• BIST 100

    10418,98%2,06
  • DOLAR

    41,95% 0,13
  • EURO

    48,94% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5774,89% 0,84
  • Ç. ALTIN

    9815,30% 0,31

Yeşilyurt Belediyesinden kırsalda asfalt serimi

01 Eylül 2025, Pazartesi 15:53
01 Eylül 2025, Pazartesi 15:53
Yeşilyurt Belediyesinden kırsalda asfalt serimi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı grup yolları ve mahalle bağlantı yollarında yapılan sathi kaplama, asfalt serimi ve yol genişletme çalışmalarıyla kırsal mahallelerin ulaşım altyapısı modernize ediliyor.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir tarafında ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla sathi kaplama asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Merkez-kırsal ayrımı yapmadan her mahallenin yaşam seviyesinin artmasına neden olan planlı yatırımlar sayesinde vatandaşlar, daha konforlu, güvenli ve kısa sürede ulaşım imkanına kavuşurken, özellikle tarımsal üretimin fazla olduğu bölgelerde hayat şartlarını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleşen yatırımlar, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Kırsal mahallelerin bağlantı yollarında gerçekleşen sathi kaplama çalışmalarıyla hem yolların ömrü uzatılıyor hem de sürüş güvenliği artırılıyor.

Tarımsal üretimin fazla olduğu Şahnahan Mahallesi'nin hem merkezle olan bağlantısını sağlayan hem de bahçe ve tarlalara ulaşımı sağlayan yollar, bu kapsamda baştan aşağıya yenilenirken, bozuk olan yollar teker teker modernize ediliyor.

Kırsal bölgeleri kalkındırmak için yoğun bir mesai harcayan Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şahnahan'da ikamet eden vatandaşların daha konforlu yollar, düzenli altyapı ve güvenli bir hizmete kavuşması için çaba sarf ediyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, kırsalda yaşayan vatandaşların her türlü hizmetten eşit şekilde faydalanmasını hedeflediklerini söyledi. İlçenin tüm yollarını modern ve dayanıklı bir hale getirmek için ekiplerin yoğun bir mesai yaptığını ifade eden Geçit, yıl boyunca devam eden hizmet atağıyla birlikte sadece merkezde değil, en uzak yerleşim biriminde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için sahada olduklarına dikkat çekti.

"'Şehir merkezinde ne varsa, kırsalda da o olacak' anlayışıyla hareket ediyoruz"

Geçit, kırsalda yaşayan vatandaşlara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşım imkanı sunmak için çalışmaların boyutunu genişlettiklerine işaret ederek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana, sadece şehir merkezine değil, kırsal mahallelerimize de aynı hassasiyetle hizmet götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz, 'Şehir merkezinde ne varsa, kırsalda da o olacak' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda, özellikle kırsal mahalle yollarımızın standardını yükseltmek amacıyla sathi kaplama yol çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sathi kaplama çalışmalarının hem maliyet etkinliği hem de hızlı uygulanabilirliği ile kırsal alanlar için en uygun çözümlerden bir tanesi olduğunu, sathi kaplama yatırımlarıyla bozuk, tozlu ve çamurlu yolların artık geride kalacağını hatırlatan Geçit, "İlçemizin dört bir tarafında gerçekleşen yatırımlar, kısa sürede bölge halkının yaşam kalitesine doğrudan etki etmiştir. Bu yollar yalnızca birer ulaşım aracı değil; aynı zamanda kırsal kalkınmanın da temel altyapısıdır. Tarımsal üretim yapan vatandaşlarımız, ürünlerini pazara daha kolay ulaştıracak; öğrencilerimiz okullarına daha güvenli bir şekilde gidecek; sağlık hizmetlerine ulaşım daha hızlı olacak. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutuyor, hizmette ayrım gözetmeden her vatandaşımıza eşit hizmet götürüyoruz. Çünkü bizim için merkezin de, en uzak kırsal mahallenin de değeri birdir. Bu süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte, daha yaşanabilir bir Yeşilyurt için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Muhtarlar devletin vatandaşa uzanan elidir

Denizli'de şap karantinası

Mardin’de kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunan mevkidaşı Gerapetritis ile görüştü

Küresel Sumud Filosu aktivistleri Ağrı’da öğrencilerle buluştu

Bakan Tekin, geliri Gazze'ye bağışlanacak "Bir Okul Bin Umut Gazze Kermesi"ne katıldı

Adana’da tekstil dükkanında yangın çıktı

Genç hafızlar Türkiye finali için Kırklareli’nde yarıştı

Yem sektörü temsilcisi Kepenç: Artan yem fiyatları süt ve et ürünlerine de yansıyor

AB, 2028'de aşamalı olarak Rus gazını almayı durduracak

Rusya ve ABD dışişleri bakanları görüştü

Malatya'da 14 ameliyat canlı yayında başarıyla gerçekleştirildi

Batman-Antalya arası uçak seferleri 1 Nisan'da başlıyor

İran: BM kararının iptaline rağmen nükleer taahhüdümüzü yerine getireceğiz

AB ülkeleri Rus gazı ithalatını 2028’de sonlandırma planında uzlaştı

Konya’da bu hafta hava parçalı bulutlu ve yağışlı geçecek

Konya’da ekmeğe zam: Yeni fiyat tarifesi yarın yürürlükte

HÜDA PAR Aile Başkanlığı, ‘Son Kale: Aile’ paneli düzenledi

Konya’da motosiklet ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı

Siirt’te 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen tören ve ziyaretlerle kutlandı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde transfüzyon güvenliği eğitimi düzenlendi

Konya’da "Mali Mevzuat ve Halkla İlişkiler Semineri" başladı

Amazon’un teknik sorunu onlarca site ve platformu çökertti: Toplu bağımlılığın kırılganlığı

Gazze'de can kaybı 68 bin 216'ya yükseldi

​Bingöl’de köylülerden TOKİ’ye tepki: Meralarımızı geri istiyoruz

Umut Kervanı Cizre’de ihtiyaç sahibi ve muhtaçlar yararına kermes düzenliyor

Filipinler'i Fengshen Fırtınası vurdu: 8 ölü, 2 kayıp

Konya'da 20 milyon metrekarelik alanda dev güneş enerjisi üssü

Filipinler'de 5,8 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te kitap fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Muhtarlar devletin vatandaşa uzanan elidir

Denizli'de şap karantinası

Mardin’de kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunan mevkidaşı Gerapetritis ile görüştü

Küresel Sumud Filosu aktivistleri Ağrı’da öğrencilerle buluştu

Bakan Tekin, geliri Gazze'ye bağışlanacak "Bir Okul Bin Umut Gazze Kermesi"ne katıldı

Adana’da tekstil dükkanında yangın çıktı