• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

Yeşilyurt Belediyesi ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ etkinliği düzenledi

01 Aralık 2024, Pazar 16:35
01 Aralık 2024, Pazar 16:35
Yeşilyurt Belediyesi ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ etkinliği düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla, engellilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ etkinliği düzenledi.

Engelli vatandaşlarla empati kurulmasını sağlayan Empati Parkuru ile Sesli Top Kontrolü ve Penaltı Atışlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Engelli bireyler için sosyal, kültürel, sağlık, spor ve eğitim konuları başta olmak üzere toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çok sayıda etkinliğin altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Engelli vatandaşlarla empati kurulmasını sağlayan Empati Parkuru ile Sesli Top Kontrolü ve Penaltı Atışı ise vatandaşların dikkatini çekti. Engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekip, empati kurulması amaçlanan alanlardaki etkinliklere katılan vatandaşlar engelli bireylerin gündelik hayatta yaşadıklarını deneyimleme imkanı buldu. Oldukça hareketli ve renkli anların yaşandığı sosyal ve sportif etkinliklerde keyifli anlar yaşayıp, gönüllerince eğlenen engelli bireylerden oluşan ‘Gülen Yüzler Bir Tebessüm Bin Mutluluk’ grubu tarafından sergilenen folklor gösterisi ise vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Hünerlerini sergileyen engelli bireylerin başarılı performansı takdir topladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te, engelli vatandaşlarla empati kurulmasını sağlayan etkinliğe katılırken, ‘engelsiz belediyecilik’ anlayışı ile özel ilgiye ihtiyaç duyan vatandaşların sosyal hayata aktif katılımları için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yeşilyurt’u engelli vatandaşlar için kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için birçok çalışmanın altına imza attıklarını anımsatan Başkan Geçit,  3 Aralık Dünya Engelliler Gününe yakışan anlamlı bir organizasyonu hayata geçirdiklerinden bahsetti.

Başkan Geçit, ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ etkinliğiyle engelli vatandaşlarla empati kurulmasını sağladıklarını dile getirirken, şunları söyledi: “ Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun %7’sinin engelli olduğunu ortaya koyuyor, tabii ki engelli olmak hayata tutunmaya engel değildir. Bizler her sağlıklı birey gibi engelli bireylerimizin de her işi başaracağına yürekten inanıyoruz. Engellilere verilen değer bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterir. Engellilere ailede, çevrede ve toplumda hak ettikleri değeri göstermek ve sevgiyle yaklaşmak, onların çok güzel başarıların altına imza atmalarının önünü açacaktır. Bizlerde 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle toplumda farkındalık oluşturacak özel bir etkinliği engelli kardeşlerimiz ve hemşehrilerimizle buluşturduk. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimizin renkli ve hareketli geçmesini sağlayan, bizim gülen yüzler olarak nitelendirdiğimiz kıymetli evlatlarımızın yüzlerinin gülmesi her şeyden kıymetli ve değerlidir. Onlar bizim hayatımızın en kıymetli parçalarıdır, onlar bize Cenab-ı Allah’ın bir lütfu ve güzelliğidir.” dedi.

Başkan Geçit, Yeşilyurt’u yeniden inşa ederken engelli vatandaşların rahat, güvenli ve sağlıklı alanlarda yaşamalarına imkan sunacak yatırımlara öncelik gösterdiklerini hatırlatırken, “Tüm kaldırımlarımızı, yollarımızı, parklarımızı ve yaşam alanlarımızı engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirmeye ayrı bir özen gösteriyoruz. Yatırımlarımızdaki temel hedefimiz; engelli bireylerin evlerinden çıkıp, birey olarak sosyal yaşama katılmalarının zeminini hazırlamaktır. Sadece Engelliler Günü’nde değil 365 gün boyunca engelli kardeşlerimizin yanındayız. Hepimiz engelli adayıyız ve hepimiz yarın engelli olabiliriz. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak hepimizin birinci önceliği olmalıdır. Bu güzel etkinliğin hayata geçmesinde emek sarf eden mesai arkadaşlarımıza, Malatya Park AVM Yönetimine ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA) 

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Avukat Acu: israil ordusunda görev alan çifte vatandaşlar insanlık suçuna ortaktır

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem