmetlerle bu alanda ciddi bir farkındalık oluşturduklarını sözlerine ekleyen Dikenli, "Toplam yeşil alan miktarımızın ve kişi başına düşen yeşil alan miktarımızın artmasına vesile olan ağaç ve fidan dikimlerinin yanı sıra mevsimlik çiçek ekimleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu mekanlar sunmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl bin adet fidan dağıtımı yaptığımız 'Doğa Gençlerle Canlanıyor' projemizin temel gayesi de gençlerimize ve çocuklarımıza doğa, orman ve yeşil alan sevgisini aşılamaktır. Vatandaşlarımız kendilerine emanet edilen fidanları toprakla buluşturarak yeşil alanlarımızın artmasına destek sunacaklar. Hemşehrilerimizle birlikte doğal güzelliklerimizi artırmaya çalışıyoruz. Çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası için çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisinin aşılanması gerekmektedir.  Yeni yetişen nesilde ağaç sevgisi ne kadar iyi oluşursa, geleceğimiz de o kadar huzurlu ve aydınlık olur. Bugün ki etkinliğimiz bu bilincin ve farkındalık oluşmasına önemli katkılar sunmasını temenni ediyoruz. Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit'in öncülüğünde bu ve benzeri etkinliklerimizle ilçemizin doğal ve sosyal güzelliklerini artıracak hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Erkan Dikenli, Erkan Özgür ve Mehmet Cüreoğlu'nun yanı sıra Hıroğlu Mahalle Muhtarı Uğur Topaloğlu tarafından vatandaşlara çam fidanları dağıtıldı. (İLKHA)

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Uzmandan sezaryen uyarısı: Her doğum yeniden sezaryen olmak zorunda değil

Sudan'da İHA saldırıları: Atbara'da elektrik kesildi, kuzey ve güneyde ölüler var

Hazreti Mevlâna’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü anma törenleri kapanış programıyla sona erdi

Konya'da 15 günde bin 372 hesap hakkında işlem

HÜDA PAR 13. kuruluş yıldönümünü yarın Diyarbakır'da kutlayacak

Güvenli doğal gaz kullanımının altın kuralları

Kazalara sebep oluyordu; çözüm bulundu

Siirt’te 10 köyü birbirine bağlayan kritik yol için gece gündüz kar mesaisi

Konya’da jandarmadan kapsamlı denetim: Aranan 211 şahıs yakalandı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anıldı

Soğuk da öldürüyor: Gazze'de bir bebek daha şehit oldu

HÜDA PAR Adana teşkilatından Gazze'ye destek

Çevre koruma harcamaları 441 milyar TL’yi aştı

ABD hükümeti, helikopter-uçak çarpışmasında sorumluluğu kabul etti

AIPA’dan Türkiye’de yapay zekânın toplumsal etkilerine odaklanan kapsamlı araştırma

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi alıkoydu

İletişim Başkanı Duran, bütçe görüşmelerine katıldı

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Wilson hastalığında nakil başarısı

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıda

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’da yürüyüş düzenleyecek

Doğanın siyah incisi kara leylek foto kapanla görüntülendi

Medeniyet İlkokulu’nda Okur-Yazar Buluşması

Yeni kurulacak şirketler için ETDS zorunlu olacak

Kamboçya'da sınır çatışmalarında sivil ölü sayısı 18'e yükseldi

Kısa vadeli dış borç stoku ekimde 165,7 milyar dolara geriledi

Çocukları intihar eden ailelerden Meta’ya dava: Cinsel şantaj tehlikesini bilerek görmezden geldi

Mardin’de park halindeki otomobil alev aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Uzmandan sezaryen uyarısı: Her doğum yeniden sezaryen olmak zorunda değil

Sudan'da İHA saldırıları: Atbara'da elektrik kesildi, kuzey ve güneyde ölüler var

Hazreti Mevlâna’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü anma törenleri kapanış programıyla sona erdi

Konya'da 15 günde bin 372 hesap hakkında işlem

HÜDA PAR 13. kuruluş yıldönümünü yarın Diyarbakır'da kutlayacak

Güvenli doğal gaz kullanımının altın kuralları